» » Конфітюр полуничний з желатином

Конфітюр полуничний з желатином

Конфітюр полуничний з желатином
Конфітюр полуничний - це щось середнє між варенням і джемом і готується така заготовка неодмінно з желатином або іншими желирующими добавками.
Нижче ми розповімо, як правильно зварити конфітюр полуничний з желатином і запропонуємо рецепт ласощів з лимоном.

Як приготувати густий і смачний полуничний конфітюр в домашніх умовах - рецепт з желатином


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 700 г;

  • цукровий пісок – 700 г;

  • желатин – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ідеально, якщо є можливість відібрати для приготування конфітюру невеликі стиглі ягоди. Споліскуємо полуницю під проточною холодною водою і звільняємо від чашолистків. Після цього поміщаємо ягідну масу у відповідну посудину для варіння заготовки, пересипаючи кожен шар цукром і залишаємо при кімнатних умовах для відділення соку на кілька годин або на ніч, прикривши ємність харчовою плівкою або кришкою.
    Тепер замочуємо желатинові гранули в п'ятдесяти мілілітрах прокип'яченої і остиглої води. Після цього маємо посудину з полуничною масою на вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо при помірному кипінні протягом тридцяти хвилин. Час від часу знімаємо з поверхні заготовки образовывающуюся піну.
    Тепер вводимо в полуничну масу набряклі желатинові гранули, перемішуємо спішно і інтенсивно до їх повного розчинення, ще трохи прогріваємо, але не даємо закипіти, і знімаємо з плити.
    Розливаємо готовий конфітюр за завчасно простерилизованным яким зручним способом баночки, укупориваем кришками і розташовуємо до повного охолодження під ковдру.

    Конфітюр полуничний з лимоном


    Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 700 г;

  • цукровий пісок – 550 г;

  • лимон – 220 г;

  • желатин – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування полуничного конфітюру за даним рецептом готуємо належним чином ягоди, ополоснувши їх водичкою, перебравши і позбавивши від хвостиків,
    Конфітюр полуничний з желатином
    і укладаємо у відповідну посудину. Тепер в залежності від бажаної готової текстури конфітюру розбиваємо ягідну масу блендером в пюре або просто трохи помнем руками, щоб відчувалися шматочки. Засипаємо після цього ягоди цукровим піском, віджимаємо до них з лимона сік, маємо заготовку на вогні і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Проварюємо конфітюр при ледь помітному кипінні двадцять хвилин, після чого знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин тридцять.
    За цей час підготуємо желатин. Заливаємо його 50 мл холодної води і залишаємо на півгодини. Тепер прогріваємо желатинові гранули в мікрохвильовці або на водяній бані до повного розпускання, після чого вливаємо до полуниці. Туди ж кидаємо цедру лимона, перемішуємо і ставимо масу знову прогріватися на плиту. Як тільки з'являться перші ознаки закипання знімаємо ємність з вогню і розливаємо конфітюр з сухим стерильним скляним ємкостей. Укупориваем заготівлю прокип'яченими кришками і ставимо дном догори, поки банки повністю охолонуть.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:49
    Переглядів: 76