Не варто купувати готові спиртні напої, придбання яких досить відчутно позначиться на вашому сімейному бюджеті. Якщо у вас є власний присадибна ділянка або ви купуєте ягоди у перевірених людей, ви легко зможете швидко і самостійно приготувати смачний лікер з черешні.
Лікер з черешні на горілці
Інгредієнти: стигла черешня – 1 кг; цукор – 500 г; мускатний горіх і кориця – по смаку; бутони гвоздики – 4 шт.; ванілін – 1 ч. ложка; листя черешні – 3 шт.; горілка – 400 мл. Приготування Переберіть черешню, викинете підгнилі або недоспелые ягоди, добре промийте її і приберіть плодоніжки і кісточки. Для приготування в домашніх умовах такого лікеру з черешні знадобляться банки великого обсягу з широким горлом. Помістіть в них черешню, всипте цукор, додайте листя черешні, гвоздику, корицю, ванілін і мускатний горіх. Потім поставте ємності на сонці або в тепле місце приблизно на 8-10 днів. Тепер залишається залити ягоди горілкою і залишити настоюватися на 4 тижні. В кінці напій проціджують і розливаємо по пляшках.
Лікер з черешні з кісточками
Не завжди є зайвий час на те, щоб ретельно ягоди очистити від кісточок. Тому зайнятим господиням, які все ж люблять робити алкогольні напої самостійно, цей рецепт згодиться.
Інгредієнти: горілка або спирт – 15 л; черешня – 1 кг; цукор – 1 кг. Приготування Такий лікер роблять як з червоної та жовтої черешні. Наявність кісточок надає йому специфічний гіркуватий присмак. Подрібніть ягоди блендером, не витягуючи кісточки. Отриману масу перекладіть в банки, засипте цукровим піском і добре перемішайте. Закривайте банки герметичними кришками і виставте на сонячне світло днів на десять. Не забувайте раз на добу відкривати банки і інтенсивно струшувати. Потім процідіть черешневий настоянку, використовуючи марлю, і залийте все горілкою. Готовий напій розлийте в пляшки і потримайте в затемненому прохолодному місці 3-5 діб.
Лікер з черешні без горілки
Такий напій обійдеться істотно дешевше, оскільки не вимагає додаткової покупки горілки або спирту. Крім того, він більш натуральний і набагато корисніше для здоров'я.
Інгредієнти: вода – 250 мл; цукор – 800 г; черешня – 2 кг. Приготування Ягоди добре вимийте і вийміть з них кісточки. На дно банки об'ємом 3 літри насипте близько 200 г
цукрового піску, потім чергуйте ягоди і цукор шарами товщиною приблизно 15 див. В кінці залийте все водою.
Надягніть на банку звичайну гумову рукавичку, попередньо проколів один з пальців. Надійно закріпіть її на шийці допомогою мотузки або гумки. Поставте ємність в тепле сонячне місце. Коли почнеться бродильний процес, рукавичка підніметься і як би надуется, а після його завершення знову опуститься. Зазвичай на це йде близько 2-3 тижнів. В кінці процідіть напій крізь подвійний шар марлі. Через 2-3 доби профільтруйте лікер через вату і розлийте в пляшки. Тепер вам відомо, як приготувати лікер з черешні з мінімальними зусиллями.