У журавлиною настоянку на горілці, приготовленої в домашніх умовах за нашим рецептами, шкоду спиртного в деякій мірі компенсується корисні властивості журавлини. Такий напій по достоїнству оцінять ваші гості під час застілля, так і ви, безсумнівно, отримаєте задоволення від його дегустації.
Як зробити домашню журавлинну настоянку на горілці?
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 250 г; цукор – 180-200 г; горілка – 1 л. Приготування Для того щоб журавлинна настоянка вийшла відмінною, особливу увагу приділяємо якості горілки і ягід. Вибираємо спиртний напій тільки від перевіреного виробника, а ягоди обов'язково перебираємо і позбавляємося від зіпсованих. Далі промиваємо журавлину під проточною водою, даємо добре стекти, а потім перемелюємо разом з цукровим піском за допомогою блендера або м'ясорубки.
Отриману ягідну масу викладаємо в емальований або скляний посуд, заливаємо горілкою, перемішуємо і даємо постояти протягом шести днів, щодня перемішуючи вранці і ввечері. Потім настоянку проціджують через два шари марлі, тверду основу викидаємо, а рідку залишаємо ще на добу. Тепер пропускаємо настойку через ватяний фільтр, який можемо спорудити з лійки і ватного тампона, і розливаємо по пляшках.
Журавлинна настоянка на горілці з м'ятою в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 800 г; цукор – 300 г; гілочки м'яти – 2-3 шт.; горілка – 1 л. Приготування Перебрані і підготовлені належним чином ягоди журавлини розтираємо в ступці з гілочками м'яти і складаємо в трилітрову банку або іншу скляну тару. Вливаємо туди ж горілку, прикриваємо ємність кришкою і прибираємо в затемнене прохолодне місце на сім днів. Після закінчення часу настоянку проціджуємо, додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо. Даємо постояти пару днів, періодично перемішуючи, і знову проціджуємо і отфильтровываем.
Як зробити пряну журавлинну настоянку на горілці з медом?
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 250 г; горілка – 750 мл; квітковий рідкий мед – 60 г; паличка кориці – 1 шт.; бутони гвоздики – 3-4 шт.; імбир свіжий – 45 г; горошки чорного перцю – 5-10 р. Приготування Свіжі ягоди журавлини перебираємо, миємо, обсушуємо і розминаємо за допомогою товкачика або ложки. Корінь імбиру очистити і перетираємо через тертку. Викладаємо ягоди і імбир в скляну тару, додаємо паличку кориці, бутони гвоздики, горошини чорного перцю, вливаємо горілку і розмішуємо. Розміщуємо посуд з отриманою сумішшю в темному місці і залишаємо на один тиждень. Після закінчення часу настоянку проціджують через кілька шарів марлі, додаємо до отриманої рідини мед, перемішуємо і даємо постояти ще пару днів. Потім проціджуємо і при необхідності отфильтровываем за допомогою ватного тампона і лійки.
Журавлинна настоянка, приготована за наступним рецептом, використовується більше як лікувальний засіб при застуді, ніж як напій до столу. Її цілющі властивості допоможуть швидше впоратися з недугою і відновити сили. Але таку настоянку слід з обережністю вживати людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також сечовидільної системи.
Приготування лікувальної журавлиною настоянки на горілці з медом
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 250 г; мед рідкий – 120 г; горілка – 150 мл. Приготування Щоб приготувати чудодійну журавлинну настоянку необхідно гарненько подрібнити і розтерти попередньо вимиті і обсушені ягоди до стану пюре, а потім віджати сік. Далі слід з'єднати отриманий ягідний сік з рідким медом і горілкою, розмішати до однорідності, залити в скляну ємність і розмістити в холодильнику на три-чотири дні, щодня добряче збовтуючи.