Загальноприйнято закінчувати трапезу солодким блюдом. Але люди, вимогливо відносяться до вибору їжі, побоюються вживати десерти, так як шаблонно вважають, що солодощі - це завжди значна кількість калорій, яке обов'язково негативно позначиться на фігурі. Уникнути зайвих калорій вам допоможуть легкі десерти.
Пропоновані легкі літні десерти не вимагають значних тимчасових витрат на приготування, так як більшість легких десертів готуються без випічки.
Римський десерт
Основний компонент цього легкого сирного десерту - корисний і дорослим, і дітям сир. Пропоноване кількість компонентів розраховане на те, щоб приготувати смачне, багате кальцієм блюдо для 4-х осіб.
Інгредієнти: сир - 400 г; вершковий йогурт - 400 г; чорнослив - 25 ягід; волоський горіх - 25 штук; рідкий мед - 75 р. Приготування Перетираємо сир через сито, додаємо вершковий йогурт і все збиваємо вінчиком або міксером, щоб вийшла досить однорідна пишна маса. Розпарювала чорнослив, нарізаємо соломкою. Підсушені на сковороді ядра волоських горіхів рубаємо.
Важливо не тільки знати, як приготувати легкий десерт, але і як його красиво викласти, і як прикрасити страву. Ми пропонуємо розкласти 1/2 сирного крему по 4-м креманках: на крем помістити чорнослив, потім додати залишився крем, прикрасивши посипанням з волоських горіхів, зверху полити медом.
Самбук з яблук
Легкий десерт з яблук багатий пектином, і без сумніву сподобається і вам, і вашим дітям.
Інгредієнти: білки від яєць - 2 шт.; яблука - 5 - 6 шт.; желатин - 2 ч. ложки; цукор - 3 ст. ложки; води - 150 мл. Приготування Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Запікаємо їх у мікрохвильовці і паралельно розпускаємо желатин. Печені яблука перетворюємо у пюре, до нього додаємо відокремлені білки і цукор. Гарненько збиваємо масу, додавши розпущений желатин, ще раз збиваємо. Розкладений по креманкам самбук залишаємо в холодильнику до застигання.
Десерт із бананів і полуниці
Ніжним смаком і тонким ароматом відрізняється легкий полунично-банановий десерт.
Інгредієнти: банани - 4 шт.; полуниця (можна використовувати і заморожені ягоди) - 300 г; горіхи (будь-які, крім арахісу) - 4 ст. ложки; цукор - 5 ст. ложки; Приготування Банани нарізаємо кубиками і заморожуємо в морозилці. Залишаємо 12 ягід для прикраси готового десерту, інші, перемішавши з цукром, доводимо до кипіння на повільному вогні. Остуджуємо полуничний джем . Заморожені банани збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Щоб бананова маса не чіплялася, потім ложку в гарячу воду. Бананову суміш розкладаємо по креманкам, зверху заливаємо розсолом ягідним джемом, посипаємо горіховою крихтою і прикрашаємо полуницею. Щоб бананова маса не розтанула, подаємо легкий фруктовий десерт відразу.
Як ви помітили, пропоновані нами десерти не тільки низькокалорійні, але і володіють освіжаючим ефектом.