Яблучний сорбет
Не за горами літо, а це означає, що настала пора відкривати для себе нові рецепти, які допоможуть пережити спеку наступних трьох місяців. Одним з "рятувальних" рецептів стане рецепт легкого яблучного сорбету . На відміну від звичного нам морозива, такий прохолодний десерт не тільки не принесе шкоди фігурі, але і забезпечить користь організму, так як в його склад входять лише натуральні інгредієнти у вигляді фруктів та фруктових соків.
Інгредієнти:
вода - 3 ст.;
цукор - 1 ст.;
мед - 1/2 ст.;
цедра апельсина - 1 ст. ложка;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
аніс - 1 зірочка;
свіжий яблучний сік - 2 ст.;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
У каструльку наливаємо воду і додаємо до неї цукор, мед, апельсинову цедру, тертий імбир і зірочка анісу. Уварюємо рідину до утворення сиропу загальним обсягом близько 2 склянок, на це піде 10-12 хвилин.
Проціджуємо сироп через сито, щоб позбутися від залишків цедри, імбиру і спецій, після чого перемішуємо його з соком яблука і лимона. Перелити рідину в мороженицю і готуємо згідно інструкції до пристрою. Якщо морожениці у вас не виявилося, то просто перелийте майбутній сорбет в будь-яку форму і поставте в морозильник, не забуваючи перемішувати кожні 30 хвилин.
Інгредієнти:
буряк - 2 кг;
цукор - 1/3 ст.;
яблучний сік - 1/2 ст.;
сік лимона - 1 ст. ложка;
горілка - 1 ст. ложка.
Приготування
У каструлю кладемо промиту буряк і варимо до готовності, після чого коренеплід остуджуємо і очищаємо. Нарізаємо буряк великими довільними шматками і кладемо в чашу блендера разом з іншими інгредієнтами. Збиваємо буряк 3 хвилини до однорідності, після чого кладемо отриману суміш в мороженицю, або використовуємо техніку, описану в попередньому рецепті.
Інгредієнти:
цукор - 100 г;
вода - 300 мл;
яблука - 500 г;
груші - 500 г;
сік 1/2 лимона;
яєчний білок - 1 шт.
Приготування
Заливаємо в каструльку воду і додаємо до неї цукор. Підігріваємо рідину до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. У майбутній сироп кладемо очищені і нарізані яблука і груші, не забувши додати лимонний сік, щоб вони не потемніли в процесі приготування. Варимо плоди в сиропі 10-12 хвилин, після чого при необхідності додатково пюрируем масу заглибним блендером, якщо та не здається однорідною. Переливаємо злегка остигле пюре в мороженицю, або форму для заморожування і чекаємо повного застигання.
Рецепт яблучного сорбету з медом
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо воду і додаємо до неї цукор, мед, апельсинову цедру, тертий імбир і зірочка анісу. Уварюємо рідину до утворення сиропу загальним обсягом близько 2 склянок, на це піде 10-12 хвилин.
Проціджуємо сироп через сито, щоб позбутися від залишків цедри, імбиру і спецій, після чого перемішуємо його з соком яблука і лимона. Перелити рідину в мороженицю і готуємо згідно інструкції до пристрою. Якщо морожениці у вас не виявилося, то просто перелийте майбутній сорбет в будь-яку форму і поставте в морозильник, не забуваючи перемішувати кожні 30 хвилин.
Буряково-яблучний сорбет
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю кладемо промиту буряк і варимо до готовності, після чого коренеплід остуджуємо і очищаємо. Нарізаємо буряк великими довільними шматками і кладемо в чашу блендера разом з іншими інгредієнтами. Збиваємо буряк 3 хвилини до однорідності, після чого кладемо отриману суміш в мороженицю, або використовуємо техніку, описану в попередньому рецепті.
Яблучно-грушевий сорбет
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо в каструльку воду і додаємо до неї цукор. Підігріваємо рідину до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. У майбутній сироп кладемо очищені і нарізані яблука і груші, не забувши додати лимонний сік, щоб вони не потемніли в процесі приготування. Варимо плоди в сиропі 10-12 хвилин, після чого при необхідності додатково пюрируем масу заглибним блендером, якщо та не здається однорідною. Переливаємо злегка остигле пюре в мороженицю, або форму для заморожування і чекаємо повного застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лимонний сорбет
Лимонний сорбет - чудовий літній десерт, нагадує морозиво, але набагато освіжаючий, смачніше і легше в приготуванні. Пропонуємо вам приготувати
Ягідний сорбет
Сорбет - це фруктове морозиво, яке не містить в собі зазвичай молочних продуктів або яєць. Таке оригінальне ласощі робиться на основі ягід і фруктів
М'ятний сорбет
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре. І оскільки такий десерт не містить ні грама жиру, він є абсолютно невинним способом доставити собі
Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за
Малиновий сорбет
Сорбет - це холодний десерт, який готують з фруктових соків, сиропів або пюре. Іноді у якості доповнення до нього додають різні вина. І зараз ми
Апельсиновий сорбет - рецепт
Сорбет - це заморожене фруктове пюре або сік. Готується досить просто за допомогою блендера і морозивниці. І зараз ми поділимося з вами смачні