Настоянка з журавлини на спирту
Настоянка з журавлини на спирту - напій воістину жіночий, солодкий і легкий, незважаючи на наявність міцного алкоголю в її складі. Традиційно такий напій подається в охолодженому вигляді до солодких закусок з фруктів або шоколаду.
Приготування спиртових настоянок на дому - процес технологічно не складний, але досить довготривалий, в середньому займає від 2 до 6 тижнів.
Рецепти настоянки журавлини на спирту ви зможете знайти в цій статті.
Популярний з початку XIX століття рецепт «Журавлина на спирту» не втрачає своєї актуальності і донині, залишаючись улюбленим серед чоловіків та жінок різного віку. Спробуйте відтворити класичний напій в домашніх умовах, за нашим рецептом.
Інгредієнти:
спирт - 1 л;
журавлина - 1 кг;
цукор - 500 р.
Приготування
Ягоди журавлини моєму і пропускаємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в банку або будь-яку іншу нержавіючий посуд і заливаємо спиртом. Наполягаємо напій 2 тижні, накривши посудину кришкою. Після закінчення часу настоянку проціджують і віджимаємо журавлину, додаємо цукор-пісок і залишаємо ще на тиждень. Готову наливку можна розливати по пляшках. Зберігається такий напій, як і будь плодово-ягідний алкоголь, недовго, так як після закінчення 4-6 місяців втрачає первісне багатство смаку.
Наливка менш міцна і більш солодка, ніж настоянка, тому цей напій користується більшою популярністю у представниць слабкої статі. Настоюється наливка довше, як мінімум місяць, а заливається не спиртом, а горілкою, але про все по порядку.
Інгредієнти:
журавлина - 1 кг;
цукор - 2 кг;
горілка - 2 л;
вода кип'ячена - 2 л.
Приготування
Журавлину моєму і пропускаємо через м'ясорубку. На дно банки викладаємо шар ягідного пюре, потім шар цукру і наостанок - горілки. Доливаємо суміш водою, банку закриваємо кришкою, добре збовтуємо її вміст і залишаємо напій в темному місці як мінімум на місяць, а краще на цілих два. Перед вживанням напій проціджують і розливаємо по пляшках.
Ще один традиційний спосіб готування наливки доповнюється листям м'яти і корінням перстачу, які легко можна знайти в аптеці або на ринку. Раннє згадані трави закладаються разом з журавлиною, заливаються горілкою і залишаються під кришкою на 3 тижні. Після закінчення часу напій проціджують, додають цукор і залишають ще на 2 тижні. Потім готову наливку можна розливати по пляшках і застосовувати за призначенням.
Приготування спиртових настоянок на дому - процес технологічно не складний, але досить довготривалий, в середньому займає від 2 до 6 тижнів.
Рецепти настоянки журавлини на спирту ви зможете знайти в цій статті.
Журавлина на спирту - рецепт
Популярний з початку XIX століття рецепт «Журавлина на спирту» не втрачає своєї актуальності і донині, залишаючись улюбленим серед чоловіків та жінок різного віку. Спробуйте відтворити класичний напій в домашніх умовах, за нашим рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди журавлини моєму і пропускаємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в банку або будь-яку іншу нержавіючий посуд і заливаємо спиртом. Наполягаємо напій 2 тижні, накривши посудину кришкою. Після закінчення часу настоянку проціджують і віджимаємо журавлину, додаємо цукор-пісок і залишаємо ще на тиждень. Готову наливку можна розливати по пляшках. Зберігається такий напій, як і будь плодово-ягідний алкоголь, недовго, так як після закінчення 4-6 місяців втрачає первісне багатство смаку.
Наливка з журавлини на спирту
Наливка менш міцна і більш солодка, ніж настоянка, тому цей напій користується більшою популярністю у представниць слабкої статі. Настоюється наливка довше, як мінімум місяць, а заливається не спиртом, а горілкою, але про все по порядку.
Інгредієнти:
Приготування
Журавлину моєму і пропускаємо через м'ясорубку. На дно банки викладаємо шар ягідного пюре, потім шар цукру і наостанок - горілки. Доливаємо суміш водою, банку закриваємо кришкою, добре збовтуємо її вміст і залишаємо напій в темному місці як мінімум на місяць, а краще на цілих два. Перед вживанням напій проціджують і розливаємо по пляшках.
Ще один традиційний спосіб готування наливки доповнюється листям м'яти і корінням перстачу, які легко можна знайти в аптеці або на ринку. Раннє згадані трави закладаються разом з журавлиною, заливаються горілкою і залишаються під кришкою на 3 тижні. Після закінчення часу напій проціджують, додають цукор і залишають ще на 2 тижні. Потім готову наливку можна розливати по пляшках і застосовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Чорнична настоянка
Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з ягід
Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з
Наливка з агрусу
Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів