Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосовий лікер в домашніх умовах

Абрикосовий лікер в домашніх умовах

4-10-2015, 11:29
972
Абрикосовий лікер в домашніх умовах
Із стиглих і переспілих плодів абрикос можна приготувати в домашніх умовах абрикосовий лікер. Цей напій виходить солодкуватим на смак, має приємний аромат і має приголомшливий сонячний колір. Подавши його до святкового столу, ви, неодмінно, отримаєте безліч захоплених відгуків ваших гостей і зможете насолодитися приємним смаком цього лікеру.

Абрикосовий лікер – рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • цукровий пісок – 05 кг;

  • горілка – 15 л;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Приготування
    Абрикоси гарненько промиваємо, позбавляє від кісточок і розрізаємо на чотири частини. Укладаємо четвертинки в трилітрову банку, заливаємо горілкою і кидаємо бутони гвоздики. Прикриваємо ємність марлею і залишаємо при кімнатній температурі на три доби. Потім банку накриваємо капроновою кришкою і визначаємо в темне і прохолодне місце на один місяць.
    Після закінчення часу додаємо лікер в цукровий пісок, струшуємо інтенсивно вміст банки до його розчинення і витримуємо при тих же умовах ще один місяць.
    Готовий лікер проціджують через кілька шарів марлі і розливаємо по пляшках або іншим скляних ємностях.

    Лікер з абрикосових кісточок


    Інгредієнти:

  • абрикосові кісточки (тільки ядра) – 200 г;

  • фруктоза або цукровий пісок – 120 г;

  • родзинки – 30-40 шт.;

  • горілка – 1 л;

  • ванільний цукор – 20 р.


  • Приготування
    Для приготування лікеру нам знадобляться тільки внутрішні ядерця, що знаходяться всередині кісточок абрикоса. Необхідна їх кількість за рецептурою перемелюємо в блендері або раздавливаем за допомогою ступки, складаємо у скляну банку, заливаємо горілкою, додаємо ізюм і перемішуємо. Визначаємо ємність в тепле сонячне місце на три тижні.
    Після закінчення часу проціджуємо вміст через марлю і віджимаємо його тверду основу, а потім отфильтровываем за допомогою ватного тампона.
    Тепер додаємо ванільний цукор, фруктозу або цукровий пісок, хорошенечко збовтуємо і залишаємо ще на три дні до появи осаду.
    Фільтруємо лікер ще раз і можемо розливати по пляшках.

    Абрикосовий лікер в домашніх умовах з варення


    Інгредієнти:

  • абрикосове варення – 1 л;

  • горілка – 1 л.


  • Приготування
    Найпростішим є варіант приготування абрикосового лікеру з варення. Для цього абрикосове варення, зварене без кісточок, змішати з горілкою в рівних пропорціях в скляній банці, збовтуємо і даємо настоятися протягом сорока днів.
    Після закінчення часу вміст ємності проціджуємо і отриману рідину отфильтровываем. Готовий лікер зберігаємо в скляному посуді в темному і прохолодному місці.

    Абрикосовий лікер з лимоном на спирті


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • спирт 60% – 17 л;

  • очищена вода – 350 мл;

  • цукровий пісок – 800 г;

  • лимон – 05 шт.


  • Приготування
    Абрикоси промиваємо, просушуємо і виймаємо з них кісточки, з яких витягаємо внутрішні ядерця. Укладаємо в трилітрову банку очищені плоди і одну третину очищених ядер. Інші нам не знадобляться, їх можна буде використовувати для приготування лікеру з кісточок або домашнього амаретто.
    Заливаємо вміст банки спиртом, збовтуємо і визначаємо в сонячне місце на сорок-шістдесят днів, періодично
    Абрикосовий лікер в домашніх умовах
    повертаючи ємність, підставляючи під сонячні промені різні її сторони.
    Після закінчення часу проціджуємо масу через кілька шарів марлі і віджимаємо.
    Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, додаємо сік половини лимона і прокипячиваем десять хвилин. Змішуємо гарячий сироп з процідженої рідиною і даємо настоятися ще сорок вісім годин.
    Кілька разів отфильтровываем абрикосовий лікер з допомогою ватного тампона, розливаємо по пляшках і витримуємо в прохолодному, темному місці десять місяців. І тільки після цього напій дегустуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з
    Абрикосовий лікер
    Абрикосовий лікер
    Домашній абрикосовий лікер - безпечний і натуральний продукт, який можна вживати не тільки в чистому вигляді, але і додавати у коктейлі або
    Малиновий лікер
    Малиновий лікер
    Лікер здавна вважається виключно жіночим напоєм. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для створення приголомшливих коктейлів. І
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
    Сливовий лікер в домашніх умовах
    Сливовий лікер в домашніх умовах
    Лікер вважається здебільшого жіночою алкогольним напоєм. В домашніх умовах його можна зробити з будь-яких ягід і фруктів. І зараз ми розповімо, як
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення