» » Сироп для абрикосового варення

Сироп для абрикосового варення

Сироп для абрикосового варення
З величезного різноманіття рецептів абрикосового варення чималою популярністю користуються ті, що передбачають попереднє приготування цукрового сиропу, яким згодом і заливають абрикосові плоди. При такому способі варіння варення максимально зберігається форма часточок або цілих плодів, що позитивно позначається насамперед на зовнішньому вигляді заготовки. Крім того, деякі рецепти дозволяють уникнути варіння самих абрикос, за допомогою використання гарячого цукрового сиропу, що дозволяє зберегти свіжий смак і приголомшливий аромат ласощі.
Нижче ми запропонуємо варіанти приготування сиропу для абрикосового варення і розповімо про тонкощі його використання на практиці для отримання ідеального смаку заготовки.

Як приготувати сироп для абрикосового варення?


Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг абрикосів:

  • очищена вода – 250 мл;

  • цукровий пісок – 12 кг.


  • Приготування
    Для приготування сиропу в даному випадку в каструльці змішуємо цукровий сироп і воду очищену, після чого встановлюємо посудину на помірний вогонь і прогріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх цукрових кристалів і кипіння. Заливаємо отриманим сиропом попередньо вимиті і позбавлення від кісточок абрікоскі. Залишаємо плоди в сиропі на десять годин, після чого ароматну рідину зливаємо назад в каструлю, даємо закипіти і уварюють протягом семи хвилин. Знову виливаємо солодку рідину до абрикосам і знову залишаємо на десять годин. Повторюємо процедуру ще кілька разів, після чого заливаємо черговий раз абрикоси сиропом, проварюємо, не заважаючи, протягом семи хвилин вже разом з плодами і розкладаємо у стерильні банки для зберігання.

    Як зварити цукровий сироп для абрикосового варення «П'ятихвилинка»?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг абрикосів:

  • вода очищена – 650 мл;

  • цукровий пісок – 650 р.


  • Приготування
    Для приготування варення з абрикосів «П'ятихвилинка» дуже часто використовують менш концентрований, цукровий сироп. Така заготівля виходить ароматною, зберігає максимум вітамінів і має досить рідку консистенцію. Варення «П'ятихвилинка» особливо гармоніює з сирними десертами, його додають разом з скибочками плодів при приготуванні желе, а також доповнюють їм торти, використовуючи рідку основу заготовки для просочення коржів , а шматочками абрикосів наповнюючи крем для прошарку.
    Цукровий сироп вариться традиційно шляхом змішування води і цукрового піску і прогрівання маси до розчинення всіх кристалів і кипіння. Абрікоскі в даному випадку необхідно взяти з щільною м'якоттю або навіть трохи недостиглі, вимити їх і позбавити від кісточок. За бажанням часточки плодів можна залишити цілими або ж розрізати на кілька частин або подрібнити кубиками.
    Заливаємо киплячим сиропом підготовлені плоди і залишаємо до повного охолодження, але не менш ніж на п'ять годин. Потім зливаємо сироп і проварюємо протягом хвилини. Повторюємо процедуру п'ять разів, після чого востаннє кип'ятимо сироп разом з абрикосами, проварюємо заготівлю п'ять хвилин і розливаємо по стерильним баночках.

    Як правильно зробити сироп для абрикосового варення з лимонним соком, імбиром?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг абрикосів:

  • лимони – 280 м;

  • імбирний корінь – 30 г або по смаку;

  • вода очищена – 210 мл;

  • цукровий пісок – 950 р.


  • Приготування
    Даний рецепт приготування цукрового сиропу дозволяє отримати неймовірно ароматну і пікантну заготівлю, оригінальність якої досягається додаванням лимонного соку і імбирного кореня.
    В підходящу ємність вливаємо воду і додаємо цукровий пісок.
    Сироп для абрикосового варення
    Даємо вмісту закипіти, а цукру розчинитися при безперервному помішуванні, після чого віджимаємо в сироп лимонний сік, закладаємо очищений і нарізаний кружками або кубиками імбирний корінь і проварюємо масу протягом десяти хвилин. Можна для ще більш насиченого смаку додати при цьому кілька ядерець, видобутих з абрикосових кісточок. Заливаємо отриманим пряним сиропом підготовлені абрикосові часточки і залишаємо до повного охолодження. Повторюємо процедуру три рази, в останній раз ставимо на вогонь разом з абрикосами, проварюємо до бажаної густоти і розливаємо по підготовленим стерильним ємкостей.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:34
    Переглядів: 66