» » Настоянка з смородини

Настоянка з смородини

Настоянка з смородини
Сьогодні давайте разом розберемося, як зробити домашню настоянку з смородини. Напій виходить дуже терпким, смачним і насиченим, а домочадці неодмінно прийдуть в захват від ваших навичок.
Рецепт настоянки з чорної смородини на спирту
Інгредієнти:

  • спирт розведений – 590 мл;

  • ягоди червоної смородини – 415 г;

  • вода питна – 205 мл;

  • цукор – 255 р.


  • Приготування
    Для приготування настоянки з червоної смородини на спирту, змішуємо в глибокій каструлі цукор з водою. Відправляємо посуд на середній вогонь і, помішуючи, кип'ятити сироп. Після цього кидаємо акуратно оброблену ягоду, перемішуємо суміш і кип'ятити 3 хвилини. Далі знімаємо з плити, розминаємо смородину товкачиком, вливаємо розведений спирт, перемішуємо і переливаємо суміш в банку. Закрити капроновою кришкою і наполягаємо напій 20 днів у теплому місці. Потім домашню настоянку кілька разів проціджуємо через марлицу, розливаємо в красиві пляшки і закорковуємо.
    Настоянка з смородини
    Інгредієнти:

  • ягоди червоної смородини – 990 м;

  • листя смородини – 10 шт.;

  • цукор – 605 г;

  • вода – 600 мл;

  • горілка – 405 мл


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, викладаємо в скляну ємність, додаємо листочки і заливаємо горілкою до горлечка. Щільно закриваємо тару кришкою і прибираємо на 2 місяці в темний безвітряне місце. Готовий напій проціджують, відкидаємо вміст на друшляк і добре віджимаємо через марлю. З цукру і питної води варимо сироп, а потім остуджуємо і змішуємо з процідженої настоянкою. Розливаємо напій у пляшки, щільно закриваємо і ставимо на 1 місяць в льох.
    Оригінальна настоянка з смородини
    Інгредієнти:

  • ягоди чорної смородини – 990 м;

  • джин – 755 мл;

  • лимонна цедра – 5 г;

  • цукрова пудра – 35 р.


  • Приготування
    Ягоду промиваємо, перебираємо від сміття і засипаємо в трилітрову сулію. Додаємо трохи тертої лимонної цедри і кидаємо цукрову пудру. Заливаємо до горлечка джин і гарненько струшуємо. Ставимо банку в льох приблизно на 3 тижні. Настоянку періодично перемішуємо, щоб ягода на дні не перетворилася в желе. Готовий напій кілька разів фільтруємо через сито або проганяє через ватний фільтр. Розливаємо ароматну настоянку по пляшках і прибираємо в холодильник. Перед дегустацією найкраще витримати напій ще 3 тижні, щоб смак став більш насиченим.
    Як зробити настоянку з смородини на горілці?
    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 605 мл;

  • горілка – 255 мл


  • Приготування
    Чисту банку наповнюємо ягодами, доверху заливаємо горілкою і закриваємо капроновою кришкою. Ставимо тару в темне місце і настоюємо 2 тижні. Далі напій кілька разів проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо в пляшки.
    Настоянка на листках чорної смородини
    Інгредієнти:

  • ягоди чорної смородини – 355 г;

  • цукор – 105 г;

  • спирт – 805 мл;

  • вода – 990 мл;

  • смородинові листя – 25 шт.


  • Приготування
    Ягоди відриваємо від гілочок, ретельно промиваємо і даємо воді стекти.
    Потім смородину розминаємо в чашці і перекладаємо в банку. Додаємо туди листя, заливаємо до верху спиртом і ставимо в темне місце. Домашня настоянка буде готова приблизно через 4 дні. Фільтруємо її, розбавляємо водою і розливаємо по пляшках.
    Настоянка з чорної смородини на горілці
    Інгредієнти:

  • ягоди чорної смородини – 515 м;

  • насіння кмину – 5 г;
  • Настоянка з смородини

  • листя смородини – 50 г;

  • горілка – 15 л.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, ретельно перебираємо, обсушуємо і висипаємо в миску. Розминаємо смородину толкушкой і заливаємо горілкою. Кидаємо листочки і насіння кмину. Перелити вміст у банку, закриваємо кришкою і настоюють 15 місяця. Далі напій проціджують через марлицу, розливаємо в пляшки і щільно закорковуємо.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:48
    Переглядів: 126