М'ятний сорбет
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре . І оскільки такий десерт не містить ні грама жиру, він є абсолютно невинним способом доставити собі задоволення в літню спеку. А м'ята додасть йому додаткову свіжість.
Інгредієнти:
сливи - 12 шт.;
м'ята - 6 листочків;
сік лимона - 1 ст. ложка;
вода - 4 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Сливи чистимо від кісточок. Нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в сотейник. Додаємо цукор, лимонний сік і подрібнену м'яту. Змішуємо і проварюємо все разом кілька хвилин на повільному вогні до м'якості ягід. А коли маса охолоне, спочатку подрібнюємо її за допомогою блендера, а потім додатково протираємо через сито. Викладаємо її в контейнер і ховаємо на пару годин в холодильник. Періодично сорбет слід діставати і перемішувати, щоб не утворювалися кристалики льоду.
Інгредієнти:
кавун - 2 кг;
лайм - 3 шт.;
м'ята - 1 пучок;
ром білий - 3 ст. ложки;
цукор - 15 ст. ложки;
сіль морська - 1 щіпка.
Приготування
Кавунову м'якоть (без кісточок і шкірки), сік лайма, сіль, цукор і ром завантажуємо в блендер і перетворюємо в однорідну масу. Потім додаємо дрібно нарубані листя м'яти (трохи більше ст. ложки) і збиваємо все разом до тих пір, поки м'яту практично не буде видно.
І якщо ви є щасливою володаркою домашньої морожениці, то на цьому ваші турботи закінчилися - далі помічниця все зробить сама. Втім, цілком можна впоратися і без неї.
Заливаємо кавуново-м'ятну масу в герметичні контейнери і ховаємо в холодильник. І оскільки вона дуже рідка, процес застигання займе близько 6 годин. При цьому кожні півгодини потрібно сорбет діставати і ретельно вимішують. Клопітно, але результат того вартий!
Якщо ви хочете подати кавуново-м'ятний сорбет у вигляді красивих кульок, а не просто крижаної крихти, то варто хвилин за 15 до цього дістати контейнер з морозилки - маса стане набагато м'якше.
Інгредієнти:
ківі - 1 кг;
м'ята - 1 пучок;
сік лимона - 1 ст. ложка;
мед - 3 ст. ложки.
Приготування
Ківі чистимо від шкірки, нарізаємо і відправляємо в чашу блендера. Туди ж кладемо вимиту і висушену м'яту. Збиваємо все в пюре, потім додаємо мед і лимонний сік і знову збиваємо. А далі - за стандартом: ховаємо в морозилку і з нетерпінням чекаємо, поки застигне. Не забуваючи при цьому час від часу перемішувати і знімати пробу.
Як приготувати сливово-м'ятний сорбет?
Інгредієнти:
Приготування
Сливи чистимо від кісточок. Нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в сотейник. Додаємо цукор, лимонний сік і подрібнену м'яту. Змішуємо і проварюємо все разом кілька хвилин на повільному вогні до м'якості ягід. А коли маса охолоне, спочатку подрібнюємо її за допомогою блендера, а потім додатково протираємо через сито. Викладаємо її в контейнер і ховаємо на пару годин в холодильник. Періодично сорбет слід діставати і перемішувати, щоб не утворювалися кристалики льоду.
Кавуново-м'ятний сорбет
Інгредієнти:
Приготування
Кавунову м'якоть (без кісточок і шкірки), сік лайма, сіль, цукор і ром завантажуємо в блендер і перетворюємо в однорідну масу. Потім додаємо дрібно нарубані листя м'яти (трохи більше ст. ложки) і збиваємо все разом до тих пір, поки м'яту практично не буде видно.
І якщо ви є щасливою володаркою домашньої морожениці, то на цьому ваші турботи закінчилися - далі помічниця все зробить сама. Втім, цілком можна впоратися і без неї.
Заливаємо кавуново-м'ятну масу в герметичні контейнери і ховаємо в холодильник. І оскільки вона дуже рідка, процес застигання займе близько 6 годин. При цьому кожні півгодини потрібно сорбет діставати і ретельно вимішують. Клопітно, але результат того вартий!
Якщо ви хочете подати кавуново-м'ятний сорбет у вигляді красивих кульок, а не просто крижаної крихти, то варто хвилин за 15 до цього дістати контейнер з морозилки - маса стане набагато м'якше.
М'ятний сорбет з ківі
Інгредієнти:
Приготування
Ківі чистимо від шкірки, нарізаємо і відправляємо в чашу блендера. Туди ж кладемо вимиту і висушену м'яту. Збиваємо все в пюре, потім додаємо мед і лимонний сік і знову збиваємо. А далі - за стандартом: ховаємо в морозилку і з нетерпінням чекаємо, поки застигне. Не забуваючи при цьому час від часу перемішувати і знімати пробу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ягідний сорбет
Сорбет - це фруктове морозиво, яке не містить в собі зазвичай молочних продуктів або яєць. Таке оригінальне ласощі робиться на основі ягід і фруктів
Полуничний сорбет
Сорбет - це заморожене до твердого стану фруктове або ягідне пюре. Різновидів його створення досить багато, все залежить від ваших уподобань. І
Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за
Малиновий сорбет
Сорбет - це холодний десерт, який готують з фруктових соків, сиропів або пюре. Іноді у якості доповнення до нього додають різні вина. І зараз ми
Яблучний сорбет
Сорбет - це чудовий десерт, який обожнюють і дорослі, і діти. Його готують з фруктового пюре або соку, а потім заморожують до необхідної
Апельсиновий сорбет - рецепт
Сорбет - це заморожене фруктове пюре або сік. Готується досить просто за допомогою блендера і морозивниці. І зараз ми поділимося з вами смачні