Йогуртовий торт
Йогуртовий торт зі свіжими фруктами - дуже смачний та ніжний десерт, типовий для літа. Але іноді, в холодні зимові вечори так хочеться відчути шматочок літа. В цьому нам допоможе звичайний йогуртовий тортик, який зарядить нас сонячною енергією на весь день. Смачний і легкий фруктово-йогуртовий торт - прекрасний десерт для вас і вашої родини.
Йогуртовий торт готується повністю без випічки, його все лише ставлять у холодильник на кілька годин до повного застигання. Основні інгредієнти торта - хрусткий корж з будь-якого печива, дуже ніжний йогуртовий крем і смачне фруктове желе. Приготування йогуртового торт без випічки не відніме у вас багато часу і сил. На його приготування знадобиться приблизно 40 хвилин і 3 години на застигання.
Начинка десерту може бути будь-який, в залежності від ваших уподобань. «Як же зробити йогуртовий торт?» - з нетерпінням питаєте ви. Все просто, розглянемо найлегший рецепт.
Інгредієнти:
Для коржа:
печиво - 250 г;
масло вершкове - 150 г;
цукор - 2 ст. ложки.
Для йогуртового крему:
желатин - 6 г;
молоко - 4 ст. ложки;
вершки 33 % - 200 мл;
йогурт - 500 мл
Для желе:
вода - 100 мл;
желатин - 6 г;
ківі - 5 - 6 шт.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
цукор - 60 р.
Приготування
Беремо печиво подрібнюємо його в блендері до однорідної маси. Додаємо до отриманої масі цукор і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо ложкою. Беремо роз'ємну форму, промазану вершковим маслом, і повністю застеляємо і дно, і бортики пергаментним папером. Потім нашу суміш з печива викладаємо на дно і руками рівномірно розподіляємо її по всій формі, роблячи з печива однакові бортики. Ставимо форму в холодильник на 30 хвилин.
Не гаючи часу, займемося приготуванням йогуртового желе. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 5 хвилин до повного розм'якшення. В іншу миску виливаємо молоко і ставимо на вогонь, але стежимо, щоб не закипіло! Як тільки желатин розбухне, віджимаємо його руками і акуратно вводимо в молоко, вже зняте з плити. Все ретельно перемішуємо. Вершки збиваємо в густу піну і додаємо йогурт, одночасно перемішуючи ложкою знизу вгору, щоб збиті вершки не осіли. І в завершенні вводимо в вершково-йогуртову суміш вже остигле молоко з желатином.
Дістаємо з холодильника нашу застиглу форму, зверху виливаємо йогуртовий крем і знову ставимо в холодильник на 25 години. За півгодини до закінчення цього часу починаємо готувати желе. Для цього знову замочуємо желатин в холодній воді. У каструлю з водою висипаємо цукор і проварюємо до повного розчинення. В теплий цукровий сироп додаємо набряклий желатин і ставимо готову суміш остуджуватися.
Ківі очистити від шкірки і поміщаємо в блендер, додаючи лимонний сік. Отриману однорідну масу викладаємо в охолоджений цукровий сироп. Дістаємо з холодильника форму з майже готовим тортом, і якщо йогуртовий крем вже застиг, виливаємо зверху нього соус з ківі і знову ставимо форму в холодильник до застигання на 3 години.
Повністю застиглий йогуртовий торт прикрашаємо зверху порізаними шматочками ківі і подаємо до столу. Смачний і легкий десерт готовий!
Замість ківі, ви можете використовувати будь-які інші ягоди або фрукти. Наприклад, якщо зробити все за цим рецептом, але додати персики, у вас вийде чудовий ніжний йогуртовий торт з персиками. Таким же способом можна приготувати і йогуртовий торт з полуницею.
Не бійтеся експериментувати і радувати себе різними смачними частуваннями.
Як приготувати йогуртовий торт?
Йогуртовий торт готується повністю без випічки, його все лише ставлять у холодильник на кілька годин до повного застигання. Основні інгредієнти торта - хрусткий корж з будь-якого печива, дуже ніжний йогуртовий крем і смачне фруктове желе. Приготування йогуртового торт без випічки не відніме у вас багато часу і сил. На його приготування знадобиться приблизно 40 хвилин і 3 години на застигання.
Начинка десерту може бути будь-який, в залежності від ваших уподобань. «Як же зробити йогуртовий торт?» - з нетерпінням питаєте ви. Все просто, розглянемо найлегший рецепт.
Йогуртовий торт з ківі
Інгредієнти:
Для коржа:
Для йогуртового крему:
Для желе:
Приготування
Беремо печиво подрібнюємо його в блендері до однорідної маси. Додаємо до отриманої масі цукор і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо ложкою. Беремо роз'ємну форму, промазану вершковим маслом, і повністю застеляємо і дно, і бортики пергаментним папером. Потім нашу суміш з печива викладаємо на дно і руками рівномірно розподіляємо її по всій формі, роблячи з печива однакові бортики. Ставимо форму в холодильник на 30 хвилин.
Не гаючи часу, займемося приготуванням йогуртового желе. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 5 хвилин до повного розм'якшення. В іншу миску виливаємо молоко і ставимо на вогонь, але стежимо, щоб не закипіло! Як тільки желатин розбухне, віджимаємо його руками і акуратно вводимо в молоко, вже зняте з плити. Все ретельно перемішуємо. Вершки збиваємо в густу піну і додаємо йогурт, одночасно перемішуючи ложкою знизу вгору, щоб збиті вершки не осіли. І в завершенні вводимо в вершково-йогуртову суміш вже остигле молоко з желатином.
Дістаємо з холодильника нашу застиглу форму, зверху виливаємо йогуртовий крем і знову ставимо в холодильник на 25 години. За півгодини до закінчення цього часу починаємо готувати желе. Для цього знову замочуємо желатин в холодній воді. У каструлю з водою висипаємо цукор і проварюємо до повного розчинення. В теплий цукровий сироп додаємо набряклий желатин і ставимо готову суміш остуджуватися.
Ківі очистити від шкірки і поміщаємо в блендер, додаючи лимонний сік. Отриману однорідну масу викладаємо в охолоджений цукровий сироп. Дістаємо з холодильника форму з майже готовим тортом, і якщо йогуртовий крем вже застиг, виливаємо зверху нього соус з ківі і знову ставимо форму в холодильник до застигання на 3 години.
Повністю застиглий йогуртовий торт прикрашаємо зверху порізаними шматочками ківі і подаємо до столу. Смачний і легкий десерт готовий!
Замість ківі, ви можете використовувати будь-які інші ягоди або фрукти. Наприклад, якщо зробити все за цим рецептом, але додати персики, у вас вийде чудовий ніжний йогуртовий торт з персиками. Таким же способом можна приготувати і йогуртовий торт з полуницею.
Не бійтеся експериментувати і радувати себе різними смачними частуваннями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо
Торт з ківі
Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів
Торт з йогурту
Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
Желейний торт без випічки
Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його