Абрикосове варення в сиропі – рецепт
Абрикосове варення кожна господиня варить по-своєму. Як зварити його часточками в сиропі, зараз розповімо.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 300 мл;
пісок цукровий – 11 кг;
абрикоси щільні – 900 р.
Приготування
Для цього варення плоди нам потрібні щільні, навіть трохи недозрілі. Ретельно їх миємо, трохи обсушуємо, виймаємо кісточки. Поміщаємо часточки в широку емальовану ємність, краще, якщо це буде тазик. Окремо варимо сироп . Відразу ж заливаємо гарячим часточки абрикосів. Годин на 12 залишаємо настоюватися. Тепер зливаємо сироп, даємо закипіти і знову виливаємо в абрикоси. Знову даємо настоятися. І знову сироп обережно зливаємо, кип'ятимо, заливаємо часточки абрикосів і поміщаємо ємність на малий вогонь. Щоб часточки залишилися ціленькими, варення краще не заважати ложкою, а обережно струшувати. Утворюється обов'язково знімаємо пінку. Проварюємо варення годинку, до красивого золотистого кольору сиропу. Готовність варення перевіряємо так – капаємо крапельку на чисту суху тарілочку, якщо вона зберігає форму, а не розтікається - варення більше варити не треба.
Інгредієнти:
абрикоси щільні – 1 кг;
очищена вода – 250 мл;
пісок цукровий – 450 р.
Приготування
Абрикоси перебираємо, миємо, виймаємо кісточки і знімаємо шкірку. Кісточку розбиваємо, а ядерця вкладаємо в абрікоскі. Поміщаємо їх у вогнетривку форму. Всипаємо в каструлю цукор, вливаємо 250 мл води, ставимо на вогонь. Готуємо, помішуючи, до розчинення цукру. Доводимо до кипіння і тут же вливаємо в абрикоси. Остуджуємо, обережно зливаємо в каструлю, знову кип'ятимо і заливаємо абрикоси. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Потім гаряче варення розміщуємо по баночках і укупориваем.
Інгредієнти:
абрикоси – 600 г;
очищені ядра волоських горіхів – 60 г;
очищена вода – 150 мл;
цукровий пісок – 450 мл
Приготування
Абрикоси ретельно миємо, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Тепер варимо цукровий сироп для абрикосового варення - в закипілу воду всипаємо цукор і проварюємо на невеликому вогні до його розчинення. Гарячим сиропом відразу ж заливаємо часточки абрикосів. Близько години даємо настоятися, потім поміщаємо на невеликий вогонь і даємо закипіти. Пару хвилин кип'ятимо і знімаємо з плити. Ядра волоських горіхів подрібнюємо невеликими шматочками. Знову поміщаємо варення на вогонь, додаємо горішки, перемішуємо і після закипання відставляємо. Пару раз ще повторюємо процедуру вже з горішками. Після цього розливаємо наше абрикосове варення, залите сиропом, по банкам і закручуємо.
Абрикосове варення часточками в сиропі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для цього варення плоди нам потрібні щільні, навіть трохи недозрілі. Ретельно їх миємо, трохи обсушуємо, виймаємо кісточки. Поміщаємо часточки в широку емальовану ємність, краще, якщо це буде тазик. Окремо варимо сироп . Відразу ж заливаємо гарячим часточки абрикосів. Годин на 12 залишаємо настоюватися. Тепер зливаємо сироп, даємо закипіти і знову виливаємо в абрикоси. Знову даємо настоятися. І знову сироп обережно зливаємо, кип'ятимо, заливаємо часточки абрикосів і поміщаємо ємність на малий вогонь. Щоб часточки залишилися ціленькими, варення краще не заважати ложкою, а обережно струшувати. Утворюється обов'язково знімаємо пінку. Проварюємо варення годинку, до красивого золотистого кольору сиропу. Готовність варення перевіряємо так – капаємо крапельку на чисту суху тарілочку, якщо вона зберігає форму, а не розтікається - варення більше варити не треба.
Абрикосове варення в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси перебираємо, миємо, виймаємо кісточки і знімаємо шкірку. Кісточку розбиваємо, а ядерця вкладаємо в абрікоскі. Поміщаємо їх у вогнетривку форму. Всипаємо в каструлю цукор, вливаємо 250 мл води, ставимо на вогонь. Готуємо, помішуючи, до розчинення цукру. Доводимо до кипіння і тут же вливаємо в абрикоси. Остуджуємо, обережно зливаємо в каструлю, знову кип'ятимо і заливаємо абрикоси. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Потім гаряче варення розміщуємо по баночках і укупориваем.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси ретельно миємо, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Тепер варимо цукровий сироп для абрикосового варення - в закипілу воду всипаємо цукор і проварюємо на невеликому вогні до його розчинення. Гарячим сиропом відразу ж заливаємо часточки абрикосів. Близько години даємо настоятися, потім поміщаємо на невеликий вогонь і даємо закипіти. Пару хвилин кип'ятимо і знімаємо з плити. Ядра волоських горіхів подрібнюємо невеликими шматочками. Знову поміщаємо варення на вогонь, додаємо горішки, перемішуємо і після закипання відставляємо. Пару раз ще повторюємо процедуру вже з горішками. Після цього розливаємо наше абрикосове варення, залите сиропом, по банкам і закручуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скільки варити абрикосове варення?
Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в
Як варити абрикосове варення часточками?
Проявіть справжня майстерність у виготовленні абрикосового варення, зберігши цілі часточки в ароматному прозорому сиропі. Як домогтися бажаного
Смачне абрикосове варення – рецепт
Встигніть заготовити дивовижно смачне варення з абрикосових часточок. Таке яскраве, смачне частування неодмінно порадує вас в прохолодний сезон за
Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?
Наповнити звичайне варення особливим смаком допоможуть рецепти з цього матеріалу. Розповімо, як наповнити це дуже ароматне і дивно яскраве частування
Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий
Абрикосове варення часточками з апельсином
У цій статті представляємо рецепт неймовірно смачного і ароматного варення з часточками абрикосів і чудовою цитрусовою ноткою. Абрикоси чудово