Абрикосова настоянка на горілці
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зробити абрикосову настоянку. Такий напій має вишуканий, витончений смак і неймовірно приємний фруктовий аромат.
Інгредієнти:
горілка – 1 л;
абрикоси – 990 м;
цукор – 490 р.
Приготування
Абрикоси промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і викидаємо їх. Плоди перекладаємо в банку, заливаємо горілкою до самого горлечка, збовтуємо і щільно закриваємо кришкою. Ставимо тару на сонячне місце і залишаємо приблизно на місяць. Один раз в тиждень вміст гарненько струшуємо. Далі алкогольну рідину перелити в іншу ємність, а м'якоть всипаємо цукор, розмішуємо і залишаємо на 2 тижні в сонячному місці. Отриманий солодкий сироп проціджують через марлю, а м'якоть віджимаємо. Тепер змішуємо все з горілкою і прибираємо напій на тиждень в темне місце. Знову проціджуємо і розливаємо абрикосову настоянку на горілці в чисті пляшки.
Інгредієнти:
горілка – 745 мл;
ядра абрикосових кісточок – 115 г;
ванілін – 1 пакетик;
цукор – 55 р.
Приготування
Для приготування абрикосової настоянки в домашніх умовах, ядра дробимо, перекладаємо в чисту банку і заливаємо 550 мл горілки. Ретельно збовтуємо вміст, закриваємо кришкою і залишаємо в світлому місці на 25 днів. Далі настій проціджуємо, віджимаємо і ядра знову заливаємо рештою кількістю горілки. Розмішуємо і відставляємо на 20 хвилин, а потім знову добре віджимаємо. Обидві рідини змішуємо, фільтруємо через вату, кидаємо ванілін і цукор. Закорковуємо ємність, збовтуємо і прибираємо на 4 дні в темне нежарке місце. Далі розливаємо настоянку на абрикосових кісточках по пляшках і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Інгредієнти:
горілка – 490 мл;
абрикосовий сік – 490 мл;
мед – 145 г;
вода – 205 мл;
м'ята – 20 р.
Приготування
Листя м'яти заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 5 годин. Остиглий трав'яний відвар проціджуємо кілька разів, вливаємо абрикосовий сік, горілку і кладемо мед. Вміст перемішуємо, закорковуємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 2 тижні в тепле темне місце. Протягом перших 5 днів, ємність періодично збовтуємо. Готову настойку фільтруємо через вату і розливаємо напій у підготовлений посуд. Зберігаємо не більше 3 років в прохолодному і темному місці.
Рецепт абрикосової настоянки
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і викидаємо їх. Плоди перекладаємо в банку, заливаємо горілкою до самого горлечка, збовтуємо і щільно закриваємо кришкою. Ставимо тару на сонячне місце і залишаємо приблизно на місяць. Один раз в тиждень вміст гарненько струшуємо. Далі алкогольну рідину перелити в іншу ємність, а м'якоть всипаємо цукор, розмішуємо і залишаємо на 2 тижні в сонячному місці. Отриманий солодкий сироп проціджують через марлю, а м'якоть віджимаємо. Тепер змішуємо все з горілкою і прибираємо напій на тиждень в темне місце. Знову проціджуємо і розливаємо абрикосову настоянку на горілці в чисті пляшки.
Рецепт абрикосової настоянки на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування абрикосової настоянки в домашніх умовах, ядра дробимо, перекладаємо в чисту банку і заливаємо 550 мл горілки. Ретельно збовтуємо вміст, закриваємо кришкою і залишаємо в світлому місці на 25 днів. Далі настій проціджуємо, віджимаємо і ядра знову заливаємо рештою кількістю горілки. Розмішуємо і відставляємо на 20 хвилин, а потім знову добре віджимаємо. Обидві рідини змішуємо, фільтруємо через вату, кидаємо ванілін і цукор. Закорковуємо ємність, збовтуємо і прибираємо на 4 дні в темне нежарке місце. Далі розливаємо настоянку на абрикосових кісточках по пляшках і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Рецепт домашньої абрикосової настоянку на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Листя м'яти заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 5 годин. Остиглий трав'яний відвар проціджуємо кілька разів, вливаємо абрикосовий сік, горілку і кладемо мед. Вміст перемішуємо, закорковуємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 2 тижні в тепле темне місце. Протягом перших 5 днів, ємність періодично збовтуємо. Готову настойку фільтруємо через вату і розливаємо напій у підготовлений посуд. Зберігаємо не більше 3 років в прохолодному і темному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з смородини
Домашні алкогольні напої неймовірно просто готувати, особливо коли ягода вирощена на власній ділянці і врожай її як ніколи радує. Спробуйте зробити
Мандаринова настоянка
З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього
Абрикосовий лікер в домашніх умовах
Домашні алкогольні напої відрізняються своїм непередаваним фруктовим ароматом, якого точно немає в магазинному продукті. Тому приготувавши напій
Чорнична настоянка
Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
Абрикосова наливка
Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.