Ось і настав літній сезон – достигли ягоди і їх смаком і ароматом хочеться насолоджуватися весь рік. Сьогодні ми розповімо вам, як зварити з черешні без кісточок смачне варення.
Рецепт варення з черешні без кісточок
Інгредієнти: стигла черешня – 2 кг; вода – 415 мл; цукор – 2 кг; лимон – 65 г; ванілін – 2 пакетика. Приготування Черешню промиваємо, розламуємо і акуратно виймаємо кісточки. Тепер варимо сироп: в алюмінієву каструлю висипаємо цукор і наливаємо воду. Ставимо посуд на вогонь і, помішуючи, нагріваємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім додаємо ванілін, додаємо підготовлену черешню і доводимо до кипіння. Після нагрівання зменшуємо і готуємо варення 15 хвилин. Далі знімаємо посуд з плити, охолодити вміст, а потім знову відправляємо на вогонь. Знову тушкуємо ласощі 15 хвилин після закипання і остуджуємо. Перш ніж варити в 3 разу, кидаємо в нього лимон, нарізаний тонкими скибочками. Кип'ятимо і готуємо варення 20 хвилин, а потім розливаємо по скляних баночках і закриваємо щільно кришками. Закутуємо консервацію в теплу ковдру і залишаємо варення з черешні без кісточок з лимоном до повного охолодження.
Варення з черешні з волоським горіхом
Інгредієнти: цукор – 985 г; вода – 355 мл; черешня – 1 кг; ванілін – за смаком; волоські горіхи – 305 р. Приготування Ягоди промиваємо, обробляємо і акуратно видаляємо кісточки. Волоські горіхи нарізаємо маленькими шматочками і вкладаємо в ягоди черешні. Далі варимо сироп: цукор заливаємо фільтрованою водою, відправляємо посуд на вогонь і доводимо рідину до закипання, постійно помішуючи. Знімаємо суміш з плити і заливаємо їм фаршировану черешню. Наполягаємо вміст 3 години, а потім відправляємо посуд на слабкий вогонь і проварюємо ласощі до прозорості ягід. За кілька хвилин до закінчення приготування, додаємо лимонний свіжовичавлений сік і кидаємо трохи сухого ваніліну. Гаряче варення з черешні без кісточок розкладаємо по сухим банкам і закриваємо кришками.
Варення з білої черешні без кісточок
Інгредієнти: черешня біла – 985 г; лимонна кислота – щіпка; цукор – 995 г; ванілін – за смаком. Приготування Черешню перебираємо, промиваємо, видаляємо кісточки і опускаємо плоди в гарячу воду. Через 3 хвилини виймаємо ягоди шумівкою, перекладаємо у велику миску і заливаємо солодким сиропом. Проварюємо 3 рази по 5 хвилин і після кожної варіння вистоюємо ягоди кілька годин. В кінці додаємо лимонку, ванілін і розкладаємо солодке ласощі в стерильні банки.
Варення з черешні без кісточок «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: черешня – 985 г; цукор – 605 г; апельсин – 85 р. Приготування Черешню перебираємо, промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і збиваємо ягоди в блендері до однорідного стану. Переливаємо ягідну масу в каструлю, додаємо апельсин, нарізаний скибочками, і знову збиваємо. Всипаємо цукор, перемішуємо дерев'яною ложкою і ставимо на плиту. Варимо ласощі 5 хвилин, знімаючи шумівкою піну. Розкладаємо готове варення з черешні без кісточок з апельсином по банках і зберігати в холодильнику.
Варення з черешні без кісточок
Інгредієнти: стигла черешня – 980 р; цукор – 305 м; желатин – 30 г; вода – 205 мл Приготування Черешню перебираємо, промиваємо і видаляємо кісточки. Потім кидаємо ягоди в каструлю, засипаємо цукром і наполягаємо 6 годин. Після відправляємо посуд на слабкий вогонь, доводимо вміст до закипання і уварюємо 5 хвилин.
Желатин розвести холодною водою, вливаємо в каструлю з варенням, перемішуємо, доводимо майже до кипіння і розкладаємо в банки. Закручуємо варення кришками і зберігати ласощі в погребі чи холодильнику.