Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желейное варення з полуниці

Желейное варення з полуниці

23-09-2016, 08:42
852
Желейное варення з полуниці
Якщо ви ще не готували полуничне варення або просто хочете оновити звичний рецепт, скористайтеся запропонованими нижче варіантами ласощі. Вас неодмінно порадує його приємна желейна консистенція, а також здивує приголомшливий смак і аромат заготовки.

Як приготувати желейное варення з полуниці?


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 55 склянок;

  • цукровий пісок – 8 склянок;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • фільтрована вода – 2/3 склянки.


  • Приготування
    Для приготування заготовки по даному рецепту свіжі полуничні ягоди промиваємо прохолодною водою, даємо їм стекти і позбавляє від плодоніжок. Половину норми цукрового піску з'єднуємо в ємності для варіння варення з водою і ставимо на конфорки плити. Після закипання і повного розчинення всіх солодких кристалів висипаємо в сироп всі підготовлені ягоди, кип'ятимо їх протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого додаємо другу порцію цукру, лимонну кислоту і розмішуємо, щоб всі кристали знову розійшлися.
    Гаряче ласощі розливаємо тепер по завчасно підготовленим скляних баночках, укупориваем їх герметично і в перевернутому догори дном вигляді залишаємо остигати під теплим пальто або ковдрою.
    Консистенція варення, приготований за цим рецептом, виходить приємно желейної.

    Як зварити желейное варення з полуниці з цілими ягодами?


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 05 кг;

  • цукровий пісок – 550 г;

  • кислота лимонна – 1 щіпка.


  • Приготування
    Особлива технологія даного рецепту дозволяє отримати неймовірно смачну желейну консистенцію полуничного варення, якій воно досягає через два місяці з моменту варіння. При цьому всі ягідки залишаються цілими і неушкодженими. Для приготування такої заготовки промиту і обсушену полуницю позбавляємо від чашолистків, пересипаємо в широкій посудині цукровим піском і залишаємо годин на дванадцять при кімнатних умовах. За цей час ягоди пустять сік і опиняться в сиропі. Розчиняємо в столовій ложці води лимонну кислоту, виливаємо розчин до полуниці, маємо заготовку на конфорки плити і прогріваємо, дуже дбайливо перемішуючи її за допомогою дерев'яної ложки або лопатки до розчинення всіх солодких кристалів. Як тільки цукор розпустився, знімаємо посудину з вогню і приступаємо до наступного етапу варіння варення.
    У невелику посудину з нержавіючої сталі наливаємо приблизно дві чашки полуничної основи з сиропом і ставимо на вогонь. Після закипання витримуємо варення при сильному бурління одну хвилину, і ще чотири хвилини, трохи збавивши жар під каструлею. За цей час піна повинна осісти, а сироп стати прозорим. Тепер виливаємо першу порцію варення у підготовлену заздалегідь стерильну суху банку і беремося за наступну. Повторюємо процес до останньої краплі полуничної основи. Саме така порційна недовга варіння варення дозволить зберегти цілісність ягід і домогтися желейної консистенції заготовки. Даємо варення в банках повністю охолонути, після чого укупориваем його стерильними кришками і відправляємо на зберігання.

    Смачне желейное варення з полуниці з желатином


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 15 кг;

  • желатин – 15 ст. ложки з гіркою;

  • цукровий пісок – 745 р.


  • Приготування
    Желейное варення з полуниці

    Для приготування варення з желатином промиваємо полуницю, даємо стекти, обриваємо чашолистки і викладаємо ягоди в широку ємність, пересипаючи шари цукровим піском (дві третини від усієї кількості), змішаним з желатиновими гранулами. Залишаємо заготовку на кілька годин, щоб ягідки пустили сік, після чого ставимо її на плиту і прогріваємо до перших ознак кипіння, безперервно помішуючи. Залишаємо варення на одну годину настоятися, після чого всипаємо цукор, що залишився, знову прогріваємо полуничну масу до кипіння і проварюємо її на цей раз протягом п'яти хвилин. Відразу ж розливаємо ласощі по стерильним, сухим ємкостей, швидко укупориваем і даємо охолонути під теплим пальто або ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ятна варення
    М'ятна варення
    Така заготівля неодмінно повинна бути в кожному холодильнику! М'ятна варення - дивовижне ласощі, яким можна успішно доповнювати різноманітні домашні
    Як варити полуничне варення?
    Як варити полуничне варення?
    На початку літа час подбати про зимових ласощі, які саме зараз необхідно підготувати. Пропонуємо найкращі рецепти полуничного варення, розповімо, як
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
    Желеподібне варення з смородини
    Желеподібне варення з смородини
    Простим варенням сьогодні нікого не здивуєш, але, якщо наповнити його новим смаком або добитися особливої текстури, вийде щось зовсім нове.
    Скільки варити абрикосове варення?
    Скільки варити абрикосове варення?
    Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Якщо ви ще не пробували динне варення - неодмінно виправте цю несправедливість! Далі підкажемо, як зварити дивно неймовірно смачне і солодке