Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Настоянка з чорноплідної горобини на горілці

Настоянка з чорноплідної горобини на горілці

18-11-2016, 20:35
1 697
Настоянка з чорноплідної горобини на горілці
Настоянка з чорноплідної горобини на горілці при вживанні в помірній кількості допомагає поліпшити стан при багатьох недугах, так володіє безліччю лікувальних властивостей. Крім того, отриманий продукт виходить благородним і гармонійним на смак і зможе дати фору дорогих коньяків і іншим елітних напоїв.

Як зробити настоянку з чорної горобини на горілці – рецепт


Інгредієнти:

  • горобина чорна – 19 кг;

  • горілка якісна – 19 л;

  • цукор-пісок – 600 г або по смаку.


  • Приготування
    Для приготування настоянки чорну горобину краще збирати після перших заморозків. Так вона буде солодший і менш терпка. Відбираємо неодмінно тільки великі екземпляри, так як дрібні надмірно гіркі. Позбавляємося також в обов'язковому порядку від сумнівних і порченных ягід, які вплинуть на смак готового напою не кращим чином.
    Відібрану горобину ретельно промиваємо, обсушуємо, засипаємо в банку або бутель і заливаємо обов'язково перевіреної якісною горілкою, щоб вона на пару сантиметрів покривала вміст. Додаємо за смаком та бажанням цукор-пісок, збовтуємо заготовку до повного розчинення всіх кристалів, укупориваем посудину і залишаємо на пару місяців при кімнатних умовах. Кожні чотири дні настоянку обов'язково струшуємо інтенсивно і знову залишаємо для подальшого настоювання.
    По закінченні часу готову рябиновую настоянку проціджують через кілька марлевих шарів, розливаємо по сухим і чистим пляшках, укупориваем і маємо для подальшого зберігання в зручному місці.

    Швидка настоянка з соку чорноплідної горобини і яблук на горілці


    Інгредієнти:

  • горобина чорна – 08 кг;

  • яблука – 08 кг;

  • вода – 19 л;

  • горілка якісна – 14 л;

  • мед – 135 г;

  • цукор-пісок – 04 кг


  • Приготування
    Виготовлення настоянки з чорноплідної горобини на горілці у даному випадку починаємо з вибору якісних ягід, їх промивання і перекручення через м'ясорубку або подрібнення в блендері. Одночасно готуємо і яблука. Їх необхідно очистити від шкірки і нутрощів і подрібнити тим же методом, що і горобину. Засипаємо горобиновій-яблучну масу цукром і даємо відокремити компонентів максимум соку. Тепер доливаємо воду і ставимо заготовку на плиту. Після закипання кип'ятимо масу протягом десяти хвилин, а потім остуджуємо, перелити в скляну пляшку і вливаємо літр горілки. Через три дні настоянку проціджують, віджимаємо і отфильтровываем, а потім змішуємо з залишком горілки і медом і залишаємо для настоювання ще мінімум на п'ять днів або три тижні. Чим довше буде настоюватися напій, тим його смак буде гармонійним і збалансованим.
    Розливаємо готову настоянку по пляшках, намагаючись не зачіпати осад, укупориваем і розташовуємо в прохолодному місці для зберігання.

    Пряна настоянка на горілці з чорної горобини і гвоздики


    Інгредієнти:

  • горобина чорна – 19 кг;

  • горілка якісна – 19 л;

  • цукор-пісок – 600 г або по смаку;

  • гвоздика (бутони) – 6 шт.


  • Приготування
    Спочатку відібрані якісні ягоди чорної горобини споліскуємо, раздавливаем за допомогою дерев'яної ложки або товкачика, уникаючи при цьому використання металевого кухонного начиння. Додаємо до ягідної маси цукор-пісок і бутони гвоздики і залишаємо на пару днів для відділення соку, прикривши ємність марлевим відрізу.
    Далі настоянка з чорноплідної горобини на горілці готується за технологією, схожою з першим рецептом. Заливаємо на даному етапі ягоди з цукром і соком горілкою, збовтуємо ретельно, укупориваем і залишаємо при кімнатних умовах мінімум на шістдесят днів. По закінченні часу переливаємо готову настоянку у відповідну тару, укупориваем і відправляємо на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з чорноплідної горобини на горілці
    Наливка з чорноплідної горобини на горілці
    Виготовлення домашніх наливок не можна назвати складним процесом, особливо якщо зробити його на основі звичайної горілки. Далі підкажемо, як створити
    Абрикосова настоянка на горілці
    Абрикосова настоянка на горілці
    Хороший варіант пустити в хід залишок абрикосового врожаю - зробити яскраву, смачну і шалено ароматну настоянку. Процес її виготовлення не з
    Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
    Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
    Існує безліч рецептів всіляких напоїв на основі полезнейшей зимової ягоди. Найпоширенішим представником є настоянка, про яку детально поговоримо
    Настоянка на мандаринових кірках
    Настоянка на мандаринових кірках
    В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Лікер з чорноплідної горобини
    Лікер з чорноплідної горобини
    Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з