Чорнична настоянка
Різноманітні настоянки вважалися одним з найбільш древніх і корисних напоїв на Русі. У наші дні їх без праці можна приготувати в домашніх умовах. Ми розповімо вам, як приготувати смачну і натуральну чорничну настоянку.
Інгредієнти:
ягоди чорниці - 12 кг;
вода - 200 мл;
горілка - 1 л;
цукор - 200 р.
Приготування
Ягоди чорниці перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім пересипаємо їх в чистий бутель, вливаємо воду і засипаємо цукром. Після цього додаємо горілку, щільно закриваємо кришкою і ставимо напій на кілька тижнів на сонце. По закінченні часу, настойку проціджують, розливаємо в пляшки, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
чорниця - 1 кг;
вода - 1 л;
корінь імбиру - 2 г;
дріжджі - 2 г;
цукор - 3 ст.;
сидр - 1 л;
розмарин - 3 листочка.
Приготування
При приготуванні чорничної настоянки ягоди кладемо в глибоку посуд, заливаємо їх окропом, ставимо на 4 дні в прохолодне місце, а після закінчення цього терміну проціджуємо ягідний відвар. В результаті у вас повинен вийти сік, до якого ми додаємо цукор і дріжджі. Потім ставимо напій в тепле місце, щоб він перебродив, на 3 дні. Після закінчення даного терміну, все гарненько розмішуємо і ставимо ще на 3 дні, щоб суміш настоялася і осел осад. Після цього отриману настоянку проціджуємо в ємність і ставимо витримуватися хоча б на 4 місяці. Далі готове вино розливаємо в пляшки, закриваємо і ставимо в холодильник на зберігання.
Інгредієнти:
ягоди чорниці - 500 г;
ягоди суниці - 500 г;
цукор - 200 г;
горілка - 600 мл;
кип'ячена вода - 300 мл
Приготування
Ягоди промиваємо, обробляємо і обсушуємо. Потім викладаємо їх в банку і пересипаємо цукром. Закорковуємо зверху кришкою і ставимо на ніч у темне місце, щоб чорниця і суниця пустили сік. На наступний день доливаємо горілку і все ретельно перемішуємо. Пропорція у вас повинна бути така: 1/3 частина свіжих ягід і 2/3 частини горілки.
Закрити пластмасовою кришкою і прибираємо ємність в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Після цього настойку проціджують кілька разів: перший раз через дрібне ситечко, а другий - через кілька шарів марлі, щоб напій став кришталево-чистим. Розливаємо ягідну настоянку по пляшках, охолоджуємо і подаємо на стіл. Можна додати в неї за бажанням малину або смородину.
Шукайте ще рецепти домашніх алкогольних напоїв, тоді радимо звернути уваги на рецепти наливки в журавлини і настоянки з брусниці .
Рецепт чорничної настоянки
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди чорниці перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім пересипаємо їх в чистий бутель, вливаємо воду і засипаємо цукром. Після цього додаємо горілку, щільно закриваємо кришкою і ставимо напій на кілька тижнів на сонце. По закінченні часу, настойку проціджують, розливаємо в пляшки, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Настоянка на чорниці
Інгредієнти:
Приготування
При приготуванні чорничної настоянки ягоди кладемо в глибоку посуд, заливаємо їх окропом, ставимо на 4 дні в прохолодне місце, а після закінчення цього терміну проціджуємо ягідний відвар. В результаті у вас повинен вийти сік, до якого ми додаємо цукор і дріжджі. Потім ставимо напій в тепле місце, щоб він перебродив, на 3 дні. Після закінчення даного терміну, все гарненько розмішуємо і ставимо ще на 3 дні, щоб суміш настоялася і осел осад. Після цього отриману настоянку проціджуємо в ємність і ставимо витримуватися хоча б на 4 місяці. Далі готове вино розливаємо в пляшки, закриваємо і ставимо в холодильник на зберігання.
Сунично-чорнична настоянка
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, обробляємо і обсушуємо. Потім викладаємо їх в банку і пересипаємо цукром. Закорковуємо зверху кришкою і ставимо на ніч у темне місце, щоб чорниця і суниця пустили сік. На наступний день доливаємо горілку і все ретельно перемішуємо. Пропорція у вас повинна бути така: 1/3 частина свіжих ягід і 2/3 частини горілки.
Закрити пластмасовою кришкою і прибираємо ємність в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Після цього настойку проціджують кілька разів: перший раз через дрібне ситечко, а другий - через кілька шарів марлі, щоб напій став кришталево-чистим. Розливаємо ягідну настоянку по пляшках, охолоджуємо і подаємо на стіл. Можна додати в неї за бажанням малину або смородину.
Шукайте ще рецепти домашніх алкогольних напоїв, тоді радимо звернути уваги на рецепти наливки в журавлини і настоянки з брусниці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з журавлини на спирту
Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Настоянка з брусниці на горілці
Брусниця - це корисна і смачна ягода, широко застосовується в кулінарії. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити з неї настоянку на горілці. Зробити її
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні