Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?
Абрикосове варення з ядерцями готується дуже просто і швидко. Для створення цього ласощі потрібно всього лише придбати необхідні фрукти і правильно їх термічно обробити. Давайте разом розберемося з вами і розглянемо рецепти приготування цього смачного ласощі.
Інгредієнти:
свіжі абрикоси – 13 кг;
вода фільтрована – 18 л;
цукор білий – 15 кг.
Приготування
Абрикоси промиваємо, робимо збоку надріз і акуратно видавлюємо кісточки. Потім розкладаємо їх, виймаємо ядерця і вставляємо їх в отвори фруктів.
Цукор висипаємо в гарячу воду, кип'ятимо розчин, постійно помішуючи, і проварюємо 3 хвилини. Потім сироп фільтруємо через марлицу, знову кип'ятимо і уварюємо 15 хвилин. Підготовлені абрикоси з ядрами заливаємо гарячою сумішшю і залишаємо приблизно на 12 годин. Переливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо плоди ще на 10 годин. Проварюємо абрикосове варення з ядерцями точно також і на третій день, а потім остуджуємо і розфасовуємо в сухі стерилізовані баночки . Закатуємо ласощі кришками і зберігати в будь-якому прохолодному несолнечном місці.
Інгредієнти:
абрикоси свіжі – 995 г;
цукор – 850 г;
лимон – 45 г;
вода фільтрована – 990 мл
Приготування
А ось ще один варіант, як зварити ароматне абрикосове варення з ядерцями. Плоди кидаємо в каструлю з фільтрованою холодною водою і настоюють кілька годин. Далі рідину зливаємо, фрукти обсушуємо і виймаємо з них кісточки. Лимон ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і нарізаємо разом з цедрою кубиками, видаляючи всі кісточки. Подрібнюємо цитрус блендером і масу додаємо до абрикосовим часточок. Всипаємо цукор, акуратно все перемішуємо і знімаємо ласощі в прохолодне місце на пару годин, прикривши рушником. Далі встановлюємо варення на плиту, включаємо помірний вогонь і готуємо ласощі 10-20 хвилин. Періодично перемішуємо варення і знімаємо акуратно білу пінку. Далі каструлю переставляємо на стіл і остуджуємо вміст.
Абрикосові кісточки розламуємо, виймаємо ядра і кидаємо їх в варення. Проварюємо його знову хвилин 15-20 і розкладаємо по підготовленій стерильної тарі. Ось і все, смачне і корисне домашнє абрикосове варення з ядерцями з кісточок готове до дегустації.
Рецепт смачного абрикосового варення з ядерцями
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, робимо збоку надріз і акуратно видавлюємо кісточки. Потім розкладаємо їх, виймаємо ядерця і вставляємо їх в отвори фруктів.
Цукор висипаємо в гарячу воду, кип'ятимо розчин, постійно помішуючи, і проварюємо 3 хвилини. Потім сироп фільтруємо через марлицу, знову кип'ятимо і уварюємо 15 хвилин. Підготовлені абрикоси з ядрами заливаємо гарячою сумішшю і залишаємо приблизно на 12 годин. Переливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо плоди ще на 10 годин. Проварюємо абрикосове варення з ядерцями точно також і на третій день, а потім остуджуємо і розфасовуємо в сухі стерилізовані баночки . Закатуємо ласощі кришками і зберігати в будь-якому прохолодному несолнечном місці.
Абрикосове варення з лимоном і ядерцями
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один варіант, як зварити ароматне абрикосове варення з ядерцями. Плоди кидаємо в каструлю з фільтрованою холодною водою і настоюють кілька годин. Далі рідину зливаємо, фрукти обсушуємо і виймаємо з них кісточки. Лимон ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і нарізаємо разом з цедрою кубиками, видаляючи всі кісточки. Подрібнюємо цитрус блендером і масу додаємо до абрикосовим часточок. Всипаємо цукор, акуратно все перемішуємо і знімаємо ласощі в прохолодне місце на пару годин, прикривши рушником. Далі встановлюємо варення на плиту, включаємо помірний вогонь і готуємо ласощі 10-20 хвилин. Періодично перемішуємо варення і знімаємо акуратно білу пінку. Далі каструлю переставляємо на стіл і остуджуємо вміст.
Абрикосові кісточки розламуємо, виймаємо ядра і кидаємо їх в варення. Проварюємо його знову хвилин 15-20 і розкладаємо по підготовленій стерильної тарі. Ось і все, смачне і корисне домашнє абрикосове варення з ядерцями з кісточок готове до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити абрикосове варення часточками?
Проявіть справжня майстерність у виготовленні абрикосового варення, зберігши цілі часточки в ароматному прозорому сиропі. Як домогтися бажаного
Рецепт абрикосового варення без кісточок
Якщо ваш урожай абрикос в цьому році особливо радує, неодмінно заготовте кілька варіантів варення. Далі підкажемо, як зробити шалено смачне ласощі
Абрикосове варення з ядерцями - рецепт
Неодмінно постарайтеся заготовити баночку-другу саме цього абрикосового варення. Це ласощі виходить дивно красивим: цілі зубчики знаходяться в
Смачне абрикосове варення – рецепт
Встигніть заготовити дивовижно смачне варення з абрикосових часточок. Таке яскраве, смачне частування неодмінно порадує вас в прохолодний сезон за
Абрикосове варення в сиропі – рецепт
Прекрасний і абсолютно незвичайний варіант абрикосової заготовки, описаний далі. Розповімо, як зробити чудове варення в солодкому сиропі. Таке
Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий