Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати конфітюр з полуниці?

Як приготувати конфітюр з полуниці?

23-09-2016, 08:38
601
Як приготувати конфітюр з полуниці?
Конфітюр з полуниці, на відміну від варення, виходить більш щільним, насиченим і ароматним. Головна особливість даного ласощі полягає в тому, що при його виготовленні використовується желирующее речовина. Давайте розберемося з вами, як правильно приготувати смачний конфітюр з полуниці.

Рецепт приготування конфітюру з полуниці


Інгредієнти:

  • полуниця – 46 кг;

  • цукор білий – 23 кг;

  • лимонна кислота – 10-15 г;

  • горілка – 55 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Полуницю перебираємо, промиваємо і відриваємо живці. Половину цукру змішуємо з сіллю і лимонкою. Обсушену ягоду збризкуємо горілкою, а потім обсипаємо приготовленої сухою сумішшю. Перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо на півдня в холодильник. Потім додаємо цукор, що залишився, викладаємо масу на середній вогонь і доводимо до закипання. Проварюємо ласощі до тих пір, поки ягідки не впадуть на дно. Далі масу охолодити, розкладаємо конфітюр з полуниці з сухим стерильним банкам і закатуємо на зиму кришками.

    Конфітюр з полуниці з желатином


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця – 15 кг;

  • цукор білий – 12 кг;

  • желатин харчовий – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо на 2-3 частини. Викладаємо ягоду в чисту каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо ласощі на кілька годин, а потім встановлюємо посуд на вогонь і після закипання уварюють протягом півгодини.
    Не гаючи часу, желатин заливаємо холодною водою і залишаємо суміш для розбухання. Коли полуничне варення провариться, знімаємо посуд з вогню і акуратно вводимо желатинову масу. Далі конфітюр знову нагріваємо, але не кип'ятимо. Гарячу масу розливаємо по банках і закатуємо.

    Конфітюр з полуниці в мультиварці


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця – 35 кг;

  • вода – 505 мл;

  • пектин – 25 г;

  • цукор – 3 кг.
  • Як приготувати конфітюр з полуниці?


    Приготування
    Для приготування конфітюру, полуницю складаємо в друшляк і ретельно промиваємо. Далі ягоду перебираємо, відриваємо хвостики і збиваємо блендером в пюре. Виливаємо ягідну масу в посуд мультиварки і пересипаємо дрібним цукром. Вибираємо режим «Підтримання тепла» і чекаємо, поки всі кристали розчиняться. Після цього включаємо «Випічку» і, не закриваючи кришку, проварюємо ласощі 15 хвилин. Далі кидаємо в конфітюр з полуниці пектин, засікаємо 10 хвилин і після загустіння розкладаємо його за чистим баночках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Конфітюр полуничний з желатином
    Конфітюр полуничний з желатином
    Прекрасною альтернативою набридлому полуничній варенню стане дивовижний густий конфітюр, який можна без труднощів зварити самостійно, без спеціальних
    Конфітюр з черешні
    Конфітюр з черешні
    Урізноманітнити домашню солодку консервацію можна, закривши баночку чудового конфітюру з черешні. Таке дивовижне ласощі неодмінно сподобається
    Конфітюр з полуниць на зиму – рецепт
    Конфітюр з полуниць на зиму – рецепт
    Прекрасною заміною обридлому за довгі роки полуничній варенню стане яскравий, смачний і неодмінно густий конфітюр. Розповімо, як створити це чудове
    Абрикосовий конфітюр - рецепт
    Абрикосовий конфітюр - рецепт
    Найкращі солодкі ласощі - приготовлені вдома, самостійно. У сезон фруктів саме час готувати різні фруктові десерти. Серед таких - неймовірно солодкий
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і