Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт

Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт

14-09-2015, 20:34
731
Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
У гонитві за приголомшливим ароматом і легкою терпкістю, господині не рідко закривають абрикосове варення прямо з кісточками всередині. Подібне ласощі може стати лише доповненням до чаю, так як мало хто захоче випльовувати кісточки, насолоджуючись шматком пирога або запіканки. Альтернативним рецептом є «Королівське» або «Царський» варення, для якого плоди закривають разом з ядерцями абрикосових кісточок, забезпечуючи той самий жаданий аромат та терпкий, але не доставляє дискомфорту при поїданні.

Як варити абрикосове варення з ядрами кісточок?


Інгредієнти:

  • абрикоси - 23 кг;

  • цукровий пісок - 13 кг;

  • лимонна кислота - щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як варити абрикосове варення з кісточками, самі абрикоси необхідно помити, просушити, а потім позбавити від кісточки з допомогою спеціального агрегату або звичайного олівця. Розмістіть олівець в отвір кріплення хвостика і натисніть на нього, з іншого кінця вилізе кісточка.
    Кісточки розбийте і вийміть з них ядра. Поверніть ядра назад у порожнину абрикоса і складіть плоди в емальований посуд. Залийте цукровий пісок водою і дайте сиропу дійти до кипіння. Покрийте абрикоси вируючим сиропом і залиште на 12 годин. Після того, як плоди вберуть сироп, варення можна повторно прокип'ятити і приступати до закочування банок. Варення з абрикосів з ядрами кісточок слід повністю остудити перед розміщенням на зберігання.

    Варення з абрикосів часточками з кісточками - «Королівський» рецепт


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 980 р;

  • цукровий пісок - 490 р.


  • Приготування
    Підготовлені абрикоси позбавте від кісточки. Кожну з кісточок розколіть і вийміть ядро. У м'якоті кожної з абрикосових часточок розмістіть ядерце і складіть всі плоди в каструлю. Залийте цукровий пісок склянкою води і доведіть простий сироп до кипіння. Покрийте гарячим сиропом абрикоси, закип'ятіть, зніміть пінку і залиште охолонути. Далі процедуру слід повторити не менше 2-3 разів, після чого можна переходити до закочування.

    Варення з абрикосів без кісточок з мигдалем

    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт

    Інгредієнти:

  • абрикоси - 12 кг;

  • цукровий пісок - 580 г;

  • жменю смаженої мигдалю ;

  • щіпка меленої кориці.


  • Приготування
    Розрізавши абрикоси на половинки, залийте плоди разом з горішками киплячим сиропом, звареним із цукрового піску і півтори склянок води. Закипевшее варення приправте дрібкою кориці, варіть до загустіння і розливайте по банкам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
    Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
    Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
    Просте абрикосове варення зовсім не складно зробити вишуканим і багатим на смак ласощами. Додавши до складу волоські горіхи, десерт перетворюється у
    Абрикосове варення на зиму - рецепт
    Абрикосове варення на зиму - рецепт
    Абрикосове варення випереджає будь-яку консервацію за популярністю, тому що врожай цього чудового фрукта завжди великий. До того ж це ласощі можна не
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Яблучно-абрикосове варення
    Яблучно-абрикосове варення
    Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
    Варення з абрикосів
    Варення з абрикосів
    Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю