Вернуться назад Распечатать

Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?

Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?
Абрикосове варення з ядерцями готується дуже просто і швидко. Для створення цього ласощі потрібно всього лише придбати необхідні фрукти і правильно їх термічно обробити. Давайте разом розберемося з вами і розглянемо рецепти приготування цього смачного ласощі.

Рецепт смачного абрикосового варення з ядерцями


Інгредієнти:

  • свіжі абрикоси – 13 кг;

  • вода фільтрована – 18 л;

  • цукор білий – 15 кг.


  • Приготування
    Абрикоси промиваємо, робимо збоку надріз і акуратно видавлюємо кісточки. Потім розкладаємо їх, виймаємо ядерця і вставляємо їх в отвори фруктів.
    Цукор висипаємо в гарячу воду, кип'ятимо розчин, постійно помішуючи, і проварюємо 3 хвилини. Потім сироп фільтруємо через марлицу, знову кип'ятимо і уварюємо 15 хвилин. Підготовлені абрикоси з ядрами заливаємо гарячою сумішшю і залишаємо приблизно на 12 годин. Переливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо плоди ще на 10 годин. Проварюємо абрикосове варення з ядерцями точно також і на третій день, а потім остуджуємо і розфасовуємо в сухі стерилізовані баночки . Закатуємо ласощі кришками і зберігати в будь-якому прохолодному несолнечном місці.

    Абрикосове варення з лимоном і ядерцями


    Інгредієнти:

  • абрикоси свіжі – 995 г;

  • цукор – 850 г;

  • лимон – 45 г;

  • вода фільтрована – 990 мл


  • Приготування
    А ось ще один варіант, як зварити ароматне абрикосове варення з ядерцями. Плоди кидаємо в каструлю з фільтрованою холодною водою і настоюють кілька годин. Далі рідину зливаємо, фрукти обсушуємо і виймаємо з них кісточки. Лимон ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і нарізаємо разом з цедрою кубиками, видаляючи всі кісточки. Подрібнюємо цитрус блендером і масу додаємо до абрикосовим часточок. Всипаємо цукор,
    Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?
    акуратно все перемішуємо і знімаємо ласощі в прохолодне місце на пару годин, прикривши рушником. Далі встановлюємо варення на плиту, включаємо помірний вогонь і готуємо ласощі 10-20 хвилин. Періодично перемішуємо варення і знімаємо акуратно білу пінку. Далі каструлю переставляємо на стіл і остуджуємо вміст.
    Абрикосові кісточки розламуємо, виймаємо ядра і кидаємо їх в варення. Проварюємо його знову хвилин 15-20 і розкладаємо по підготовленій стерильної тарі. Ось і все, смачне і корисне домашнє абрикосове варення з ядерцями з кісточок готове до дегустації.