» » Скільки варити абрикосове варення?

Скільки варити абрикосове варення?

Скільки варити абрикосове варення?
Від того, скільки буде варитися на плиті абрикосове варення, залежить не тільки консистенція заготовки, але і її кінцевий смак. Ми сьогодні розглянемо кілька варіацій рецептів приготування абрикосового варення і розповімо, скільки необхідно варити заготовку в тому чи іншому випадку.

Як і скільки варити абрикосове варення часточками на зиму?


Інгредієнти:

  • абрикоси – 950 г;

  • цукровий пісок – 950 р.


  • Приготування
    Для того щоб зварити абрикосове варення часточками, спочатку підготуємо самі часточки. Для цього плоди моєму ретельно, поділяємо на дві полвинки і позбавляє від кісточки. Тепер пересипаємо отримані часточки цукровим піском, укладаючи їх шарами в емальовану або нержавіючу посудину. Залишаємо заготовку на дванадцять годин для відділення соку, після чого поміщаємо її на конфорки плити, налаштувавши останню на помірний вогонь і прогріваємо, періодично акуратно розмішуючи до розчинення цукру. З моменту закипання проварюємо варення протягом семи хвилин, після чого знімаємо з плити і залишаємо на дванадцять годин остигати. Повторюємо процедуру нагрівання, кип'ятіння та охолодження ще два рази, після чого знову даємо варенню закипіти, проварюємо до отримання бажаної густоти, розкладаємо по завчасно підготовленим скляних баночках, укупориваем їх і даємо повністю охолонути, прикривши теплою ковдрою.

    Як і скільки хвилин треба варити сироп, щоб абрикосове варення на його основі було густе?


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 12 кг;

  • цукровий пісок – 14 кг;

  • вода – 250 мл;

  • сік лимонний – по смаку.


  • Приготування
    Чимало шанувальників у рецептів приготування абрикосового варення на основі цукрового сиропу. При такому способі самі плоди не варяться на плиті, а просочуються гарячим цукровим сиропом, зберігаючи максимум корисних властивостей, тонкий смак і свіжий аромат. Крім того, абрикосові часточки залишаються практично такими ж, як і до початку приготування, зберігаючи форму, що максимально позитивно позначається на зовнішньому вигляді заготовки.
    Приступаючи до приготування варення, абрикоси моєму, надрізаємо ножем навколо кісточки і витягуємо її. Половинки укладаємо в підходящу за розміром емальовану ємність і починаємо готувати сироп. Змішуємо цукровий пісок в ковшике з водою, прогріваємо масу до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів і заливаємо киплячим сиропом підготовлені абрикосові часточки. Залишаємо заготівлю настоюватися на дванадцять годин, після чого обережно зливаємо сироп і знову ставимо на плиту на середній вогонь. Для того, щоб підсумкова консистенція варення вийшла густий, масу уварюють протягом десяти хвилин, після чого знову виливаємо до абрикосовим часточок і залишаємо ще на дванадцять годин. Повторюємо цикл ще два рази, після чого даємо сиропу прокипіти останній раз ще десять хвилин, додавши при цьому лимонний сік, заливаємо їм абрікоскі, розкладаємо варення з сухим і стерильним ємкостей, укупориваем герметично і ставимо в прохолодне місце на зберігання.
    Щоб отримати більш рідку консистенцію заготовки сироп досить витримувати на вогні після кожного циклу настоювання з абрикосовими часточками від трьох до п'яти хвилин.

    Скільки варити швидке абрикосове варення після закипання?


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 950 г;

  • цукровий пісок – 650 р.
  • Скільки варити абрикосове варення?


    Приготування
    Якщо немає часу довго возитися з варенням, уваривая його по кілька разів, або вистоюючи в сиропі, то можна піти більш простим шляхом приготування заготовки. Промиті і позбавлення від кісточок абрікоскі засипаємо цукром-піском і залишаємо ненадовго в теплі, щоб плоди пустили сік. Тепер маємо заготовку на плиті і даємо їй закипіти, помішуючи. Уварюємо масу, періодично помішуючи протягом сорока хвилин, після чого розкладаємо варення з сухим простерилизованным баночках, укупориваем їх стерильними кришками і ставимо до комори на зберігання.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:37
    Переглядів: 114