Настоянка з чорноплідної горобини на горілці при вживанні в помірній кількості допомагає поліпшити стан при багатьох недугах, так володіє безліччю лікувальних властивостей. Крім того, отриманий продукт виходить благородним і гармонійним на смак і зможе дати фору дорогих коньяків і іншим елітних напоїв.
Як зробити настоянку з чорної горобини на горілці – рецепт
Інгредієнти: горобина чорна – 19 кг; горілка якісна – 19 л; цукор-пісок – 600 г або по смаку. Приготування Для приготування настоянки чорну горобину краще збирати після перших заморозків. Так вона буде солодший і менш терпка. Відбираємо неодмінно тільки великі екземпляри, так як дрібні надмірно гіркі. Позбавляємося також в обов'язковому порядку від сумнівних і порченных ягід, які вплинуть на смак готового напою не кращим чином.
Відібрану горобину ретельно промиваємо, обсушуємо, засипаємо в банку або бутель і заливаємо обов'язково перевіреної якісною горілкою, щоб вона на пару сантиметрів покривала вміст. Додаємо за смаком та бажанням цукор-пісок, збовтуємо заготовку до повного розчинення всіх кристалів, укупориваем посудину і залишаємо на пару місяців при кімнатних умовах. Кожні чотири дні настоянку обов'язково струшуємо інтенсивно і знову залишаємо для подальшого настоювання.
По закінченні часу готову рябиновую настоянку проціджують через кілька марлевих шарів, розливаємо по сухим і чистим пляшках, укупориваем і маємо для подальшого зберігання в зручному місці.
Швидка настоянка з соку чорноплідної горобини і яблук на горілці
Інгредієнти: горобина чорна – 08 кг; яблука – 08 кг; вода – 19 л; горілка якісна – 14 л; мед – 135 г; цукор-пісок – 04 кг Приготування Виготовлення настоянки з чорноплідної горобини на горілці у даному випадку починаємо з вибору якісних ягід, їх промивання і перекручення через м'ясорубку або подрібнення в блендері. Одночасно готуємо і яблука. Їх необхідно очистити від шкірки і нутрощів і подрібнити тим же методом, що і горобину. Засипаємо горобиновій-яблучну масу цукром і даємо відокремити компонентів максимум соку. Тепер доливаємо воду і ставимо заготовку на плиту. Після закипання кип'ятимо масу протягом десяти хвилин, а потім остуджуємо, перелити в скляну пляшку і вливаємо літр горілки. Через три дні настоянку проціджують, віджимаємо і отфильтровываем, а потім змішуємо з залишком горілки і медом і залишаємо для настоювання ще мінімум на п'ять днів або три тижні. Чим довше буде настоюватися напій, тим його смак буде гармонійним і збалансованим.
Розливаємо готову настоянку по пляшках, намагаючись не зачіпати осад, укупориваем і розташовуємо в прохолодному місці для зберігання.
Пряна настоянка на горілці з чорної горобини і гвоздики
Інгредієнти: горобина чорна – 19 кг; горілка якісна – 19 л; цукор-пісок – 600 г або по смаку; гвоздика (бутони) – 6 шт. Приготування Спочатку відібрані якісні ягоди чорної горобини споліскуємо, раздавливаем за допомогою дерев'яної ложки або товкачика, уникаючи при цьому використання металевого кухонного начиння. Додаємо до ягідної маси цукор-пісок і бутони гвоздики і залишаємо на пару днів для відділення соку, прикривши ємність марлевим відрізу.
Далі настоянка з чорноплідної горобини на горілці готується за технологією, схожою з першим рецептом. Заливаємо на даному етапі ягоди з цукром і соком горілкою, збовтуємо ретельно, укупориваем і залишаємо при кімнатних умовах мінімум на шістдесят днів. По закінченні часу переливаємо готову настоянку у відповідну тару, укупориваем і відправляємо на зберігання.