Вино з горобини
Для любителів домашніх вин з терпкими нотками рекомендуємо зробити напій з горобини. Використовувати можна як черноплодные ягоди, так і червоні. Смак вина буде різний, але в будь-якому випадку цікавий і оригінальний.
Інгредієнти:
горобина чорноплідна – 25 кг;
родзинки – 25 г;
очищена вода – 500 мл;
цукровий пісок – 1 кг.
Приготування
Спочатку перебираємо ягоди чорноплідної горобини, позбавляючись від сумнівних примірників і залишаючи тільки стиглі і якісні. Необхідне для приготування вина кількість горобини поміщаємо в підходящу ємність і розминаємо масу, щоб кожна ягідка була розчавлена. Зручніше робити це чистими руками. Додаємо до отриманої ягідної маси 375 г цукрового піску і родзинки і гарненько перемішуємо. Прикриваємо ємність із заготівлею чистим тканинним або марлевим відрізу і залишаємо при кімнатних умовах на тиждень, щодня перемішуючи мезгу з соком рукою або дерев'яною ложкою.
По закінченні часу віджимаємо мезгу за допомогою марлевого відрізу і проціджуємо також сік, який переливаємо в ємність для подальшого бродіння, заповнюючи її не більше ніж на половину. Встановлюємо на неї гідрозатвор чи надягаємо медичну рукавичку з проколоті одним пальцем.
До віджатою горобинової м'якоті – мезге додаємо цукор, що залишився і вливаємо тепленьку воду, розмішуємо і знову поміщаємо для бродіння на тиждень, прикривши посудину тканиною. Не забуваємо масу щодня перемішувати, як і на початковому етапі.
Через сім днів повторно віджимаємо мезгу, м'якоть на цей раз викидаємо, а сік додаємо в основну ємність і залишаємо для подальшого бродіння. Тепер кожні чотири дні необхідно знімати сік з осаду, прибираючи попередньо піну і знову ставити для бродіння. На його завершення вкаже відсутність бульбашок повітря в посудині з водою гідрозатвори або сдувшаяся і опустилася рукавичка. У середньому весь цикл бродіння може зайняти від одного до двох місяців.
Тепер молодому вину з чорноплідної горобини необхідно дати час на дозрівання. Потрібно розлити напій по пляшках і витримати в прохолодному місці від трьох місяців до півроку.
Аналогічним чином можна зробити вино з чорноплідної горобини і яблук, замінивши одну третину ягід перемеленої яблучної м'якоттю. В іншому процес приготування напою ідентичний описаному вище.
Інгредієнти:
горобина червона – 5 кг;
виноград або родзинки – 75 г;
очищена вода – 2 л;
цукровий пісок – 1-15 кг
Приготування
Червону горобину для приготування вина краще збирати після заморозків або ж підморозити ягоди штучно, помістивши їх години на три в морозильну камеру. Після цього ягодам даємо відтанути і заливаємо їх окропом на двадцять хвилин. По закінченні часу воду зливаємо, а горобину заливаємо новою порцією окропу. Через тридцять хвилин водичку знову зливаємо, а ягоди пропускаємо через м'ясорубку. Віджимаємо тепер за допомогою марлі сік, а м'якоть заливаємо підігрітою до вісімдесяти градусів водою і залишаємо до повного охолодження. Тепер вливаємо віджатий сік, додаємо половину цукру, додаємо ізюм або роздавлений немитий виноград, перемішуємо масу і залишаємо під марлею або тканиною на три дні, щоденно перемішуючи.
По закінченні часу або при появі явних ознак бродіння сусло проціджують і віджимаємо, відокремлюючи сік від мезги. Отриману рідку основу змішуємо з залишком цукру, переливаємо в бродильну ємність і встановлюємо гідрозатвор чи надягаємо рукавички. Залишаємо заготовку до закінчення процесу бродіння на кілька тижнів. Після цього зливаємо молоде вино з осаду, розливаємо по пляшках і поміщаємо для витримки у прохолодне місце мінімум на три місяці.
Як приготувати в домашніх умовах вино з чорноплідної горобини?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку перебираємо ягоди чорноплідної горобини, позбавляючись від сумнівних примірників і залишаючи тільки стиглі і якісні. Необхідне для приготування вина кількість горобини поміщаємо в підходящу ємність і розминаємо масу, щоб кожна ягідка була розчавлена. Зручніше робити це чистими руками. Додаємо до отриманої ягідної маси 375 г цукрового піску і родзинки і гарненько перемішуємо. Прикриваємо ємність із заготівлею чистим тканинним або марлевим відрізу і залишаємо при кімнатних умовах на тиждень, щодня перемішуючи мезгу з соком рукою або дерев'яною ложкою.
По закінченні часу віджимаємо мезгу за допомогою марлевого відрізу і проціджуємо також сік, який переливаємо в ємність для подальшого бродіння, заповнюючи її не більше ніж на половину. Встановлюємо на неї гідрозатвор чи надягаємо медичну рукавичку з проколоті одним пальцем.
До віджатою горобинової м'якоті – мезге додаємо цукор, що залишився і вливаємо тепленьку воду, розмішуємо і знову поміщаємо для бродіння на тиждень, прикривши посудину тканиною. Не забуваємо масу щодня перемішувати, як і на початковому етапі.
Через сім днів повторно віджимаємо мезгу, м'якоть на цей раз викидаємо, а сік додаємо в основну ємність і залишаємо для подальшого бродіння. Тепер кожні чотири дні необхідно знімати сік з осаду, прибираючи попередньо піну і знову ставити для бродіння. На його завершення вкаже відсутність бульбашок повітря в посудині з водою гідрозатвори або сдувшаяся і опустилася рукавичка. У середньому весь цикл бродіння може зайняти від одного до двох місяців.
Тепер молодому вину з чорноплідної горобини необхідно дати час на дозрівання. Потрібно розлити напій по пляшках і витримати в прохолодному місці від трьох місяців до півроку.
Аналогічним чином можна зробити вино з чорноплідної горобини і яблук, замінивши одну третину ягід перемеленої яблучної м'якоттю. В іншому процес приготування напою ідентичний описаному вище.
Домашнє вино з червоної горобини – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Червону горобину для приготування вина краще збирати після заморозків або ж підморозити ягоди штучно, помістивши їх години на три в морозильну камеру. Після цього ягодам даємо відтанути і заливаємо їх окропом на двадцять хвилин. По закінченні часу воду зливаємо, а горобину заливаємо новою порцією окропу. Через тридцять хвилин водичку знову зливаємо, а ягоди пропускаємо через м'ясорубку. Віджимаємо тепер за допомогою марлі сік, а м'якоть заливаємо підігрітою до вісімдесяти градусів водою і залишаємо до повного охолодження. Тепер вливаємо віджатий сік, додаємо половину цукру, додаємо ізюм або роздавлений немитий виноград, перемішуємо масу і залишаємо під марлею або тканиною на три дні, щоденно перемішуючи.
По закінченні часу або при появі явних ознак бродіння сусло проціджують і віджимаємо, відокремлюючи сік від мезги. Отриману рідку основу змішуємо з залишком цукру, переливаємо в бродильну ємність і встановлюємо гідрозатвор чи надягаємо рукавички. Залишаємо заготовку до закінчення процесу бродіння на кілька тижнів. Після цього зливаємо молоде вино з осаду, розливаємо по пляшках і поміщаємо для витримки у прохолодне місце мінімум на три місяці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах
Чорноплідна горобина зараз в сезоні, а тому багато дачники зіткнулися з проблемою використання цієї не найпопулярнішою ягоди. На ділі ж, черноплодка
Домашнє вино з чорноплідної горобини – простий рецепт
Багатьом не дуже подобається терпкий смак чорноплідної горобини і вони просто упускають з виду прекрасну можливість її заготівлі про запас. Ідеальне
Вино з яблук і чорноплідної горобини
Заготівля домашнього вина – завжди непростий і досить тривалий процес, але результат, як правило, повністю виправдовує всі старання. Крім іншого ви
Наливка з чорноплідної горобини на горілці
Виготовлення домашніх наливок не можна назвати складним процесом, особливо якщо зробити його на основі звичайної горілки. Далі підкажемо, як створити
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо