» » Як варити полуничне варення?

Як варити полуничне варення?

Як варити полуничне варення?
Підходить до кінця полуничний сезон, і тим, хто ще не подбав про запаси різноманітних ласощів з цієї приголомшливої ягоди на зиму, рекомендуємо поквапитися. Адже зовсім скоро вона перестане радувати нас своїм достатком.
Найпростіше, що можна заготовити з полуниці - це дуже смачне ароматне варення. Саме про нього ми і розповімо далі в наших рецептах і запропонуємо кілька варіантів приготування такого ласощі.

Як варити полуничне варення «П'ятихвилинка» - рецепт з цільними ягодами


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 1 кг;

  • цукровий пісок – 08-1 кг;

  • лимонний сік – 35 мл


  • Приготування
    Для приготування варення з даного рецептом вибираємо тільки цілі, стиглі, але разом з тим пружні свіжі ягоди. Їх необхідно спочатку добре промити, а потім позбавити від чашолистків і скласти в емальовану посудину. Вибираючи ємність для варіння варення, звертаємо особливу увагу на її обсяг. Він повинен бути як мінімум удвічі, а в ідеалі втричі більше від загального обсягу полуниці і цукру. Далі, засипавши підготовлені ягоди цукровим піском, залишаємо їх на кілька годин для відділення соку.
    Тепер поміщаємо ємність із заготівлею на плиту і на вогні слабкої інтенсивності прогріваємо масу до кипіння. Після цього підвищуємо жар до максимального і варимо варення при сильному кипінні і бурління протягом п'яти хвилин.
    Якщо таке варення ви не будете довго зберігати, досить дати йому охолонути, а після цього перелити в банку і поставити в холодильник.
    При заготівлі ласощі на зиму розливаємо його, поки гаряче, за заздалегідь підготовленим простерилизованным баночках, укупориваем стерильними металевими кришками і ставимо під ковдру до повного охолодження.

    Смачне полуничне варення без варіння ягід


    Інгредієнти:

  • полуниця – 2 кг;

  • цукровий пісок – 1 кг;

  • вода - 125 мл


  • Приготування
    Особливо смачним виходить полуничне варення, якщо готувати його допомогою приготування сиропу не вдаючись до варінні самих ягід. Далі ми докладно розповімо вам, як реалізувати подібну ідею.
    Початковий етап абсолютно не відрізняється від підготовчих дій, описаних в попередньому рецепті. Стиглі, пружні, бажано невеликі ягоди ретельно промиваємо під проточною холодною водою, даємо стекти, очищаємо від чашолистків і укладаємо в підходящу ємність.
    В окремій каструльці або ковшике варимо цукровий сироп. Для цього змішуємо необхідну кількість води і цукрового піску, поміщаємо посудину на помірний вогонь і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Проварюємо сироп протягом семи хвилин, не припиняючи заважати, після чого виливаємо до полуниці і даємо їй повністю охолонути, прикривши ємність кришкою. Після цього проціджуємо ягоди через сито, відставляємо в сторону, а сироп знову прогріваємо до кипіння і варимо п'ять-сім хвилин. Повторюємо процедуру ще двічі, після чого розливаємо ласощі по завчасно підготовленим стерильним скляним ємкостей, укупориваем кришками і закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження.

    Як зварити густу полуничне варення в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • полуниця – 06 кг;

  • цукровий пісок – 06 кг;

  • сік лимонний - 20 мл


  • Приготування
    Як варити полуничне варення?

    При наявності мультиварки приготувати полуничне варення можна в ній. Єдиний недолік способу - за один раз виходить невелика порція ласощі.
    Отже, промиваємо, перебираємо, очищаємо ягоди, а потім укладаємо їх у ємність мультиустройства, пересипаючи цукровим піском. Налаштовуємо прилад на режим «Суп», прикриваємо його кришкою, не закриваючи при цьому клапан, і встановлюємо таймер на п'ятдесят хвилин. Через три хвилини від початку процесу відкриваємо кришку мультиварки і полуничну масу перемішуємо. Далі готуємо варення в обраному режимі до сигналу. Після чого додаємо лимонний сік і продовжуємо програму ще хвилин на п'ять.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:53
    Переглядів: 229