Коктейль із смородини
Смородина - вельми поширена ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. Плоди різних видів, підвидів і культурних гібридів смородини володіють характерними смаками і ароматами. З свіжої смородини (а також замороженої або протертою з цукром) можна приготувати смачні вітамінні коктейлі, які чудово підійдуть для дитячих свят або безалкогольних вечірок.
Інгредієнти:
смородина свіжа або заморожена - 250 г;
йогурт натуральний живий класичний - 500 мл;
(за бажанням) очищені ядра мигдалю - 4 ст. ложки.
Приготування
Смородину і домашній йогурт проб'ємо у блендері. Розіллємо в широкі келихи, а якщо досить густий йогурт (грецький), викладемо суміш в креманки. Додамо по ложці мигдалевих ядерець, хочете - мелених, хочете - цільних. Подаємо з ложечками.
Модифікація для дорослих: додамо в кожен келих по 25-30 мл білого або рожевого вермуту. Якщо мигдаль присутній, подаємо з ложечками, якщо немає - можна з трубочками.
Розрахунок інгредієнти на 4 порції.
Інгредієнти:
смородина свіжа (або заморожена або навіть протерта з цукром) - 200 г;
молоко пастеризоване жирністю 25% - 400 мл;
морозиво «Пломбір» - близько 200 г;
вершки густі натуральні молочні - близько 160 мл;
трохи чорного шоколаду для посипання.
Приготування
Смородину і молоко проб'ємо у блендері (якщо готуємо для дорослих, можна додати 40 мл черносмородинного лікеру). Взобьем міксером вершки в стійку піну. Молочно-смородиновую суміш розіллємо в широкі об'ємисті келихи. У кожен викладемо по кульці морозива. Зверху викладемо збиті вершки і присиплем тертим шоколадом або прикрасимо ягодами смородини. Наш молочний коктейль готовий!
Примітка . Не варто додавати в такі коктейлі цукор-пісок (або, як радять деякі, терте солодке печиво) - це не корисно ні для дітей, ні для дорослих. Смородина сама по собі має досить приємним кисло-солодким смаком, який чудово поєднується зі смаками молочних продуктів.
Коктейль з чорної або червоної смородини з йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Смородину і домашній йогурт проб'ємо у блендері. Розіллємо в широкі келихи, а якщо досить густий йогурт (грецький), викладемо суміш в креманки. Додамо по ложці мигдалевих ядерець, хочете - мелених, хочете - цільних. Подаємо з ложечками.
Модифікація для дорослих: додамо в кожен келих по 25-30 мл білого або рожевого вермуту. Якщо мигдаль присутній, подаємо з ложечками, якщо немає - можна з трубочками.
Молочний коктейль з чорною або червоною смородиною
Розрахунок інгредієнти на 4 порції.
Інгредієнти:
Приготування
Смородину і молоко проб'ємо у блендері (якщо готуємо для дорослих, можна додати 40 мл черносмородинного лікеру). Взобьем міксером вершки в стійку піну. Молочно-смородиновую суміш розіллємо в широкі об'ємисті келихи. У кожен викладемо по кульці морозива. Зверху викладемо збиті вершки і присиплем тертим шоколадом або прикрасимо ягодами смородини. Наш молочний коктейль готовий!
Примітка . Не варто додавати в такі коктейлі цукор-пісок (або, як радять деякі, терте солодке печиво) - це не корисно ні для дітей, ні для дорослих. Смородина сама по собі має досить приємним кисло-солодким смаком, який чудово поєднується зі смаками молочних продуктів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Смузі з смородини
У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Мафіни з чорною смородиною
Чорна смородина - безперечно корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. Її досить широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми