Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Легкі десерти

Легкі десерти

18-01-2015, 22:54
1 557
Легкі десерти
Загальноприйнято закінчувати трапезу солодким блюдом. Але люди, вимогливо відносяться до вибору їжі, побоюються вживати десерти, так як шаблонно вважають, що солодощі - це завжди значна кількість калорій, яке обов'язково негативно позначиться на фігурі. Уникнути зайвих калорій вам допоможуть легкі десерти.
Пропоновані легкі літні десерти не вимагають значних тимчасових витрат на приготування, так як більшість легких десертів готуються без випічки.

Римський десерт


Основний компонент цього легкого сирного десерту - корисний і дорослим, і дітям сир. Пропоноване кількість компонентів розраховане на те, щоб приготувати смачне, багате кальцієм блюдо для 4-х осіб.
Інгредієнти:

  • сир - 400 г;

  • вершковий йогурт - 400 г;

  • чорнослив - 25 ягід;

  • волоський горіх - 25 штук;

  • рідкий мед - 75 р.


  • Приготування
    Перетираємо сир через сито, додаємо вершковий йогурт і все збиваємо вінчиком або міксером, щоб вийшла досить однорідна пишна маса. Розпарювала чорнослив, нарізаємо соломкою. Підсушені на сковороді ядра волоських горіхів рубаємо.
    Важливо не тільки знати, як приготувати легкий десерт, але і як його красиво викласти, і як прикрасити страву. Ми пропонуємо розкласти 1/2 сирного крему по 4-м креманках: на крем помістити чорнослив, потім додати залишився крем, прикрасивши посипанням з волоських горіхів, зверху полити медом.

    Самбук з яблук


    Легкий десерт з яблук багатий пектином, і без сумніву сподобається і вам, і вашим дітям.
    Інгредієнти:

  • білки від яєць - 2 шт.;

  • яблука - 5 - 6 шт.;

  • желатин - 2 ч. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • води - 150 мл.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Запікаємо їх у мікрохвильовці і паралельно розпускаємо желатин. Печені яблука перетворюємо у пюре, до нього додаємо відокремлені білки і цукор. Гарненько збиваємо масу, додавши розпущений желатин, ще раз збиваємо. Розкладений по креманкам самбук залишаємо в холодильнику до застигання.

    Десерт із бананів і полуниці


    Ніжним смаком і тонким ароматом відрізняється легкий полунично-банановий десерт.
    Інгредієнти:

  • банани - 4 шт.;

  • полуниця (можна використовувати і заморожені ягоди) - 300 г;

  • горіхи (будь-які, крім арахісу) - 4 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложки;

  • Легкі десерти

    Приготування
    Банани нарізаємо кубиками і заморожуємо в морозилці. Залишаємо 12 ягід для прикраси готового десерту, інші, перемішавши з цукром, доводимо до кипіння на повільному вогні. Остуджуємо полуничний джем . Заморожені банани збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Щоб бананова маса не чіплялася, потім ложку в гарячу воду. Бананову суміш розкладаємо по креманкам, зверху заливаємо розсолом ягідним джемом, посипаємо горіховою крихтою і прикрашаємо полуницею. Щоб бананова маса не розтанула, подаємо легкий фруктовий десерт відразу.
    Як ви помітили, пропоновані нами десерти не тільки низькокалорійні, але і володіють освіжаючим ефектом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Банановий мус
    Банановий мус
    Банановий мус - ніжне ласощі, яке володіє всіма якостями, щоб сподобатися і дітям, і дорослим. Готувати його дуже легко, головне - дати йому
    Яблучний мус
    Яблучний мус
    Любите пробувати ніжні і легкі десерти? Тоді яблучний мус точно потрапить в категорію ваших найулюбленіших ласощів. Рецепт приготування цієї приємної
    Десерт з малини
    Десерт з малини
    Літо - пора смачних десертів, так як доступно величезна кількість фруктів і ягід на будь-який смак. Не пропустіть ягідну пору і проводите останні дні
    Низькокалорійні десерти
    Низькокалорійні десерти
    Багато хто з нас обожнюють солодке, але часто не можуть дозволити собі навіть маленький шматочок, так як бояться погладшати і зіпсувати фігуру.
    Дієтичні десерти
    Дієтичні десерти
    Для тих, хто любить солодке, але постійно стежить за своєю фігурою і рахує калорії, є чудове рішення - дієтичні десерти. Готуються вони легко і
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній