Абрикосове варення з ядерцями - рецепт
Абрикосове варення є улюбленим для багатьох, завдяки своєму шикарному аромату і незвичайного кольору. Зараз ми запропонуємо вам рецепти ще більш ароматного і надзвичайно смачного ласощі, в процесі виготовлення якого будуть використовуватися ядерця від кісточок абрикоса. У них містяться ефірні олії, які і забезпечують такий яскравий мигдальний запах. А також тут ми розповімо, як зварити частування з цілими шматочками, тому якщо ви будете дотримуватися наші рекомендації, як зварити абрикосове варення з ядерцями, все у вас обов'язково вийде.
Якщо ви хочете приготувати варення вишукане, прозоро-янтарне, більше схоже на часточки в сиропі, то цей рецепт для вас. Завдяки особливому щадного способу приготування варення не буде схоже на джем, шматочки фруктів залишаться ціленькими і збережуть при цьому максимум вітамінів. Такі половинки особливо гарні для різноманітної випічки, особливо для відкритих пирогів. Але тут є важливий нюанс, плоди краще всього взяти щільні і зняті з дерева, а не зібрані з землі.
Інгредієнти:
абрикоси – 22 кг;
цукор – 21 кг;
вода – 300 мл;
ром – 35 мл;
лимонна кислота – 10 р.
Приготування
Першим ділом абрикоси потрібно добре помити, особливо ретельно навколо плодоніжки, т. к. там дуже часто збирається пил. Далі акуратно поділяємо або розрізаємо ножем плоди на часточки і виймаємо кісточки. У вас повинно вийти приблизно 2 кг часточок і 200 г кісточок.
Тепер з'єднуємо воду з лимонною кислотою і цукром і варимо сироп, обов'язково помішуємо, щоб не пригоріла цукор у дна і швидше розчинився. Коли це станеться і сироп добре закипить, знімаємо з плити і відразу заливаємо його в наші абрикоси. Не перемішуємо ложкою, але можна трохи повстряхівать посуд з абрикосами, щоб рівномірно розподілити часточки в сиропі і залишаємо так до повного охолодження.
А поки кісточки трохи обмиемо від решти м'якоті і відправимо їх погрітися в духовку на 5 хвилин при 160 градусах, так їх буде набагато легше розколоти. Коли вони трохи охололи витягаємо ядерця та їх прогріваємо в духовці за тією ж схемою, тоді шкурочка на них, яка дає гіркоту, дуже легко очиститься.
Остиглі шматочки дістаємо шумівкою з сиропу і перекладаємо в іншу каструльку, а сам сироп знову кип'ятимо і знову заливаємо в абрикосові половинки. Даємо постояти так не менше шести годин. А потім повторюємо процедуру, але в сироп перед нагріванням додаємо ядерця і якщо хочете, щоб він був погустіше, в цей раз уварите його трохи довше, виливаємо до абрикосам і даємо закипіти разом з ними, а перед тим як знімати з вогню, додаємо ром і розкладаємо по стерилізованим баночках. Укутувати таке варення не потрібно, щоб запобігти надмірне розм'якшення часточок.
У цього варення буде особливий смак і аромат завдяки незвичного інгредієнту – лимону.
Інгредієнти:
лимон – 1 шт.;
абрикоси – 15 кг;
мигдаль – 30 г;
цукор – 15 кг.
Приготування
Абрикоси моєму і дістаємо з них кісточку, яку разлущиваем і витягаємо ядерця. Часточки засипаємо в широкому посуді цукром і залишаємо не менше ніж на 12 годин. За цей час плоди пустять сік і цукор почне розчинятися. Лимон добре миємо, натираємо цедру, білу частину зрізаємо ножем, оскільки вона дає гіркоту, а м'якоть нарізаємо на шматочки і змішуючи з цедрою додаємо до абрикосам. Тоді ставимо варення на плиту і на маленькій температурі доводимо до кипіння. Не варимо, а тільки даємо закипіти і прибираємо з вогню. Так повторюємо три рази, перед останнім закипанням закладаємо горішки і ядра, збираємо піну і розкладаємо по чистим і стерильним баночках, закриваємо кришками і закутуємо.
Рецепт смачного абрикосового варення з ядерцями з кісточок
Якщо ви хочете приготувати варення вишукане, прозоро-янтарне, більше схоже на часточки в сиропі, то цей рецепт для вас. Завдяки особливому щадного способу приготування варення не буде схоже на джем, шматочки фруктів залишаться ціленькими і збережуть при цьому максимум вітамінів. Такі половинки особливо гарні для різноманітної випічки, особливо для відкритих пирогів. Але тут є важливий нюанс, плоди краще всього взяти щільні і зняті з дерева, а не зібрані з землі.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом абрикоси потрібно добре помити, особливо ретельно навколо плодоніжки, т. к. там дуже часто збирається пил. Далі акуратно поділяємо або розрізаємо ножем плоди на часточки і виймаємо кісточки. У вас повинно вийти приблизно 2 кг часточок і 200 г кісточок.
Тепер з'єднуємо воду з лимонною кислотою і цукром і варимо сироп, обов'язково помішуємо, щоб не пригоріла цукор у дна і швидше розчинився. Коли це станеться і сироп добре закипить, знімаємо з плити і відразу заливаємо його в наші абрикоси. Не перемішуємо ложкою, але можна трохи повстряхівать посуд з абрикосами, щоб рівномірно розподілити часточки в сиропі і залишаємо так до повного охолодження.
А поки кісточки трохи обмиемо від решти м'якоті і відправимо їх погрітися в духовку на 5 хвилин при 160 градусах, так їх буде набагато легше розколоти. Коли вони трохи охололи витягаємо ядерця та їх прогріваємо в духовці за тією ж схемою, тоді шкурочка на них, яка дає гіркоту, дуже легко очиститься.
Остиглі шматочки дістаємо шумівкою з сиропу і перекладаємо в іншу каструльку, а сам сироп знову кип'ятимо і знову заливаємо в абрикосові половинки. Даємо постояти так не менше шести годин. А потім повторюємо процедуру, але в сироп перед нагріванням додаємо ядерця і якщо хочете, щоб він був погустіше, в цей раз уварите його трохи довше, виливаємо до абрикосам і даємо закипіти разом з ними, а перед тим як знімати з вогню, додаємо ром і розкладаємо по стерилізованим баночках. Укутувати таке варення не потрібно, щоб запобігти надмірне розм'якшення часточок.
Як приготувати абрикосове варення з ядерцями і з лимоном
У цього варення буде особливий смак і аромат завдяки незвичного інгредієнту – лимону.
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси моєму і дістаємо з них кісточку, яку разлущиваем і витягаємо ядерця. Часточки засипаємо в широкому посуді цукром і залишаємо не менше ніж на 12 годин. За цей час плоди пустять сік і цукор почне розчинятися. Лимон добре миємо, натираємо цедру, білу частину зрізаємо ножем, оскільки вона дає гіркоту, а м'якоть нарізаємо на шматочки і змішуючи з цедрою додаємо до абрикосам. Тоді ставимо варення на плиту і на маленькій температурі доводимо до кипіння. Не варимо, а тільки даємо закипіти і прибираємо з вогню. Так повторюємо три рази, перед останнім закипанням закладаємо горішки і ядра, збираємо піну і розкладаємо по чистим і стерильним баночках, закриваємо кришками і закутуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове варення з апельсином
Надзвичайно смачну заготівлю рекомендуємо вам створити за описаним далі рецептами. Розповімо, як зварити напрочуд смачне варення з абрикосів і
Як варити абрикосове варення часточками?
Проявіть справжня майстерність у виготовленні абрикосового варення, зберігши цілі часточки в ароматному прозорому сиропі. Як домогтися бажаного
Рецепт абрикосового варення без кісточок
Якщо ваш урожай абрикос в цьому році особливо радує, неодмінно заготовте кілька варіантів варення. Далі підкажемо, як зробити шалено смачне ласощі
Смачне абрикосове варення – рецепт
Встигніть заготовити дивовижно смачне варення з абрикосових часточок. Таке яскраве, смачне частування неодмінно порадує вас в прохолодний сезон за
Абрикосове варення в сиропі – рецепт
Прекрасний і абсолютно незвичайний варіант абрикосової заготовки, описаний далі. Розповімо, як зробити чудове варення в солодкому сиропі. Таке
Як зварити абрикосове варення з ядерцями ?
Наповнити звичайне варення особливим смаком допоможуть рецепти з цього матеріалу. Розповімо, як наповнити це дуже ароматне і дивно яскраве частування