Лікер з черешні
Не варто купувати готові спиртні напої, придбання яких досить відчутно позначиться на вашому сімейному бюджеті. Якщо у вас є власний присадибна ділянка або ви купуєте ягоди у перевірених людей, ви легко зможете швидко і самостійно приготувати смачний лікер з черешні.
Інгредієнти:
стигла черешня – 1 кг;
цукор – 500 г;
мускатний горіх і кориця – по смаку;
бутони гвоздики – 4 шт.;
ванілін – 1 ч. ложка;
листя черешні – 3 шт.;
горілка – 400 мл.
Приготування
Переберіть черешню, викинете підгнилі або недоспелые ягоди, добре промийте її і приберіть плодоніжки і кісточки. Для приготування в домашніх умовах такого лікеру з черешні знадобляться банки великого обсягу з широким горлом. Помістіть в них черешню, всипте цукор, додайте листя черешні, гвоздику, корицю, ванілін і мускатний горіх. Потім поставте ємності на сонці або в тепле місце приблизно на 8-10 днів. Тепер залишається залити ягоди горілкою і залишити настоюватися на 4 тижні. В кінці напій проціджують і розливаємо по пляшках.
Не завжди є зайвий час на те, щоб ретельно ягоди очистити від кісточок. Тому зайнятим господиням, які все ж люблять робити алкогольні напої самостійно, цей рецепт згодиться.
Інгредієнти:
горілка або спирт – 15 л;
черешня – 1 кг;
цукор – 1 кг.
Приготування
Такий лікер роблять як з червоної та жовтої черешні. Наявність кісточок надає йому специфічний гіркуватий присмак. Подрібніть ягоди блендером, не витягуючи кісточки. Отриману масу перекладіть в банки, засипте цукровим піском і добре перемішайте. Закривайте банки герметичними кришками і виставте на сонячне світло днів на десять. Не забувайте раз на добу відкривати банки і інтенсивно струшувати. Потім процідіть черешневий настоянку, використовуючи марлю, і залийте все горілкою. Готовий напій розлийте в пляшки і потримайте в затемненому прохолодному місці 3-5 діб.
Такий напій обійдеться істотно дешевше, оскільки не вимагає додаткової покупки горілки або спирту. Крім того, він більш натуральний і набагато корисніше для здоров'я.
Інгредієнти:
вода – 250 мл;
цукор – 800 г;
черешня – 2 кг.
Приготування
Ягоди добре вимийте і вийміть з них кісточки. На дно банки об'ємом 3 літри насипте близько 200 г
цукрового піску, потім чергуйте ягоди і цукор шарами товщиною приблизно 15 див. В кінці залийте все водою.
Надягніть на банку звичайну гумову рукавичку, попередньо проколів один з пальців. Надійно закріпіть її на шийці допомогою мотузки або гумки. Поставте ємність в тепле сонячне місце. Коли почнеться бродильний процес, рукавичка підніметься і як би надуется, а після його завершення знову опуститься. Зазвичай на це йде близько 2-3 тижнів. В кінці процідіть напій крізь подвійний шар марлі. Через 2-3 доби профільтруйте лікер через вату і розлийте в пляшки. Тепер вам відомо, як приготувати лікер з черешні з мінімальними зусиллями.
Лікер з черешні на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть черешню, викинете підгнилі або недоспелые ягоди, добре промийте її і приберіть плодоніжки і кісточки. Для приготування в домашніх умовах такого лікеру з черешні знадобляться банки великого обсягу з широким горлом. Помістіть в них черешню, всипте цукор, додайте листя черешні, гвоздику, корицю, ванілін і мускатний горіх. Потім поставте ємності на сонці або в тепле місце приблизно на 8-10 днів. Тепер залишається залити ягоди горілкою і залишити настоюватися на 4 тижні. В кінці напій проціджують і розливаємо по пляшках.
Лікер з черешні з кісточками
Не завжди є зайвий час на те, щоб ретельно ягоди очистити від кісточок. Тому зайнятим господиням, які все ж люблять робити алкогольні напої самостійно, цей рецепт згодиться.
Інгредієнти:
Приготування
Такий лікер роблять як з червоної та жовтої черешні. Наявність кісточок надає йому специфічний гіркуватий присмак. Подрібніть ягоди блендером, не витягуючи кісточки. Отриману масу перекладіть в банки, засипте цукровим піском і добре перемішайте. Закривайте банки герметичними кришками і виставте на сонячне світло днів на десять. Не забувайте раз на добу відкривати банки і інтенсивно струшувати. Потім процідіть черешневий настоянку, використовуючи марлю, і залийте все горілкою. Готовий напій розлийте в пляшки і потримайте в затемненому прохолодному місці 3-5 діб.
Лікер з черешні без горілки
Такий напій обійдеться істотно дешевше, оскільки не вимагає додаткової покупки горілки або спирту. Крім того, він більш натуральний і набагато корисніше для здоров'я.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди добре вимийте і вийміть з них кісточки. На дно банки об'ємом 3 літри насипте близько 200 г

Надягніть на банку звичайну гумову рукавичку, попередньо проколів один з пальців. Надійно закріпіть її на шийці допомогою мотузки або гумки. Поставте ємність в тепле сонячне місце. Коли почнеться бродильний процес, рукавичка підніметься і як би надуется, а після його завершення знову опуститься. Зазвичай на це йде близько 2-3 тижнів. В кінці процідіть напій крізь подвійний шар марлі. Через 2-3 доби профільтруйте лікер через вату і розлийте в пляшки. Тепер вам відомо, як приготувати лікер з черешні з мінімальними зусиллями.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з черешні без кісточок
Дивовижне ласощі можна заготовити на зиму, використовуючи описані в статті оригінальні рецепти. Розповімо, як зварити чудове варення з черешні без

Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
Лікер з черешні завжди виходить особливо смачним і насиченим. Пропонуємо трохи поекспериментувати з базовим рецептом цього напою і доповнити основний

Як закрити компот із черешні на зиму?
Солодка літня ягода черешня неймовірно ароматна і дуже смачна. З неї виходить чудово смачний компот, який ми пропонуємо заготовити на зиму. А якщо

Компот із черешні на зиму - простий рецепт
Основний рецепт черешневого компоту готується дуже швидко, буквально кілька хвилин. Пропонуємо заготовити його на зиму в класичному варіанті і з

Як варити компот з черешні?
Вишуканий напій чудово поєднується з м'ятою або іншими ягодами. Зрозуміло, хочеться зберегти корисність плодів при консервуванні, а тому піддавати

Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.