Із стиглих і переспілих плодів абрикос можна приготувати в домашніх умовах абрикосовий лікер. Цей напій виходить солодкуватим на смак, має приємний аромат і має приголомшливий сонячний колір. Подавши його до святкового столу, ви, неодмінно, отримаєте безліч захоплених відгуків ваших гостей і зможете насолодитися приємним смаком цього лікеру.
Абрикосовий лікер – рецепт
Інгредієнти: абрикоси – 1 кг; цукровий пісок – 05 кг; горілка – 15 л; гвоздика – 3 шт. Приготування Абрикоси гарненько промиваємо, позбавляє від кісточок і розрізаємо на чотири частини. Укладаємо четвертинки в трилітрову банку, заливаємо горілкою і кидаємо бутони гвоздики. Прикриваємо ємність марлею і залишаємо при кімнатній температурі на три доби. Потім банку накриваємо капроновою кришкою і визначаємо в темне і прохолодне місце на один місяць.
Після закінчення часу додаємо лікер в цукровий пісок, струшуємо інтенсивно вміст банки до його розчинення і витримуємо при тих же умовах ще один місяць.
Готовий лікер проціджують через кілька шарів марлі і розливаємо по пляшках або іншим скляних ємностях.
Лікер з абрикосових кісточок
Інгредієнти: абрикосові кісточки (тільки ядра) – 200 г; фруктоза або цукровий пісок – 120 г; родзинки – 30-40 шт.; горілка – 1 л; ванільний цукор – 20 р. Приготування Для приготування лікеру нам знадобляться тільки внутрішні ядерця, що знаходяться всередині кісточок абрикоса. Необхідна їх кількість за рецептурою перемелюємо в блендері або раздавливаем за допомогою ступки, складаємо у скляну банку, заливаємо горілкою, додаємо ізюм і перемішуємо. Визначаємо ємність в тепле сонячне місце на три тижні.
Після закінчення часу проціджуємо вміст через марлю і віджимаємо його тверду основу, а потім отфильтровываем за допомогою ватного тампона.
Тепер додаємо ванільний цукор, фруктозу або цукровий пісок, хорошенечко збовтуємо і залишаємо ще на три дні до появи осаду.
Фільтруємо лікер ще раз і можемо розливати по пляшках.
Абрикосовий лікер в домашніх умовах з варення
Інгредієнти: абрикосове варення – 1 л; горілка – 1 л. Приготування Найпростішим є варіант приготування абрикосового лікеру з варення. Для цього абрикосове варення, зварене без кісточок, змішати з горілкою в рівних пропорціях в скляній банці, збовтуємо і даємо настоятися протягом сорока днів.
Після закінчення часу вміст ємності проціджуємо і отриману рідину отфильтровываем. Готовий лікер зберігаємо в скляному посуді в темному і прохолодному місці.
Абрикосовий лікер з лимоном на спирті
Інгредієнти: абрикоси – 1 кг; спирт 60% – 17 л; очищена вода – 350 мл; цукровий пісок – 800 г; лимон – 05 шт. Приготування Абрикоси промиваємо, просушуємо і виймаємо з них кісточки, з яких витягаємо внутрішні ядерця. Укладаємо в трилітрову банку очищені плоди і одну третину очищених ядер. Інші нам не знадобляться, їх можна буде використовувати для приготування лікеру з кісточок або домашнього амаретто.
Заливаємо вміст банки спиртом, збовтуємо і визначаємо в сонячне місце на сорок-шістдесят днів, періодично
повертаючи ємність, підставляючи під сонячні промені різні її сторони.
Після закінчення часу проціджуємо масу через кілька шарів марлі і віджимаємо.
Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, додаємо сік половини лимона і прокипячиваем десять хвилин. Змішуємо гарячий сироп з процідженої рідиною і даємо настоятися ще сорок вісім годин.
Кілька разів отфильтровываем абрикосовий лікер з допомогою ватного тампона, розливаємо по пляшках і витримуємо в прохолодному, темному місці десять місяців. І тільки після цього напій дегустуємо.