Більшість з нас обожнюють солодке. Але найчастіше різноманітні солодощі містять багато калорій, що, звичайно, не кращим чином позначається на нашій фігурі. Так що ж зовсім відязикатися від такої радості в житті? Зовсім ні. Зараз ми вам підкажемо рецепти низькокалорійних десертів.
Низькокалорійний десерт
Інгредієнти: діабетичне кокосове морозиво на фруктозі - 150 г; натуральний йогурт 0 %-ної жирності - 100 мл; сушена вишня без кісточок - 50 г; подрібнений обсмажений арахіс - 20 р. Приготування У чашу блендера покласти морозиво, йогурт і половину арахісу. Збиваємо все в однорідну масу. Викладаємо її в підготовлені креманки, а зверху прикрашаємо сушеними вишнями та горіхами. Простий, але від цього не менш смачний низькокалорійний десерт готовий!
Низькокалорійний десерт з сиру
Низькокалорійні десерти з сиру без випічки виходять не тільки дуже ніжними, але і неймовірно смачними і корисними.
Інгредієнти: знежирений сир - 200 г; знежирений йогурт - 125 мл; лимонний сік - 50 г; желатин - 9 м; яєчні білки - 2 шт.; вода - 100 г; персик - 200 г; замінник цукру - 5 таблеток. Приготування Холодною водою (50 г) розбавляємо лимонний сік, додаємо туди желатин і перемішуємо. Залишаємо набухати хвилин на 15. Порізаний на шматочки персик укладаємо на дно форми. Змішуємо йогурт з сиром. Замінник цукру заливаємо 50 мл теплої води, коли він розчиниться, додаємо отриману суміш до сирно-йогуртовій масі. Набряклий желатин нагріваємо до розчинення, проціджуємо і потихеньку додаємо до решти інгредієнтів. Збиваємо все в однорідну масу. Попередньо охолоджені яєчні білки збиваємо в густу піну і додаємо до основної маси, перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо персики. Ставимо наш легкий десерт в холодильник години на 4.
Як приготувати низькокалорійний десерт - вівсяний торт?
Інгредієнти: Для тіста:
мелені вівсяні пластівці - 130 г; яблука - 2 шт.; мед - 60 г; морква - 1 шт.; рослинне масло - 5 ст. ложок; лимонний сік - 30 г; сіль - щіпка; мелена кориця, сушений імбир, мелена гвоздика - за смаком. Для крему:
нежирний сир - 150 г; натуральний йогурт - 2 ст. ложки; бурий цукор - 2 ст. ложки; ваніль - за смаком. Приготування Перемішуємо вівсяні пластівці з сіллю, додаємо розтоплений мед, рослинне масло і спеції. Натираємо на дрібній тертці моркву і яблуко. З'єднуємо всі інгредієнти і добре вимішуємо. Додаємо лимонний сік і знову перемішуємо. Форму для випікання злегка змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо тісто в форму, яку відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин. Після цього корж виймаємо й даємо йому охолонути.
Тепер готуємо крем: збиваємо сир, йогурт, цукор, ванілін до отримання пухкої однорідної маси. Розрізаємо остиглий корж на 2-3 частини і кожен шар промазуємо отриманим кремом. Прибираємо готовий торт в холодильник години на 3-4 щоб він просочився. Ось і готовий ваш смачний низькокалорійний десерт. Приємного чаювання!
Яблучний сорбет Низькокалорійні десерти з яблук прості у приготуванні, а також смачні і корисні. При чому, готувати їх можна цілий рік. Один з таких рецептів наведено нижче.
Інгредієнти: зелені великі яблука - 3 шт.; лимони - 3 шт.; вода - 200 мл; фруктоза - 150 г; ванілін - за смаком. Приготування Яблука очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і складаємо в каструлю. Заливаємо їх 100 мл води і соком 1 лимона, додаємо фруктозу, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, а отриману масу за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник години на 3. Змішуємо сік, видавлений з інших лимонів, воду, ванілін і доводимо суміш до кипіння. Додаємо отриману суміш до яблук і гарненько перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Розливаємо його по формочках і прибираємо в морозилку. Як тільки сорбет застиг, він готовий до вживання.