» » Варення з черешні без кісточок

Варення з черешні без кісточок

Варення з черешні без кісточок
Ось і настав літній сезон – достигли ягоди і їх смаком і ароматом хочеться насолоджуватися весь рік. Сьогодні ми розповімо вам, як зварити з черешні без кісточок смачне варення.
Рецепт варення з черешні без кісточок
Інгредієнти:

  • стигла черешня – 2 кг;

  • вода – 415 мл;

  • цукор – 2 кг;

  • лимон – 65 г;

  • ванілін – 2 пакетика.


  • Приготування
    Черешню промиваємо, розламуємо і акуратно виймаємо кісточки. Тепер варимо сироп: в алюмінієву каструлю висипаємо цукор і наливаємо воду. Ставимо посуд на вогонь і, помішуючи, нагріваємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім додаємо ванілін, додаємо підготовлену черешню і доводимо до кипіння. Після нагрівання зменшуємо і готуємо варення 15 хвилин. Далі знімаємо посуд з плити, охолодити вміст, а потім знову відправляємо на вогонь. Знову тушкуємо ласощі 15 хвилин після закипання і остуджуємо. Перш ніж варити в 3 разу, кидаємо в нього лимон, нарізаний тонкими скибочками. Кип'ятимо і готуємо варення 20 хвилин, а потім розливаємо по скляних баночках і закриваємо щільно кришками. Закутуємо консервацію в теплу ковдру і залишаємо варення з черешні без кісточок з лимоном до повного охолодження.
    Варення з черешні з волоським горіхом
    Інгредієнти:

  • цукор – 985 г;

  • вода – 355 мл;

  • черешня – 1 кг;

  • ванілін – за смаком;

  • волоські горіхи – 305 р.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, обробляємо і акуратно видаляємо кісточки. Волоські горіхи нарізаємо маленькими шматочками і вкладаємо в ягоди черешні. Далі варимо сироп: цукор заливаємо фільтрованою водою, відправляємо посуд на вогонь і доводимо рідину до закипання, постійно помішуючи. Знімаємо суміш з плити і заливаємо їм фаршировану черешню. Наполягаємо вміст 3 години, а потім відправляємо посуд на слабкий вогонь і проварюємо ласощі до прозорості ягід. За кілька хвилин до закінчення приготування, додаємо лимонний свіжовичавлений сік і кидаємо трохи сухого ваніліну. Гаряче варення з черешні без кісточок розкладаємо по сухим банкам і закриваємо кришками.
    Варення з білої черешні без кісточок
    Інгредієнти:

  • черешня біла – 985 г;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • цукор – 995 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Черешню перебираємо, промиваємо, видаляємо кісточки і опускаємо плоди в гарячу воду. Через 3 хвилини виймаємо ягоди шумівкою, перекладаємо у велику миску і заливаємо солодким сиропом. Проварюємо 3 рази по 5 хвилин і після кожної варіння вистоюємо ягоди кілька годин. В кінці додаємо лимонку, ванілін і розкладаємо солодке ласощі в стерильні банки.
    Варення з черешні без кісточок «П'ятихвилинка»
    Інгредієнти:

  • черешня – 985 г;

  • цукор – 605 г;

  • апельсин – 85 р.


  • Приготування
    Черешню перебираємо, промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і збиваємо ягоди в блендері до однорідного стану. Переливаємо ягідну масу в каструлю, додаємо апельсин, нарізаний скибочками, і знову збиваємо. Всипаємо цукор, перемішуємо дерев'яною ложкою і ставимо на плиту. Варимо ласощі 5 хвилин, знімаючи шумівкою піну. Розкладаємо готове варення з черешні без кісточок з апельсином по банках і зберігати в холодильнику.
    Варення з черешні без кісточок
    Інгредієнти:

  • стигла черешня – 980 р;

  • цукор – 305 м;

  • желатин – 30 г;
  • Варення з черешні без кісточок

  • вода – 205 мл


  • Приготування
    Черешню перебираємо, промиваємо і видаляємо кісточки. Потім кидаємо ягоди в каструлю, засипаємо цукром і наполягаємо 6 годин. Після відправляємо посуд на слабкий вогонь, доводимо вміст до закипання і уварюємо 5 хвилин.
    Желатин розвести холодною водою, вливаємо в каструлю з варенням, перемішуємо, доводимо майже до кипіння і розкладаємо в банки. Закручуємо варення кришками і зберігати ласощі в погребі чи холодильнику.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:53
    Переглядів: 105