» » Конфітюр з черешні

Конфітюр з черешні

Конфітюр з черешні
Замість звичного вишневого варення можна закрити баночку незвичайного конфітюру з черешні. На відміну від варення, конфітюр являє собою щось середнє між джемом і желе, має густу консистенцію і дуже виражений смак і колір. Це відмінний варіант не тільки як самостійне ласощі, але і як начинка для випічки і доповнення улюблених десертів.

Конфітюр з черешні - рецепт на зиму


Черешня містить у собі досить багато пектину, але його все одно недостатньо для того, щоб домогтися необхідної густоти ласощі. З цією метою в конфітюр можна додавати безпосередньо пектиновый порошок або куди більш широкодоступную альтернативу – желатин.
Інгредієнти:

  • черешня – 440 г;

  • желатин – 1 1/2 ч. ложки;

  • цукор – 155 г;

  • паличка кориці;

  • лимон – 1 шт.;

  • вода – 85 мл


  • Приготування
    Якщо ви вирішили зробити конфітюр з черешні без кісточок, то попередньо доведеться витратити трохи часу на те, щоб позбутися від них. Обережно діставши всі кісточки і намагаючись не пошкодити саму м'якоть, покладіть ягоди в емальований посуд, засипте цукром, влийте воду, додайте лимонний сік з цедрою, а в самому кінці покласти паличку кориці. Розмістіть посуд з черешнею на вогонь і після закипання рідини зменшіть жар. Проваріть конфітюр близько 20 хвилин, потім всипте желатинові гранули і продовжуйте приготування, помішуючи, поки весь желатин не розійдеться повністю. Перелийте конфітюр з черешні з желатином в стерильну банку і закатайте для зберігання.

    Густий конфітюр з черешні – рецепт


    Альтернатива желатину – пектин, який можна знайти в будь-якому кондитерському магазині у вигляді порошку або рідини.
    Інгредієнти:

  • черешня – 18 кг;

  • цукор – 18 кг;

  • пектин – 2 ч. ложки;

  • лимонна кислота – 2 ч. ложки;

  • вода – 340 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати конфітюр з черешні, підготуйте банки,
    Конфітюр з черешні
    сполоснувши і простерилізований їх перед використанням разом з кришками.
    З черешень видаліть кісточку і викладіть її в емальований посуд по черзі з цукром, шарами. Залиште ягоди пустити сік на всю ніч. Якщо соку буде недостатньо, то плесніть води перед початком варіння. Розмістіть посуд над вогнем, проваріть до закипання, всипте пектин та залиште варитися до загустіння. Слідом всипте лимонну кислоту. Після повного розчинення кислоти, зніміть конфітюр з вогню, розлийте по підготовленим раніше банкам і закатайте. Залишайте продукт на зберігання лише після повного охолодження тари.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:47
    Переглядів: 79