М'ятна варення

М'ятна варення
М'ятна варення - це не просто оригінальне і пікантне солодке доповнення до чаю. Таку заготовку можна успішно використовувати в якості основи для приготування популярного мохіто або зробити з неї освіжаючий желе, додавши у воду з желатином. Крім того, м'ята прекрасно поєднується при варінні варення з полуницею , створюючи просто приголомшливий смаковий букет ласощі.
Кращі рецепти приготування заготовок з м'яти пропонуємо нижче в нашому матеріалі.

М'ятна варення - кращий рецепт з лимоном


Інгредієнти:

  • листя м'яти – 300 г;

  • очищена вода – 600 мл;

  • пісок цукровий – 600 г;

  • лимон – 340 р.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування м'ятного варення, гілочки м'яти промиваємо під проточною водою, дрібно подрібнюємо і кладемо в каструльку. Лимон моєму, ошпарюємо окропом, нарізаємо тоненькими кружальцями і відправляємо до м'яті. Заливаємо все водою, ставимо на конфорку на плиту, і після закипання варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього даємо відвару охолонути під кришкою і прибираємо на дванадцять годин на полицю холодильника. По закінченні часу проціджуємо масу через складений удвічі марлевий відріз, додаємо до отриманої рідини цукровий пісок і знову ставимо варитися на плиту, помішуючи. Після повного закипання сиропу і розчинення всіх кристалів цукру проварюємо варення протягом семи хвилин, після чого розливаємо по банках, прикривають кришками, даємо охолонути і ставимо в холодильник для зберігання.

    Полунично-м'ятна варення - просто і смачно


    Інгредієнти:

  • полуниця – 720 г;

  • листя м'яти – 05 пучка або по смаку;

  • пісок цукровий – 420 г;

  • лимонний сік – 25 мл


  • Приготування
    Листочки м'яти в полуничному варення освіжать смак заготовки і зроблять її оригінальною і неповторною. Для приготування такого ласощі стиглі свіжі ягоди полуниці промиваємо в прохолодній водичці, відкидаємо на друшляк, обсушуємо на рушник, а потім звільняємо від чашолистків. Перекладаємо ягідки в емальовану ємність, пересипаючи шари цукровим піском, і залишаємо на полиці холодильника на кілька годин або краще на ніч.
    По закінченні часу маємо основу варення на плиті і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Відставляємо ємність із заготівлею у бік до повного остигання, після чого знову даємо закипіти, і проварюємо п'ять хвилин. Повторюємо процедуру ще кілька разів, після чого додаємо сік лимона, промиті і нарізані дрібненько листочки м'яти, варимо варення востаннє сім хвилин або до бажаної густоти і розливаємо по завчасно підготовленим стерильним ємкостей. Укупориваем баночки прокип'яченими кришками і ставимо остигати кришками вниз, прикривши ковдрою.

    М'ятна варення в домашніх умовах з лимонною кислотою


    Інгредієнти:

  • листя м'яти – 420 г;

  • вода очищена – 220 мл;

  • пісок цукровий – 900 г;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування м'ятного варення з даного рецептом гілочки м'яти споліскують холодною водичкою, обсушуємо ретельно і дрібненько нарізаємо. Викладаємо отриману масу в посудину для варіння варення і
    М'ятна варення
    пересипаємо половиною норми цукру-піску. Лимонну кислоту змішуємо зі столовою ложкою кип'яченої води і виливаємо до м'яті з цукровим піском. Струшуємо вміст ємності хорошенечко і залишаємо настоюватися на п'ять-сім годин. Після цього з останків цукру і води готуємо цукровий сироп, змішавши компоненти в іншій ємності і проваріть, помішуючи, на помірному вогні до невеликого загустіння.
    Виливаємо готовий сироп до заготівлі з м'ятою, ставимо її на плиту на середній вогонь, даємо закипіти, помішуючи, і варимо ще протягом семи хвилин, після чого розливаємо по стерильним баночках, загвинчуємо кришками і після охолодження ставимо на зберігання в прохолодне місце.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:22
    Переглядів: 85