» » Домашнє вино з чорноплідної горобини – простий рецепт

Домашнє вино з чорноплідної горобини – простий рецепт

Домашнє вино з чорноплідної горобини – простий рецепт
Вино з чорноплідної горобини виходить неймовірно ароматним з приємною терпкою і злегка в'язкий ноткою. Крім того, напій переймає на себе левову частку цінних властивостей, притаманних чорноплідній горобині, що робить його більш пріоритетним у порівнянні з аналогами, приготованими на основі інших ягід і фруктів.

Як приготувати домашнє вино з чорноплідної горобини – простий класичний рецепт


Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 5 кг;

  • немитий родзинки – 55 г;

  • вода фільтрована – 990 мл;

  • цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Чорноплідну горобину для вина необхідно вибирати тільки спілу, без підгнилих ягід, а в ідеалі трохи подмороженную або зібрану після перших заморозків. Ягідну масу перебираємо і позбавляємося від непотрібних примірників. Тепер горобину добре розминаємо, щоб не залишилося жодної цілої. Можна для цієї мети скористатися товкачем або просто розчавити ягоди чистими руками.
    На наступному етапі отриману мезгу необхідно поставити на первинне бродіння. Для цього змішуємо її в підходящої ємності з цукром (700 г) та немитою родзинками і розташовуємо в приміщенні при кімнатних умовах на сім днів. Обов'язково перемішуємо вміст посудини кожен день, щоб уникнути закисання.
    Через тиждень, скориставшись марлевим відрізу, проціджуємо забродившую мезгу і відокремлюємо сік від м'якоті. Рідку основу виливаємо в бродильний посудину, на нього встановлюємо гідрозатвор чи надягаємо гумову рукавичку з одним, проколоті голкою, пальчиком.
    М'якоть, що залишилася в марлі змішуємо з цукровим піском (13 кг), доливаємо фільтровану воду і ще раз даємо заграти, прикривши рушником або ганчіркою і не забуваючи перемішувати щодня. Ще через сім днів знову віджимаємо мезгу в марлі, від м'якоті позбавляємося, а рідкий сік додаємо в основний бродильний посудину, знявши на хвилину гідрозатвор чи рукавичку. Під час всього процесу бродіння щотижня необхідно зливати основу вина з осаду, знімаючи попередньо також піну. Як тільки бульбашки в системі гідрозатвори перестануть виділятися або рукавичка здується, можна зливати в останній раз молоде вино з осаду і розливати по пляшках для подальшої витримки в прохолодному місці. Для того щоб смак напою став збалансованим і гармонійним, йому необхідно вистоятися від трьох до п'яти місяців.

    Як зробити домашнє вино з чорноплідної горобини по простому рецептом з горілкою?


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 400 г;

  • вишневі листочки – жменя;

  • вода фільтрована – 16 л;

  • цукор – 200 г;

  • кислота лимонна – щіпка.


  • Приготування
    Для тих, хто не бажає готувати вино по простому класичному рецепту, викладеному вище, із-за тривалості процесу пропонуємо приготувати напій простим і швидким способом з участю горілки.
    Для реалізації ідеї також як і в попередньому випадку вибираємо тільки якісні ягоди. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими. В останньому випадку напій вийде менш терпким і в'язким. Розтираємо ягідну масу товкачем або розминаємо руками, після чого разом з вимитими з листям вишні визначаємо в каструлю. Вливаємо до ягідної маси з листочками фільтровану воду і ставимо посудину на конфорки плити. Після закипання при періодичному помішуванні зменшуємо жар і кип'ятимо масу хвилин п'ятнадцять.
    Далі відвар проціджуємо і трохи віджимаємо, додаємо до рідкій основі цукровий пісок і кислоту лимонну і розмішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Після повного охолодження отриману рябиновую кисло-солодку рідину змішуємо з горілкою, розливаємо по пляшках і даємо вистоятися на полиці холодильника протягом трьох тижнів. По закінченні часу готовий напій можна дегустувати.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:39
    Переглядів: 289