Вернуться назад Распечатать

Чорнична настоянка

Чорнична настоянка
Різноманітні настоянки вважалися одним з найбільш древніх і корисних напоїв на Русі. У наші дні їх без праці можна приготувати в домашніх умовах. Ми розповімо вам, як приготувати смачну і натуральну чорничну настоянку.

Рецепт чорничної настоянки


Інгредієнти:

  • ягоди чорниці - 12 кг;

  • вода - 200 мл;

  • горілка - 1 л;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Ягоди чорниці перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім пересипаємо їх в чистий бутель, вливаємо воду і засипаємо цукром. Після цього додаємо горілку, щільно закриваємо кришкою і ставимо напій на кілька тижнів на сонце. По закінченні часу, настойку проціджують, розливаємо в пляшки, охолоджуємо і подаємо на стіл.

    Настоянка на чорниці


    Інгредієнти:

  • чорниця - 1 кг;

  • вода - 1 л;

  • корінь імбиру - 2 г;

  • дріжджі - 2 г;

  • цукор - 3 ст.;

  • сидр - 1 л;

  • розмарин - 3 листочка.


  • Приготування
    При приготуванні чорничної настоянки ягоди кладемо в глибоку посуд, заливаємо їх окропом, ставимо на 4 дні в прохолодне місце, а після закінчення цього терміну проціджуємо ягідний відвар. В результаті у вас повинен вийти сік, до якого ми додаємо цукор і дріжджі. Потім ставимо напій в тепле місце, щоб він перебродив, на 3 дні. Після закінчення даного терміну, все гарненько розмішуємо і ставимо ще на 3 дні, щоб суміш настоялася і осел осад. Після цього отриману настоянку проціджуємо в ємність і ставимо витримуватися хоча б на 4 місяці. Далі готове вино розливаємо в пляшки, закриваємо і ставимо в холодильник на зберігання.

    Сунично-чорнична настоянка


    Інгредієнти:

  • ягоди чорниці - 500 г;

  • ягоди суниці - 500 г;

  • цукор - 200 г;

  • горілка - 600 мл;

  • кип'ячена вода - 300 мл


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, обробляємо і обсушуємо. Потім викладаємо їх в банку і пересипаємо цукром. Закорковуємо зверху кришкою і ставимо на ніч у темне місце, щоб чорниця і суниця пустили сік. На наступний день доливаємо горілку і все ретельно перемішуємо.
    Чорнична настоянка
    Пропорція у вас повинна бути така: 1/3 частина свіжих ягід і 2/3 частини горілки.
    Закрити пластмасовою кришкою і прибираємо ємність в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Після цього настойку проціджують кілька разів: перший раз через дрібне ситечко, а другий - через кілька шарів марлі, щоб напій став кришталево-чистим. Розливаємо ягідну настоянку по пляшках, охолоджуємо і подаємо на стіл. Можна додати в неї за бажанням малину або смородину.
    Шукайте ще рецепти домашніх алкогольних напоїв, тоді радимо звернути уваги на рецепти наливки в журавлини і настоянки з брусниці .