Вернуться назад Распечатать

Настоянка з журавлини на спирту

Настоянка з журавлини на спирту
Настоянка з журавлини на спирту - напій воістину жіночий, солодкий і легкий, незважаючи на наявність міцного алкоголю в її складі. Традиційно такий напій подається в охолодженому вигляді до солодких закусок з фруктів або шоколаду.
Приготування спиртових настоянок на дому - процес технологічно не складний, але досить довготривалий, в середньому займає від 2 до 6 тижнів.
Рецепти настоянки журавлини на спирту ви зможете знайти в цій статті.

Журавлина на спирту - рецепт


Популярний з початку XIX століття рецепт «Журавлина на спирту» не втрачає своєї актуальності і донині, залишаючись улюбленим серед чоловіків та жінок різного віку. Спробуйте відтворити класичний напій в домашніх умовах, за нашим рецептом.
Інгредієнти:

  • спирт - 1 л;

  • журавлина - 1 кг;

  • цукор - 500 р.


  • Приготування
    Ягоди журавлини моєму і пропускаємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в банку або будь-яку іншу нержавіючий посуд і заливаємо спиртом. Наполягаємо напій 2 тижні, накривши посудину кришкою. Після закінчення часу настоянку проціджують і віджимаємо журавлину, додаємо цукор-пісок і залишаємо ще на тиждень. Готову наливку можна розливати по пляшках. Зберігається такий напій, як і будь плодово-ягідний алкоголь, недовго, так як після закінчення 4-6 місяців втрачає первісне багатство смаку.

    Наливка з журавлини на спирту


    Наливка менш міцна і більш солодка, ніж настоянка, тому цей напій користується більшою популярністю у представниць слабкої статі. Настоюється наливка довше, як мінімум місяць, а заливається не спиртом, а горілкою, але про все по порядку.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 1 кг;

  • цукор - 2 кг;
  • Настоянка з журавлини на спирту

  • горілка - 2 л;

  • вода кип'ячена - 2 л.


  • Приготування
    Журавлину моєму і пропускаємо через м'ясорубку. На дно банки викладаємо шар ягідного пюре, потім шар цукру і наостанок - горілки. Доливаємо суміш водою, банку закриваємо кришкою, добре збовтуємо її вміст і залишаємо напій в темному місці як мінімум на місяць, а краще на цілих два. Перед вживанням напій проціджують і розливаємо по пляшках.
    Ще один традиційний спосіб готування наливки доповнюється листям м'яти і корінням перстачу, які легко можна знайти в аптеці або на ринку. Раннє згадані трави закладаються разом з журавлиною, заливаються горілкою і залишаються під кришкою на 3 тижні. Після закінчення часу напій проціджують, додають цукор і залишають ще на 2 тижні. Потім готову наливку можна розливати по пляшках і застосовувати за призначенням.