Лікер завжди вважався істинно жіночим напоєм, потім його застосування розширив свої горизонти, отримавши місце у багатьох рецептах коктейлів з лікером , але чарочка ароматного плодового або ягідного напою залишилася супутницею багатьох представниць слабкої статі, навіть тих з них, хто прохолодно ставиться до алкоголю взагалі. У цій статті ми розберемося з тим, як приготувати малиновий лікер, та ще й зробити це кількома способами.
Рецепт малинового лікеру в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжа або заморожена малина - 500 г; горілка - 1/2 л; цукор - 2 ст.; лимонна кислота - 2 ст. ложки; вода - 1 л. Приготування Ягоди малини пюрируем товкачкою або блендера зі склянкою цукру і лимонної кислотою в емальованому посуді. Накриваємо посуд з ягідним пюре кришкою і залишаємо в холодильнику на 3 дні. Тепер додаємо до ягід цукор, що залишився і воду, знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 2 тижні. Після закінчення часу проціджуємо напій крізь кілька шарів марлі і змішуємо з горілкою. Тепер малиновий лікер можна розливати по пляшках і відразу ж вживати.
Простий рецепт малинового лікеру
Коктейлі з таким малиновим сиропом виходять в міру солодкими смачними, а спробувавши його в чистому вигляді, ви не відрізните напій від магазинного.
Інгредієнти: малина - 500 г; цукор - 500 г; горілка - 1 л; вода - 1 ст. Приготування Малину перебираємо, залишаємо лише цілі ягоди на загальну масу близько півкілограма. Засипаємо ягоди у пластикову пляшку або скляну банку, поверх засипаємо цукром і наливають горілку. Струшуємо пляшку і залишаємо в теплому, темному місці на місяць, періодично (раз 5-7 днів) струшуючи напій. Коли весь цукор розчиниться, лікер необхідно процідити через марлю і перелити в чисту пляшку, закоркувати і залишити ще на тиждень, після чого напій можна вживати.
Французький малиновий лікер
Інгредієнти: малина - 500 г; хороша горілка - 125 л; цукор - 600 г; лимонна кислота - 7 г; вода - 500 мл; ванільний екстракт - за смаком. Приготування Стиглу малину заливаємо водою і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки ягоди не стануть зовсім світлими (на цей процес піде близько години). Відвар проціджують, ягоди викидаємо, а у воду додаємо цукор і варимо до розчинення. Готовий сироп змішуємо з рештою інгредієнтами і розливаємо по пляшках. Залишаємо лікер на 4-5 годин, періодично (раз на півгодини), струшуючи вміст пляшки. Тепер напій можна охолодити і подавати до столу.
Любителям ягідних напоїв також доведеться по душі абрикосовий лікер , який можна застосовувати для створення приголомшливих коктейлів.