Вернуться назад Распечатать

Коктейль із смородини

Коктейль із смородини
Смородина - вельми поширена ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. Плоди різних видів, підвидів і культурних гібридів смородини володіють характерними смаками і ароматами. З свіжої смородини (а також замороженої або протертою з цукром) можна приготувати смачні вітамінні коктейлі, які чудово підійдуть для дитячих свят або безалкогольних вечірок.

Коктейль з чорної або червоної смородини з йогуртом


Інгредієнти:

  • смородина свіжа або заморожена - 250 г;

  • йогурт натуральний живий класичний - 500 мл;

  • (за бажанням) очищені ядра мигдалю - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Смородину і домашній йогурт проб'ємо у блендері. Розіллємо в широкі келихи, а якщо досить густий йогурт (грецький), викладемо суміш в креманки. Додамо по ложці мигдалевих ядерець, хочете - мелених, хочете - цільних. Подаємо з ложечками.
    Модифікація для дорослих: додамо в кожен келих по 25-30 мл білого або рожевого вермуту. Якщо мигдаль присутній, подаємо з ложечками, якщо немає - можна з трубочками.

    Молочний коктейль з чорною або червоною смородиною


    Розрахунок інгредієнти на 4 порції.
    Інгредієнти:

  • смородина свіжа (або заморожена або навіть протерта з цукром) - 200 г;

  • молоко пастеризоване жирністю 25% - 400 мл;

  • морозиво «Пломбір» - близько 200 г;

  • вершки густі натуральні молочні - близько 160 мл;

  • трохи чорного шоколаду для посипання.


  • Приготування
    Коктейль із смородини

    Смородину і молоко проб'ємо у блендері (якщо готуємо для дорослих, можна додати 40 мл черносмородинного лікеру). Взобьем міксером вершки в стійку піну. Молочно-смородиновую суміш розіллємо в широкі об'ємисті келихи. У кожен викладемо по кульці морозива. Зверху викладемо збиті вершки і присиплем тертим шоколадом або прикрасимо ягодами смородини. Наш молочний коктейль готовий!
    Примітка . Не варто додавати в такі коктейлі цукор-пісок (або, як радять деякі, терте солодке печиво) - це не корисно ні для дітей, ні для дорослих. Смородина сама по собі має досить приємним кисло-солодким смаком, який чудово поєднується зі смаками молочних продуктів.