Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Малиновий лікер

Малиновий лікер

15-03-2015, 18:23
4 764
Малиновий лікер
Лікер завжди вважався істинно жіночим напоєм, потім його застосування розширив свої горизонти, отримавши місце у багатьох рецептах коктейлів з лікером , але чарочка ароматного плодового або ягідного напою залишилася супутницею багатьох представниць слабкої статі, навіть тих з них, хто прохолодно ставиться до алкоголю взагалі. У цій статті ми розберемося з тим, як приготувати малиновий лікер, та ще й зробити це кількома способами.

Рецепт малинового лікеру в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свіжа або заморожена малина - 500 г;

  • горілка - 1/2 л;

  • цукор - 2 ст.;

  • лимонна кислота - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Ягоди малини пюрируем товкачкою або блендера зі склянкою цукру і лимонної кислотою в емальованому посуді. Накриваємо посуд з ягідним пюре кришкою і залишаємо в холодильнику на 3 дні. Тепер додаємо до ягід цукор, що залишився і воду, знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 2 тижні. Після закінчення часу проціджуємо напій крізь кілька шарів марлі і змішуємо з горілкою. Тепер малиновий лікер можна розливати по пляшках і відразу ж вживати.

    Простий рецепт малинового лікеру


    Коктейлі з таким малиновим сиропом виходять в міру солодкими смачними, а спробувавши його в чистому вигляді, ви не відрізните напій від магазинного.
    Інгредієнти:

  • малина - 500 г;

  • цукор - 500 г;

  • горілка - 1 л;

  • вода - 1 ст.


  • Приготування
    Малину перебираємо, залишаємо лише цілі ягоди на загальну масу близько півкілограма. Засипаємо ягоди у пластикову пляшку або скляну банку, поверх засипаємо цукром і наливають горілку. Струшуємо пляшку і залишаємо в теплому, темному місці на місяць, періодично (раз 5-7 днів) струшуючи напій. Коли весь цукор розчиниться, лікер необхідно процідити через марлю і перелити в чисту пляшку, закоркувати і залишити ще на тиждень, після чого напій можна вживати.

    Французький малиновий лікер


    Інгредієнти:

  • малина - 500 г;

  • хороша горілка - 125 л;

  • цукор - 600 г;

  • лимонна кислота - 7 г;

  • вода - 500 мл;

  • Малиновий лікер

  • ванільний екстракт - за смаком.


  • Приготування
    Стиглу малину заливаємо водою і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки ягоди не стануть зовсім світлими (на цей процес піде близько години). Відвар проціджують, ягоди викидаємо, а у воду додаємо цукор і варимо до розчинення. Готовий сироп змішуємо з рештою інгредієнтами і розливаємо по пляшках. Залишаємо лікер на 4-5 годин, періодично (раз на півгодини), струшуючи вміст пляшки. Тепер напій можна охолодити і подавати до столу.
    Любителям ягідних напоїв також доведеться по душі абрикосовий лікер , який можна застосовувати для створення приголомшливих коктейлів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків
    Настоянка з малини
    Настоянка з малини
    Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці