Низькокалорійні десерти
Більшість з нас обожнюють солодке. Але найчастіше різноманітні солодощі містять багато калорій, що, звичайно, не кращим чином позначається на нашій фігурі. Так що ж зовсім відязикатися від такої радості в житті? Зовсім ні. Зараз ми вам підкажемо рецепти низькокалорійних десертів.
Інгредієнти:
діабетичне кокосове морозиво на фруктозі - 150 г;
натуральний йогурт 0 %-ної жирності - 100 мл;
сушена вишня без кісточок - 50 г;
подрібнений обсмажений арахіс - 20 р.
Приготування
У чашу блендера покласти морозиво, йогурт і половину арахісу. Збиваємо все в однорідну масу. Викладаємо її в підготовлені креманки, а зверху прикрашаємо сушеними вишнями та горіхами. Простий, але від цього не менш смачний низькокалорійний десерт готовий!
Низькокалорійні десерти з сиру без випічки виходять не тільки дуже ніжними, але і неймовірно смачними і корисними.
Інгредієнти:
знежирений сир - 200 г;
знежирений йогурт - 125 мл;
лимонний сік - 50 г;
желатин - 9 м;
яєчні білки - 2 шт.;
вода - 100 г;
персик - 200 г;
замінник цукру - 5 таблеток.
Приготування
Холодною водою (50 г) розбавляємо лимонний сік, додаємо туди желатин і перемішуємо. Залишаємо набухати хвилин на 15. Порізаний на шматочки персик укладаємо на дно форми. Змішуємо йогурт з сиром. Замінник цукру заливаємо 50 мл теплої води, коли він розчиниться, додаємо отриману суміш до сирно-йогуртовій масі. Набряклий желатин нагріваємо до розчинення, проціджуємо і потихеньку додаємо до решти інгредієнтів. Збиваємо все в однорідну масу. Попередньо охолоджені яєчні білки збиваємо в густу піну і додаємо до основної маси, перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо персики. Ставимо наш легкий десерт в холодильник години на 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
мелені вівсяні пластівці - 130 г;
яблука - 2 шт.;
мед - 60 г;
морква - 1 шт.;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
лимонний сік - 30 г;
сіль - щіпка;
мелена кориця, сушений імбир, мелена гвоздика - за смаком.
Для крему:
нежирний сир - 150 г;
натуральний йогурт - 2 ст. ложки;
бурий цукор - 2 ст. ложки;
ваніль - за смаком.
Приготування
Перемішуємо вівсяні пластівці з сіллю, додаємо розтоплений мед, рослинне масло і спеції. Натираємо на дрібній тертці моркву і яблуко. З'єднуємо всі інгредієнти і добре вимішуємо. Додаємо лимонний сік і знову перемішуємо. Форму для випікання злегка змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо тісто в форму, яку відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин. Після цього корж виймаємо й даємо йому охолонути.
Тепер готуємо крем: збиваємо сир, йогурт, цукор, ванілін до отримання пухкої однорідної маси. Розрізаємо остиглий корж на 2-3 частини і кожен шар промазуємо отриманим кремом. Прибираємо готовий торт в холодильник години на 3-4 щоб він просочився. Ось і готовий ваш смачний низькокалорійний десерт. Приємного чаювання!
Яблучний сорбет
Низькокалорійні десерти з яблук прості у приготуванні, а також смачні і корисні. При чому, готувати їх можна цілий рік. Один з таких рецептів наведено нижче.
Інгредієнти:
зелені великі яблука - 3 шт.;
лимони - 3 шт.;
вода - 200 мл;
фруктоза - 150 г;
ванілін - за смаком.
Приготування
Яблука очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і складаємо в каструлю. Заливаємо їх 100 мл води і соком 1 лимона, додаємо фруктозу, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, а отриману масу за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник години на 3. Змішуємо сік, видавлений з інших лимонів, воду, ванілін і доводимо суміш до кипіння. Додаємо отриману суміш до яблук і гарненько перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Розливаємо його по формочках і прибираємо в морозилку. Як тільки сорбет застиг, він готовий до вживання.
Низькокалорійний десерт
Інгредієнти:
Приготування
У чашу блендера покласти морозиво, йогурт і половину арахісу. Збиваємо все в однорідну масу. Викладаємо її в підготовлені креманки, а зверху прикрашаємо сушеними вишнями та горіхами. Простий, але від цього не менш смачний низькокалорійний десерт готовий!
Низькокалорійний десерт з сиру
Низькокалорійні десерти з сиру без випічки виходять не тільки дуже ніжними, але і неймовірно смачними і корисними.
Інгредієнти:
Приготування
Холодною водою (50 г) розбавляємо лимонний сік, додаємо туди желатин і перемішуємо. Залишаємо набухати хвилин на 15. Порізаний на шматочки персик укладаємо на дно форми. Змішуємо йогурт з сиром. Замінник цукру заливаємо 50 мл теплої води, коли він розчиниться, додаємо отриману суміш до сирно-йогуртовій масі. Набряклий желатин нагріваємо до розчинення, проціджуємо і потихеньку додаємо до решти інгредієнтів. Збиваємо все в однорідну масу. Попередньо охолоджені яєчні білки збиваємо в густу піну і додаємо до основної маси, перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо персики. Ставимо наш легкий десерт в холодильник години на 4.
Як приготувати низькокалорійний десерт - вівсяний торт?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Перемішуємо вівсяні пластівці з сіллю, додаємо розтоплений мед, рослинне масло і спеції. Натираємо на дрібній тертці моркву і яблуко. З'єднуємо всі інгредієнти і добре вимішуємо. Додаємо лимонний сік і знову перемішуємо. Форму для випікання злегка змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо тісто в форму, яку відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин. Після цього корж виймаємо й даємо йому охолонути.
Тепер готуємо крем: збиваємо сир, йогурт, цукор, ванілін до отримання пухкої однорідної маси. Розрізаємо остиглий корж на 2-3 частини і кожен шар промазуємо отриманим кремом. Прибираємо готовий торт в холодильник години на 3-4 щоб він просочився. Ось і готовий ваш смачний низькокалорійний десерт. Приємного чаювання!
Яблучний сорбет
Низькокалорійні десерти з яблук прості у приготуванні, а також смачні і корисні. При чому, готувати їх можна цілий рік. Один з таких рецептів наведено нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і складаємо в каструлю. Заливаємо їх 100 мл води і соком 1 лимона, додаємо фруктозу, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, а отриману масу за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник години на 3. Змішуємо сік, видавлений з інших лимонів, воду, ванілін і доводимо суміш до кипіння. Додаємо отриману суміш до яблук і гарненько перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Розливаємо його по формочках і прибираємо в морозилку. Як тільки сорбет застиг, він готовий до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Легкі десерти
Легкі десерти - це смачні і корисні страви, які сподобається як дорослим, так і дітям. В них міститься мінімум калорій, і вони володіють освіжаючим
Дієтичні десерти
Для тих, хто любить солодке, але постійно стежить за своєю фігурою і рахує калорії, є чудове рішення - дієтичні десерти. Готуються вони легко і
Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за
Йогуртовий торт
Любите готувати повітряні, ніжні десерти, які таять в роті? Тоді вам обов'язково потрібно спробувати приготувати йогуртовий торт з фруктами. Це дуже
Торт з йогурту
Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
Желейний торт без випічки
Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього