Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
У журавлиною настоянку на горілці, приготовленої в домашніх умовах за нашим рецептами, шкоду спиртного в деякій мірі компенсується корисні властивості журавлини. Такий напій по достоїнству оцінять ваші гості під час застілля, так і ви, безсумнівно, отримаєте задоволення від його дегустації.
Інгредієнти:
свіжі ягоди журавлини – 250 г;
цукор – 180-200 г;
горілка – 1 л.
Приготування
Для того щоб журавлинна настоянка вийшла відмінною, особливу увагу приділяємо якості горілки і ягід. Вибираємо спиртний напій тільки від перевіреного виробника, а ягоди обов'язково перебираємо і позбавляємося від зіпсованих. Далі промиваємо журавлину під проточною водою, даємо добре стекти, а потім перемелюємо разом з цукровим піском за допомогою блендера або м'ясорубки.
Отриману ягідну масу викладаємо в емальований або скляний посуд, заливаємо горілкою, перемішуємо і даємо постояти протягом шести днів, щодня перемішуючи вранці і ввечері. Потім настоянку проціджують через два шари марлі, тверду основу викидаємо, а рідку залишаємо ще на добу. Тепер пропускаємо настойку через ватяний фільтр, який можемо спорудити з лійки і ватного тампона, і розливаємо по пляшках.
Інгредієнти:
свіжі ягоди журавлини – 800 г;
цукор – 300 г;
гілочки м'яти – 2-3 шт.;
горілка – 1 л.
Приготування
Перебрані і підготовлені належним чином ягоди журавлини розтираємо в ступці з гілочками м'яти і складаємо в трилітрову банку або іншу скляну тару. Вливаємо туди ж горілку, прикриваємо ємність кришкою і прибираємо в затемнене прохолодне місце на сім днів. Після закінчення часу настоянку проціджуємо, додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо. Даємо постояти пару днів, періодично перемішуючи, і знову проціджуємо і отфильтровываем.
Інгредієнти:
свіжі ягоди журавлини – 250 г;
горілка – 750 мл;
квітковий рідкий мед – 60 г;
паличка кориці – 1 шт.;
бутони гвоздики – 3-4 шт.;
імбир свіжий – 45 г;
горошки чорного перцю – 5-10 р.
Приготування
Свіжі ягоди журавлини перебираємо, миємо, обсушуємо і розминаємо за допомогою товкачика або ложки. Корінь імбиру очистити і перетираємо через тертку. Викладаємо ягоди і імбир в скляну тару, додаємо паличку кориці, бутони гвоздики, горошини чорного перцю, вливаємо горілку і розмішуємо. Розміщуємо посуд з отриманою сумішшю в темному місці і залишаємо на один тиждень. Після закінчення часу настоянку проціджують через кілька шарів марлі, додаємо до отриманої рідини мед, перемішуємо і даємо постояти ще пару днів. Потім проціджуємо і при необхідності отфильтровываем за допомогою ватного тампона і лійки.
Журавлинна настоянка, приготована за наступним рецептом, використовується більше як лікувальний засіб при застуді, ніж як напій до столу. Її цілющі властивості допоможуть швидше впоратися з недугою і відновити сили. Але таку настоянку слід з обережністю вживати людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також сечовидільної системи.
Інгредієнти:
свіжі ягоди журавлини – 250 г;
мед рідкий – 120 г;
горілка – 150 мл.
Приготування
Щоб приготувати чудодійну журавлинну настоянку необхідно гарненько подрібнити і розтерти попередньо вимиті і обсушені ягоди до стану пюре, а потім віджати сік. Далі слід з'єднати отриманий ягідний сік з рідким медом і горілкою, розмішати до однорідності, залити в скляну ємність і розмістити в холодильнику на три-чотири дні, щодня добряче збовтуючи.
Як зробити домашню журавлинну настоянку на горілці?
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб журавлинна настоянка вийшла відмінною, особливу увагу приділяємо якості горілки і ягід. Вибираємо спиртний напій тільки від перевіреного виробника, а ягоди обов'язково перебираємо і позбавляємося від зіпсованих. Далі промиваємо журавлину під проточною водою, даємо добре стекти, а потім перемелюємо разом з цукровим піском за допомогою блендера або м'ясорубки.
Отриману ягідну масу викладаємо в емальований або скляний посуд, заливаємо горілкою, перемішуємо і даємо постояти протягом шести днів, щодня перемішуючи вранці і ввечері. Потім настоянку проціджують через два шари марлі, тверду основу викидаємо, а рідку залишаємо ще на добу. Тепер пропускаємо настойку через ватяний фільтр, який можемо спорудити з лійки і ватного тампона, і розливаємо по пляшках.
Журавлинна настоянка на горілці з м'ятою в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Перебрані і підготовлені належним чином ягоди журавлини розтираємо в ступці з гілочками м'яти і складаємо в трилітрову банку або іншу скляну тару. Вливаємо туди ж горілку, прикриваємо ємність кришкою і прибираємо в затемнене прохолодне місце на сім днів. Після закінчення часу настоянку проціджуємо, додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо. Даємо постояти пару днів, періодично перемішуючи, і знову проціджуємо і отфильтровываем.
Як зробити пряну журавлинну настоянку на горілці з медом?
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі ягоди журавлини перебираємо, миємо, обсушуємо і розминаємо за допомогою товкачика або ложки. Корінь імбиру очистити і перетираємо через тертку. Викладаємо ягоди і імбир в скляну тару, додаємо паличку кориці, бутони гвоздики, горошини чорного перцю, вливаємо горілку і розмішуємо. Розміщуємо посуд з отриманою сумішшю в темному місці і залишаємо на один тиждень. Після закінчення часу настоянку проціджують через кілька шарів марлі, додаємо до отриманої рідини мед, перемішуємо і даємо постояти ще пару днів. Потім проціджуємо і при необхідності отфильтровываем за допомогою ватного тампона і лійки.
Журавлинна настоянка, приготована за наступним рецептом, використовується більше як лікувальний засіб при застуді, ніж як напій до столу. Її цілющі властивості допоможуть швидше впоратися з недугою і відновити сили. Але таку настоянку слід з обережністю вживати людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також сечовидільної системи.
Приготування лікувальної журавлиною настоянки на горілці з медом
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати чудодійну журавлинну настоянку необхідно гарненько подрібнити і розтерти попередньо вимиті і обсушені ягоди до стану пюре, а потім віджати сік. Далі слід з'єднати отриманий ягідний сік з рідким медом і горілкою, розмішати до однорідності, залити в скляну ємність і розмістити в холодильнику на три-чотири дні, щодня добряче збовтуючи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлинна настоянка на спирту в домашніх умовах
Скориставшись запропонованими далі рецептами, ви без праці зможете зробити чудовий яскравий алкогольний напій. Журавлинну настоянку на основі спирту
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Малиновий лікер в домашніх умовах
Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Чорнична настоянка
Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці