Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачний густий полуничний джем - рецепт

Смачний густий полуничний джем - рецепт

23-09-2016, 08:53
820
Смачний густий полуничний джем - рецепт
Для любителів густих по консистенції солодких заготовок ми сьогодні розповімо, як приготувати в домашніх умовах смачний полуничний джем з желатином. Запропонуємо варіант приготування ласощів в мультиварці, а також розкриємо тонкощі приготування такої заготовки з полуниці з додаванням апельсинів та яблук.

Як зварити смачний густий полуничний джем - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • свіжа подрібнена полуниця – 1 склянку;

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • лимонний сік або лимонна кислота – 15 мл або одна щіпка.


  • Приготування
    Для приготування смачного густого полуничного джему попередньо промиті, обсушені і позбавлення від хвостиків ягоди необхідно подрібнити будь-яким зручним способом. Можна для цієї мети скористатися м'ясорубкою, блендером або просто розім'яти їх руками або дрібненько нарізати. В останньому випадку в готовому джемі будуть відчуватися шматочки полуниці.
    Після подрібнення вимірюємо склянкою обсяг полуничного пюре, виливаємо його в ємність мультиустройства і всипаємо таку ж кількість склянок цукрового піску. Тепер включаємо прилад в режимі «Підтримання тепла» і чекаємо розчинення всіх цукрових кристалів, час від часу перемішуючи масу. Тепер перемикаємо пристрій на функцію «Випічка» і встановлюємо температуру на 100 градусів. Якщо у вашому агрегаті відсутня можливість вибору температури, то вибираємо альтернативний режим, наприклад, «Суп». Варимо варення при відкритій кришці, час від часу перемішуючи вміст мультикастрюли, до бажаного ступеня загущення, яку визначаємо за постигла краплі на блюдце.
    Тепер залишилося тільки розлити заготовку по стерильним банкам, закупорити і дати охолонути під ковдрою в перевернутому кришками вниз вигляді.
    Джем за цим рецептом можна приготувати і на плиті в емальованій ємності. Тільки в цьому випадку помішувати ласощі під час приготування доведеться набагато частіше.

    Смачний густий полуничний джем - рецепт з желатином


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 1 кг;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • желатин – 25 р.


  • Приготування
    Якщо ви не любите надто солодкий джем, то даний варіант приготування ласощів саме для вас. Бажаної густоти тут можна буде досягти не значною порцією цукрового піску і тривалістю варіння, а всього лише додаванням желатину.
    Приступаючи до приготування заготовки, промиті, очищені та подрібнені ягоди покласти в емальовану ємність, засипаємо цукровим піском, додаємо желатин і ретельно перемішуємо. Тепер ставимо посудину на помірний вогонь і даємо вмісту закипіти. Не забуваємо весь час помішувати полуничну масу і знімати піну. Після закипання витримуємо джем на вогні ще пару хвилин, після чого можемо розливати по стерильним скляним ємкостей. Укупориваем їх спішно кришками і перевертаємо до повного охолодження під ковдру.

    Смачний густий полуничний джем - рецепт з апельсином і яблуками


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 3 кг;

  • апельсини середнього розміру – 2 шт.;

  • яблука середнього розміру – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 800 р.


  • Приготування
    Апельсин в даній полуничної заготівлі додасть неповторний аромат ласощів, а яблука зроблять його більш
    Смачний густий полуничний джем - рецепт
    густим. Для приготування джему в даному випадку підготовлені очищені і подрібнені в пюре ягоди полуниці ставимо на плиту і уварюють на помірному вогні протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Після цього додаємо очищені від шкірки і перетерті на тертці яблука і продовжуємо варити джем, поки яблучна стружка розвариться. Тепер додаємо цукровий пісок, апельсиновий сік і варимо до бажаної густоти джему, додавши в кінці варіння при бажанні апельсинову цедру.
    Для тривалого зберігання необхідно, як і в попередніх рецептах, розлити заготовку по стерильним ємкостей, закупорити і дати охолонути під ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полуниця на зиму - рецепти
    Полуниця на зиму - рецепти
    Варіантів заготовки полуниці досить багато, але щоб вибрати ідеальний спосіб, потрібно спробувати кожен. Пропонуємо кілька цікавих методів збереження
    Як варити полуничне варення?
    Як варити полуничне варення?
    На початку літа час подбати про зимових ласощі, які саме зараз необхідно підготувати. Пропонуємо найкращі рецепти полуничного варення, розповімо, як
    Конфітюр полуничний з желатином
    Конфітюр полуничний з желатином
    Прекрасною альтернативою набридлому полуничній варенню стане дивовижний густий конфітюр, який можна без труднощів зварити самостійно, без спеціальних
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
    Джем з шовковиці
    Джем з шовковиці
    Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на
    Полуничний джем - рецепт
    Полуничний джем - рецепт
    Джем - це не тільки смачно, але і корисно. Існує дуже багато способів як приготувати варення. А от як зробити густий джем з полуниці, знають не