Сьогодні давайте разом розберемося, як зробити домашню настоянку з смородини. Напій виходить дуже терпким, смачним і насиченим, а домочадці неодмінно прийдуть в захват від ваших навичок.
Рецепт настоянки з чорної смородини на спирту
Інгредієнти: спирт розведений – 590 мл; ягоди червоної смородини – 415 г; вода питна – 205 мл; цукор – 255 р. Приготування Для приготування настоянки з червоної смородини на спирту, змішуємо в глибокій каструлі цукор з водою. Відправляємо посуд на середній вогонь і, помішуючи, кип'ятити сироп. Після цього кидаємо акуратно оброблену ягоду, перемішуємо суміш і кип'ятити 3 хвилини. Далі знімаємо з плити, розминаємо смородину товкачиком, вливаємо розведений спирт, перемішуємо і переливаємо суміш в банку. Закрити капроновою кришкою і наполягаємо напій 20 днів у теплому місці. Потім домашню настоянку кілька разів проціджуємо через марлицу, розливаємо в красиві пляшки і закорковуємо.
Настоянка з смородини
Інгредієнти: ягоди червоної смородини – 990 м; листя смородини – 10 шт.; цукор – 605 г; вода – 600 мл; горілка – 405 мл Приготування Ягоди промиваємо, викладаємо в скляну ємність, додаємо листочки і заливаємо горілкою до горлечка. Щільно закриваємо тару кришкою і прибираємо на 2 місяці в темний безвітряне місце. Готовий напій проціджують, відкидаємо вміст на друшляк і добре віджимаємо через марлю. З цукру і питної води варимо сироп, а потім остуджуємо і змішуємо з процідженої настоянкою. Розливаємо напій у пляшки, щільно закриваємо і ставимо на 1 місяць в льох.
Оригінальна настоянка з смородини
Інгредієнти: ягоди чорної смородини – 990 м; джин – 755 мл; лимонна цедра – 5 г; цукрова пудра – 35 р. Приготування Ягоду промиваємо, перебираємо від сміття і засипаємо в трилітрову сулію. Додаємо трохи тертої лимонної цедри і кидаємо цукрову пудру. Заливаємо до горлечка джин і гарненько струшуємо. Ставимо банку в льох приблизно на 3 тижні. Настоянку періодично перемішуємо, щоб ягода на дні не перетворилася в желе. Готовий напій кілька разів фільтруємо через сито або проганяє через ватний фільтр. Розливаємо ароматну настоянку по пляшках і прибираємо в холодильник. Перед дегустацією найкраще витримати напій ще 3 тижні, щоб смак став більш насиченим.
Як зробити настоянку з смородини на горілці?
Інгредієнти: чорна смородина – 605 мл; горілка – 255 мл Приготування Чисту банку наповнюємо ягодами, доверху заливаємо горілкою і закриваємо капроновою кришкою. Ставимо тару в темне місце і настоюємо 2 тижні. Далі напій кілька разів проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо в пляшки.
Настоянка на листках чорної смородини
Інгредієнти: ягоди чорної смородини – 355 г; цукор – 105 г; спирт – 805 мл; вода – 990 мл; смородинові листя – 25 шт. Приготування Ягоди відриваємо від гілочок, ретельно промиваємо і даємо воді стекти.
Потім смородину розминаємо в чашці і перекладаємо в банку. Додаємо туди листя, заливаємо до верху спиртом і ставимо в темне місце. Домашня настоянка буде готова приблизно через 4 дні. Фільтруємо її, розбавляємо водою і розливаємо по пляшках.
Настоянка з чорної смородини на горілці
Інгредієнти: ягоди чорної смородини – 515 м; насіння кмину – 5 г; листя смородини – 50 г; горілка – 15 л. Приготування Ягоди промиваємо, ретельно перебираємо, обсушуємо і висипаємо в миску. Розминаємо смородину толкушкой і заливаємо горілкою. Кидаємо листочки і насіння кмину. Перелити вміст у банку, закриваємо кришкою і настоюють 15 місяця. Далі напій проціджують через марлицу, розливаємо в пляшки і щільно закорковуємо.