Абрикосове варення кожна господиня варить по-своєму. Як зварити його часточками в сиропі, зараз розповімо.
Абрикосове варення часточками в сиропі – рецепт
Інгредієнти: вода фільтрована – 300 мл; пісок цукровий – 11 кг; абрикоси щільні – 900 р. Приготування Для цього варення плоди нам потрібні щільні, навіть трохи недозрілі. Ретельно їх миємо, трохи обсушуємо, виймаємо кісточки. Поміщаємо часточки в широку емальовану ємність, краще, якщо це буде тазик. Окремо варимо сироп . Відразу ж заливаємо гарячим часточки абрикосів. Годин на 12 залишаємо настоюватися. Тепер зливаємо сироп, даємо закипіти і знову виливаємо в абрикоси. Знову даємо настоятися. І знову сироп обережно зливаємо, кип'ятимо, заливаємо часточки абрикосів і поміщаємо ємність на малий вогонь. Щоб часточки залишилися ціленькими, варення краще не заважати ложкою, а обережно струшувати. Утворюється обов'язково знімаємо пінку. Проварюємо варення годинку, до красивого золотистого кольору сиропу. Готовність варення перевіряємо так – капаємо крапельку на чисту суху тарілочку, якщо вона зберігає форму, а не розтікається - варення більше варити не треба.
Абрикосове варення в сиропі на зиму
Інгредієнти: абрикоси щільні – 1 кг; очищена вода – 250 мл; пісок цукровий – 450 р. Приготування Абрикоси перебираємо, миємо, виймаємо кісточки і знімаємо шкірку. Кісточку розбиваємо, а ядерця вкладаємо в абрікоскі. Поміщаємо їх у вогнетривку форму. Всипаємо в каструлю цукор, вливаємо 250 мл води, ставимо на вогонь. Готуємо, помішуючи, до розчинення цукру. Доводимо до кипіння і тут же вливаємо в абрикоси. Остуджуємо, обережно зливаємо в каструлю, знову кип'ятимо і заливаємо абрикоси. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Потім гаряче варення розміщуємо по баночках і укупориваем.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі
Інгредієнти: абрикоси – 600 г; очищені ядра волоських горіхів – 60 г; очищена вода – 150 мл; цукровий пісок – 450 мл Приготування Абрикоси ретельно миємо, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Тепер варимо цукровий сироп для абрикосового варення - в закипілу воду всипаємо цукор і проварюємо на невеликому вогні до його розчинення. Гарячим сиропом відразу ж заливаємо часточки абрикосів. Близько години даємо настоятися, потім поміщаємо на невеликий вогонь і даємо закипіти. Пару хвилин кип'ятимо і знімаємо з плити. Ядра волоських горіхів подрібнюємо невеликими шматочками. Знову поміщаємо варення на вогонь, додаємо горішки, перемішуємо і після закипання відставляємо. Пару раз ще повторюємо процедуру вже з горішками. Після цього розливаємо наше абрикосове варення, залите сиропом, по банкам і закручуємо.