Малиновий лікер
Лікер завжди вважався істинно жіночим напоєм, потім його застосування розширив свої горизонти, отримавши місце у багатьох рецептах коктейлів з лікером , але чарочка ароматного плодового або ягідного напою залишилася супутницею багатьох представниць слабкої статі, навіть тих з них, хто прохолодно ставиться до алкоголю взагалі. У цій статті ми розберемося з тим, як приготувати малиновий лікер, та ще й зробити це кількома способами.
Інгредієнти:
свіжа або заморожена малина - 500 г;
горілка - 1/2 л;
цукор - 2 ст.;
лимонна кислота - 2 ст. ложки;
вода - 1 л.
Приготування
Ягоди малини пюрируем товкачкою або блендера зі склянкою цукру і лимонної кислотою в емальованому посуді. Накриваємо посуд з ягідним пюре кришкою і залишаємо в холодильнику на 3 дні. Тепер додаємо до ягід цукор, що залишився і воду, знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 2 тижні. Після закінчення часу проціджуємо напій крізь кілька шарів марлі і змішуємо з горілкою. Тепер малиновий лікер можна розливати по пляшках і відразу ж вживати.
Коктейлі з таким малиновим сиропом виходять в міру солодкими смачними, а спробувавши його в чистому вигляді, ви не відрізните напій від магазинного.
Інгредієнти:
малина - 500 г;
цукор - 500 г;
горілка - 1 л;
вода - 1 ст.
Приготування
Малину перебираємо, залишаємо лише цілі ягоди на загальну масу близько півкілограма. Засипаємо ягоди у пластикову пляшку або скляну банку, поверх засипаємо цукром і наливають горілку. Струшуємо пляшку і залишаємо в теплому, темному місці на місяць, періодично (раз 5-7 днів) струшуючи напій. Коли весь цукор розчиниться, лікер необхідно процідити через марлю і перелити в чисту пляшку, закоркувати і залишити ще на тиждень, після чого напій можна вживати.
Інгредієнти:
малина - 500 г;
хороша горілка - 125 л;
цукор - 600 г;
лимонна кислота - 7 г;
вода - 500 мл;
ванільний екстракт - за смаком.
Приготування
Стиглу малину заливаємо водою і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки ягоди не стануть зовсім світлими (на цей процес піде близько години). Відвар проціджують, ягоди викидаємо, а у воду додаємо цукор і варимо до розчинення. Готовий сироп змішуємо з рештою інгредієнтами і розливаємо по пляшках. Залишаємо лікер на 4-5 годин, періодично (раз на півгодини), струшуючи вміст пляшки. Тепер напій можна охолодити і подавати до столу.
Любителям ягідних напоїв також доведеться по душі абрикосовий лікер , який можна застосовувати для створення приголомшливих коктейлів.
Рецепт малинового лікеру в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди малини пюрируем товкачкою або блендера зі склянкою цукру і лимонної кислотою в емальованому посуді. Накриваємо посуд з ягідним пюре кришкою і залишаємо в холодильнику на 3 дні. Тепер додаємо до ягід цукор, що залишився і воду, знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 2 тижні. Після закінчення часу проціджуємо напій крізь кілька шарів марлі і змішуємо з горілкою. Тепер малиновий лікер можна розливати по пляшках і відразу ж вживати.
Простий рецепт малинового лікеру
Коктейлі з таким малиновим сиропом виходять в міру солодкими смачними, а спробувавши його в чистому вигляді, ви не відрізните напій від магазинного.
Інгредієнти:
Приготування
Малину перебираємо, залишаємо лише цілі ягоди на загальну масу близько півкілограма. Засипаємо ягоди у пластикову пляшку або скляну банку, поверх засипаємо цукром і наливають горілку. Струшуємо пляшку і залишаємо в теплому, темному місці на місяць, періодично (раз 5-7 днів) струшуючи напій. Коли весь цукор розчиниться, лікер необхідно процідити через марлю і перелити в чисту пляшку, закоркувати і залишити ще на тиждень, після чого напій можна вживати.
Французький малиновий лікер
Інгредієнти:
Приготування
Стиглу малину заливаємо водою і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки ягоди не стануть зовсім світлими (на цей процес піде близько години). Відвар проціджують, ягоди викидаємо, а у воду додаємо цукор і варимо до розчинення. Готовий сироп змішуємо з рештою інгредієнтами і розливаємо по пляшках. Залишаємо лікер на 4-5 годин, періодично (раз на півгодини), струшуючи вміст пляшки. Тепер напій можна охолодити і подавати до столу.
Любителям ягідних напоїв також доведеться по душі абрикосовий лікер , який можна застосовувати для створення приголомшливих коктейлів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуничний лікер в домашніх умовах
Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Лимонний лікер
Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
Шоколадний лікер в домашніх умовах
Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці