Йогуртовий торт зі свіжими фруктами - дуже смачний та ніжний десерт, типовий для літа. Але іноді, в холодні зимові вечори так хочеться відчути шматочок літа. В цьому нам допоможе звичайний йогуртовий тортик, який зарядить нас сонячною енергією на весь день. Смачний і легкий фруктово-йогуртовий торт - прекрасний десерт для вас і вашої родини.
Як приготувати йогуртовий торт?
Йогуртовий торт готується повністю без випічки, його все лише ставлять у холодильник на кілька годин до повного застигання. Основні інгредієнти торта - хрусткий корж з будь-якого печива, дуже ніжний йогуртовий крем і смачне фруктове желе. Приготування йогуртового торт без випічки не відніме у вас багато часу і сил. На його приготування знадобиться приблизно 40 хвилин і 3 години на застигання.
Начинка десерту може бути будь-який, в залежності від ваших уподобань. «Як же зробити йогуртовий торт?» - з нетерпінням питаєте ви. Все просто, розглянемо найлегший рецепт.
Йогуртовий торт з ківі
Інгредієнти: Для коржа:
печиво - 250 г; масло вершкове - 150 г; цукор - 2 ст. ложки. Для йогуртового крему:
желатин - 6 г; молоко - 4 ст. ложки; вершки 33 % - 200 мл; йогурт - 500 мл Для желе:
вода - 100 мл; желатин - 6 г; ківі - 5 - 6 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; цукор - 60 р. Приготування Беремо печиво подрібнюємо його в блендері до однорідної маси. Додаємо до отриманої масі цукор і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо ложкою. Беремо роз'ємну форму, промазану вершковим маслом, і повністю застеляємо і дно, і бортики пергаментним папером. Потім нашу суміш з печива викладаємо на дно і руками рівномірно розподіляємо її по всій формі, роблячи з печива однакові бортики. Ставимо форму в холодильник на 30 хвилин.
Не гаючи часу, займемося приготуванням йогуртового желе. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 5 хвилин до повного розм'якшення. В іншу миску виливаємо молоко і ставимо на вогонь, але стежимо, щоб не закипіло! Як тільки желатин розбухне, віджимаємо його руками і акуратно вводимо в молоко, вже зняте з плити. Все ретельно перемішуємо. Вершки збиваємо в густу піну і додаємо йогурт, одночасно перемішуючи ложкою знизу вгору, щоб збиті вершки не осіли. І в завершенні вводимо в вершково-йогуртову суміш вже остигле молоко з желатином.
Дістаємо з холодильника нашу застиглу форму, зверху виливаємо йогуртовий крем і знову ставимо в холодильник на 25 години. За півгодини до закінчення цього часу починаємо готувати желе. Для цього знову замочуємо желатин в холодній воді. У каструлю з водою висипаємо цукор і проварюємо до повного розчинення. В теплий цукровий сироп додаємо набряклий желатин і ставимо готову суміш остуджуватися.
Ківі очистити від шкірки і поміщаємо в блендер, додаючи лимонний сік. Отриману однорідну масу викладаємо в охолоджений цукровий сироп. Дістаємо з холодильника форму з майже готовим тортом,
і якщо йогуртовий крем вже застиг, виливаємо зверху нього соус з ківі і знову ставимо форму в холодильник до застигання на 3 години.
Повністю застиглий йогуртовий торт прикрашаємо зверху порізаними шматочками ківі і подаємо до столу. Смачний і легкий десерт готовий!
Замість ківі, ви можете використовувати будь-які інші ягоди або фрукти. Наприклад, якщо зробити все за цим рецептом, але додати персики, у вас вийде чудовий ніжний йогуртовий торт з персиками. Таким же способом можна приготувати і йогуртовий торт з полуницею.
Не бійтеся експериментувати і радувати себе різними смачними частуваннями.