Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах
Шанувальників черноплодки можна, ймовірно, перерахувати на пальцях, оскільки мало хто звертає увагу на цю непоказну ягоду і бажає боротися з її терпким і кислуватим смаком в заготовках. Про тонкощі приготування вина з чорноплідної горобини в домашніх умовах, ми детально розповімо в наступних рецептах.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 1 частина;
цукор – 025 частини;
вода.
Приготування
Базове домашнє вино готується без конкретного рецепту. В середньому, на кілограм плодів горобини беруть близько половини склянки цукру або більше, залежно від того, яке вино ви маєте намір отримати в результаті. Врахуйте, що черноплодка не годиться для приготування сухого вина з-за своєї низької цукристості і терпкості.
Перед тим, як приготувати вино з чорноплідної горобини, переберіть ягоди, щоб не допустити потрапляння підгнилого сировини в основу напою. Виберіть підходящу посуд в якій буде проходити бродіння. Такий посуд повинна бути виготовлена з нержавіючої сталі, харчового пластику або скла, також підійде будь-яка ємність емальована без подряпин і відколів.
Перебрані ягоди не моє, щоб не змити всі необхідні для бродіння напою мікроорганізми. Не хвилюйтеся, всі можливі забруднення підуть під час фільтрації вина. Пересипте черноплодку в підготовлену ємність і добре розімніть ягоди, можна прямо руками або товкачем, а можна скористатися блендером. Подслащиваем готове ягідне пюре, перемішуємо, щоб розчинити всі кристали і відправляємо мезгу в тепло на тиждень, при цьому не забуваючи про щоденному перемішуванні щоб уникнути формування плісняви на поверхні.
На наступному етапі приготування вина з чорноплідної горобини, мезгу необхідно відфільтрувати, переклавши ягідну кашку на сито і добре віджавши її з допомогою маточки. Перелийте сік в банку і відправте для бродіння в тепло під затвором, а залишки мезги залийте приблизно літром води і всипте склянка цукру (пропорції на мезгу з 10 кг ягід). Через тиждень вторинного бродіння мезги знову віджимають, з поверхні соку під гідрозатворів знімають пінку і з'єднують обидва розчину разом. Отриману суміш знову залишаємо під гідрозатворів до закінчення бродіння. По завершенні бродіння вино обережно зливають з осаду. Молоде вино можна пробувати, але краще розлити його по бутлях і попередньо настояти хоча б місяць – його смак помітно покращиться.
На перших порах домашні винороби бажають перестрахуватися і переконатися в тому, що вино буде активно бродити. Забезпечити бродіння можуть спеціальні винні дріжджі, але якщо їх немає під рукою, то згодиться і звичайний немитий родзинки.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 47 кг;
цукор – 19 кг;
вода – 980 мл;
родзинки – 48 кг
Приготування
Перед тим, як робити вино з чорноплідної горобини, викладіть ягоди в тепло (можна на сонці), щоб підсушити, приблизно на половину доби. Підсушені ягоди пюрируйте в скляному або емальованому посуді будь-яким зручним способом, змішайте з половиною цукру і родзинками, а потім залиште пюре бродити в теплі на тиждень, щоденно перемішуючи.
По закінченні відведеного часу відфільтруйте сік, мезгу відіжміть, а потім залийте теплою водою і змішайте з цукром. Сік і мезгу залиште дображивать ще тиждень. З мезги відіжміть рідину і з'єднайте її з соком. Встановивши гідрозатвор, залиште вино з чорноплідної горобини без дріжджів для бродіння в теплі. Під час бродіння слід кожні кілька днів знімати пінку з поверхні напою.
Готове вино фільтрують і розливають по пляшках, після закупорюють і витримують 1-3 місяці перед зняттям проби.
Домашнє вино з чорноплідної горобини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Базове домашнє вино готується без конкретного рецепту. В середньому, на кілограм плодів горобини беруть близько половини склянки цукру або більше, залежно від того, яке вино ви маєте намір отримати в результаті. Врахуйте, що черноплодка не годиться для приготування сухого вина з-за своєї низької цукристості і терпкості.
Перед тим, як приготувати вино з чорноплідної горобини, переберіть ягоди, щоб не допустити потрапляння підгнилого сировини в основу напою. Виберіть підходящу посуд в якій буде проходити бродіння. Такий посуд повинна бути виготовлена з нержавіючої сталі, харчового пластику або скла, також підійде будь-яка ємність емальована без подряпин і відколів.
Перебрані ягоди не моє, щоб не змити всі необхідні для бродіння напою мікроорганізми. Не хвилюйтеся, всі можливі забруднення підуть під час фільтрації вина. Пересипте черноплодку в підготовлену ємність і добре розімніть ягоди, можна прямо руками або товкачем, а можна скористатися блендером. Подслащиваем готове ягідне пюре, перемішуємо, щоб розчинити всі кристали і відправляємо мезгу в тепло на тиждень, при цьому не забуваючи про щоденному перемішуванні щоб уникнути формування плісняви на поверхні.
На наступному етапі приготування вина з чорноплідної горобини, мезгу необхідно відфільтрувати, переклавши ягідну кашку на сито і добре віджавши її з допомогою маточки. Перелийте сік в банку і відправте для бродіння в тепло під затвором, а залишки мезги залийте приблизно літром води і всипте склянка цукру (пропорції на мезгу з 10 кг ягід). Через тиждень вторинного бродіння мезги знову віджимають, з поверхні соку під гідрозатворів знімають пінку і з'єднують обидва розчину разом. Отриману суміш знову залишаємо під гідрозатворів до закінчення бродіння. По завершенні бродіння вино обережно зливають з осаду. Молоде вино можна пробувати, але краще розлити його по бутлях і попередньо настояти хоча б місяць – його смак помітно покращиться.
Рецепт приготування домашнього вина з чорноплідної горобини
На перших порах домашні винороби бажають перестрахуватися і переконатися в тому, що вино буде активно бродити. Забезпечити бродіння можуть спеціальні винні дріжджі, але якщо їх немає під рукою, то згодиться і звичайний немитий родзинки.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як робити вино з чорноплідної горобини, викладіть ягоди в тепло (можна на сонці), щоб підсушити, приблизно на половину доби. Підсушені ягоди пюрируйте в скляному або емальованому посуді будь-яким зручним способом, змішайте з половиною цукру і родзинками, а потім залиште пюре бродити в теплі на тиждень, щоденно перемішуючи.
По закінченні відведеного часу відфільтруйте сік, мезгу відіжміть, а потім залийте теплою водою і змішайте з цукром. Сік і мезгу залиште дображивать ще тиждень. З мезги відіжміть рідину і з'єднайте її з соком. Встановивши гідрозатвор, залиште вино з чорноплідної горобини без дріжджів для бродіння в теплі. Під час бродіння слід кожні кілька днів знімати пінку з поверхні напою.
Готове вино фільтрують і розливають по пляшках, після закупорюють і витримують 1-3 місяці перед зняттям проби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вино з горобини
Домашні алкогольні напої можна готувати з різноманітних плодів, і восени вино можна зробити з горобини. Напій вийде з абсолютно незвичайним смаком і
Домашнє вино з чорноплідної горобини – простий рецепт
Багатьом не дуже подобається терпкий смак чорноплідної горобини і вони просто упускають з виду прекрасну можливість її заготівлі про запас. Ідеальне
Вино з яблук і чорноплідної горобини
Заготівля домашнього вина – завжди непростий і досить тривалий процес, але результат, як правило, повністю виправдовує всі старання. Крім іншого ви
Наливка з чорноплідної горобини на горілці
Виготовлення домашніх наливок не можна назвати складним процесом, особливо якщо зробити його на основі звичайної горілки. Далі підкажемо, як створити
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної