Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зробити абрикосову настоянку. Такий напій має вишуканий, витончений смак і неймовірно приємний фруктовий аромат.
Рецепт абрикосової настоянки
Інгредієнти: горілка – 1 л; абрикоси – 990 м; цукор – 490 р. Приготування Абрикоси промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і викидаємо їх. Плоди перекладаємо в банку, заливаємо горілкою до самого горлечка, збовтуємо і щільно закриваємо кришкою. Ставимо тару на сонячне місце і залишаємо приблизно на місяць. Один раз в тиждень вміст гарненько струшуємо. Далі алкогольну рідину перелити в іншу ємність, а м'якоть всипаємо цукор, розмішуємо і залишаємо на 2 тижні в сонячному місці. Отриманий солодкий сироп проціджують через марлю, а м'якоть віджимаємо. Тепер змішуємо все з горілкою і прибираємо напій на тиждень в темне місце. Знову проціджуємо і розливаємо абрикосову настоянку на горілці в чисті пляшки.
Рецепт абрикосової настоянки на горілці
Інгредієнти: горілка – 745 мл; ядра абрикосових кісточок – 115 г; ванілін – 1 пакетик; цукор – 55 р. Приготування Для приготування абрикосової настоянки в домашніх умовах, ядра дробимо, перекладаємо в чисту банку і заливаємо 550 мл горілки. Ретельно збовтуємо вміст, закриваємо кришкою і залишаємо в світлому місці на 25 днів. Далі настій проціджуємо, віджимаємо і ядра знову заливаємо рештою кількістю горілки. Розмішуємо і відставляємо на 20 хвилин, а потім знову добре віджимаємо. Обидві рідини змішуємо, фільтруємо через вату, кидаємо ванілін і цукор. Закорковуємо ємність, збовтуємо і прибираємо на 4 дні в темне нежарке місце. Далі розливаємо настоянку на абрикосових кісточках по пляшках і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Рецепт домашньої абрикосової настоянку на горілці
Інгредієнти: горілка – 490 мл; абрикосовий сік – 490 мл; мед – 145 г; вода – 205 мл; м'ята – 20 р. Приготування Листя м'яти заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 5 годин. Остиглий трав'яний відвар проціджуємо кілька разів, вливаємо абрикосовий сік, горілку і кладемо мед. Вміст перемішуємо, закорковуємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 2 тижні в тепле темне місце. Протягом перших 5 днів, ємність періодично збовтуємо. Готову настойку фільтруємо через вату і розливаємо напій у підготовлений посуд. Зберігаємо не більше 3 років в прохолодному і темному місці.