Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосове варення на зиму - рецепт

Абрикосове варення на зиму - рецепт

14-09-2015, 20:49
828
Абрикосове варення на зиму - рецепт
Абрикосове варення чудово доповнить чашечку гарячого чаю, або стане одним з головних інгредієнти солодких десертів і домашньої випічки .
Заготовивши ласощі на зиму, ви зможете цілий рік насолоджуватися його річним смаком і ароматом, а також поповнювати запас вітамінів, якими так багате абрикосове варення.

Як варити абрикосове варення на зиму?


Існує величезна безліч рецептів абрикосового варення, від самих простих до більш вишуканих та оригінальних. Його варять з очищених, так і з цілісних плодів або додають для смаку тільки з кісточок ядерця.
Помістивши в плоди замість кісточок мигдаль або ядра волоських горіхів, отримаємо справжній солодкий кулінарний шедевр.
Кількість цукрового піску залежить від солодощі плодів і смакових уподобань, а час варіння визначається рецептурою і бажаної підсумкової консистенцією.
Під час приготування варення необхідно обов'язково регулярно перемішувати, щоб уникнути пригорання.
З наших рецептів, наведених нижче, ви більш детально дізнаєтеся про варіанти та алгоритм приготування абрикосового варення на зиму.
Рецепт королівського абрикосового варення з кісточками на зиму
Інгредієнти:

  • абрикоси – 25 кг;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • цукровий пісок – 15 кг.


  • Приготування
    Кісточки надають варенню ні з чим не порівнянний мигдальний смак, але нікому не хочеться під час їжі витягувати їх з плодів. Тому для приготування ласощів ми будемо використовувати тільки ядерця, що знаходяться всередині кісточок, тим самим зберігши той самий тонкий смак і усунувши проблему твердої складової. Звичайно ж, процес приготування такої заготовки не зовсім простий, але, повірте, результат того вартий.
    Отже, нам знадобляться одночасно стиглі і пружні абрикоси, які ми промиємо хорошенечко і просушити. Далі за допомогою спиці або олівця видавлюємо з плодів кісточки. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити цілісність оболонки абрикоса. Тепер нам потрібно розколоти кожну кісточку і дістати ядерце. Для цього можна використовувати лещата, пасатижі, пристосування для колки горіхів або будь-яке інше пристосування. Очищаємо ядерця від плівки і вводимо назад у абрикоси.
    З води і цукрового піску варимо сироп і опускаємо в нього плоди абрикос, зробивши в декількох місцях проколи зубочисткою. Даємо прокипіти на помірному вогні п'ять хвилин і вимикаємо плиту. Залишаємо настоюватися на дванадцять годин, а потім знову підігріваємо і проварюємо п'ять хвилин. Повторюємо процес до бажаної густоти і консистенції. Потім гарячим розкладаємо варення по стерильним банкам, укупориваем кришками, охолодити при кімнатній температурі, перевернувши догори дном і визначаємо на зберігання.
    Можна при бажанні приготувати таке варення з мигдалем або горіхами, замінивши ними абрикосові ядерця, тим самим спростивши процес приготування. Смак такої заготовки не менш цікавий і оригінальний.

    Абрикосове варення з желатином на зиму


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • желатин – 30 г;
  • Абрикосове варення на зиму - рецепт

  • вода фільтрована – 100 мл;

  • цукровий пісок – 07 кг.


  • Приготування
    Абрикоси промиваємо і позбавляє від кісточок. Цукровий пісок змішуємо з желатином і пересипаємо сумішшю половинки абрикос, укладаючи їх в емальовану ємність. Залишаємо плоди на десять-дванадцять годин при кімнатній температурі.
    Після закінчення часу ставимо посуд з варенням на вогонь, вливаємо воду і прогріваємо на повільному вогні до кипіння, перемішуючи і знімаючи піну. Проварюємо п'ять хвилин, тут же розливаємо по стерильним банкам, укупориваем кришками і даємо охолонути, перевернувши догори дном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
    Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
    Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
    Просте абрикосове варення зовсім не складно зробити вишуканим і багатим на смак ласощами. Додавши до складу волоські горіхи, десерт перетворюється у
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Яблучно-абрикосове варення
    Яблучно-абрикосове варення
    Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
    Варення з абрикосів
    Варення з абрикосів
    Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю