Не за горами літо, а це означає, що настала пора відкривати для себе нові рецепти, які допоможуть пережити спеку наступних трьох місяців. Одним з "рятувальних" рецептів стане рецепт легкого яблучного сорбету . На відміну від звичного нам морозива, такий прохолодний десерт не тільки не принесе шкоди фігурі, але і забезпечить користь організму, так як в його склад входять лише натуральні інгредієнти у вигляді фруктів та фруктових соків.
Рецепт яблучного сорбету з медом
Інгредієнти: вода - 3 ст.; цукор - 1 ст.; мед - 1/2 ст.; цедра апельсина - 1 ст. ложка; тертий імбир - 1 ч. ложка; аніс - 1 зірочка; свіжий яблучний сік - 2 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування У каструльку наливаємо воду і додаємо до неї цукор, мед, апельсинову цедру, тертий імбир і зірочка анісу. Уварюємо рідину до утворення сиропу загальним обсягом близько 2 склянок, на це піде 10-12 хвилин.
Проціджуємо сироп через сито, щоб позбутися від залишків цедри, імбиру і спецій, після чого перемішуємо його з соком яблука і лимона. Перелити рідину в мороженицю і готуємо згідно інструкції до пристрою. Якщо морожениці у вас не виявилося, то просто перелийте майбутній сорбет в будь-яку форму і поставте в морозильник, не забуваючи перемішувати кожні 30 хвилин.
Буряково-яблучний сорбет
Інгредієнти: буряк - 2 кг; цукор - 1/3 ст.; яблучний сік - 1/2 ст.; сік лимона - 1 ст. ложка; горілка - 1 ст. ложка. Приготування У каструлю кладемо промиту буряк і варимо до готовності, після чого коренеплід остуджуємо і очищаємо. Нарізаємо буряк великими довільними шматками і кладемо в чашу блендера разом з іншими інгредієнтами. Збиваємо буряк 3 хвилини до однорідності, після чого кладемо отриману суміш в мороженицю, або використовуємо техніку, описану в попередньому рецепті.
Яблучно-грушевий сорбет
Інгредієнти: цукор - 100 г; вода - 300 мл; яблука - 500 г; груші - 500 г; сік 1/2 лимона; яєчний білок - 1 шт. Приготування Заливаємо в каструльку воду і додаємо до неї цукор. Підігріваємо рідину до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. У майбутній сироп кладемо очищені і нарізані яблука і груші, не забувши додати лимонний сік, щоб вони не потемніли в процесі приготування. Варимо плоди в сиропі 10-12 хвилин, після чого при необхідності додатково пюрируем масу заглибним блендером, якщо та не здається однорідною. Переливаємо злегка остигле пюре в мороженицю, або форму для заморожування і чекаємо повного застигання.