Чорнична настоянка

Рецепт чорничної настоянки
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди чорниці перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім пересипаємо їх в чистий бутель, вливаємо воду і засипаємо цукром. Після цього додаємо горілку, щільно закриваємо кришкою і ставимо напій на кілька тижнів на сонце. По закінченні часу, настойку проціджують, розливаємо в пляшки, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Настоянка на чорниці
Інгредієнти:
Приготування
При приготуванні чорничної настоянки ягоди кладемо в глибоку посуд, заливаємо їх окропом, ставимо на 4 дні в прохолодне місце, а після закінчення цього терміну проціджуємо ягідний відвар. В результаті у вас повинен вийти сік, до якого ми додаємо цукор і дріжджі. Потім ставимо напій в тепле місце, щоб він перебродив, на 3 дні. Після закінчення даного терміну, все гарненько розмішуємо і ставимо ще на 3 дні, щоб суміш настоялася і осел осад. Після цього отриману настоянку проціджуємо в ємність і ставимо витримуватися хоча б на 4 місяці. Далі готове вино розливаємо в пляшки, закриваємо і ставимо в холодильник на зберігання.
Сунично-чорнична настоянка
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, обробляємо і обсушуємо. Потім викладаємо їх в банку і пересипаємо цукром. Закорковуємо зверху кришкою і ставимо на ніч у темне місце, щоб чорниця і суниця пустили сік. На наступний день доливаємо горілку і все ретельно перемішуємо.

Закрити пластмасовою кришкою і прибираємо ємність в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Після цього настойку проціджують кілька разів: перший раз через дрібне ситечко, а другий - через кілька шарів марлі, щоб напій став кришталево-чистим. Розливаємо ягідну настоянку по пляшках, охолоджуємо і подаємо на стіл. Можна додати в неї за бажанням малину або смородину.
Шукайте ще рецепти домашніх алкогольних напоїв, тоді радимо звернути уваги на рецепти наливки в журавлини і настоянки з брусниці .
Рекомендуємо добрі рецепти

Настоянка з журавлини на спирту
Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару

Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими

Настоянка з брусниці на горілці
Брусниця - це корисна і смачна ягода, широко застосовується в кулінарії. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити з неї настоянку на горілці. Зробити її

Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,

Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці

Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні