М'ятна варення
М'ятна варення - це не просто оригінальне і пікантне солодке доповнення до чаю. Таку заготовку можна успішно використовувати в якості основи для приготування популярного мохіто або зробити з неї освіжаючий желе, додавши у воду з желатином. Крім того, м'ята прекрасно поєднується при варінні варення з полуницею , створюючи просто приголомшливий смаковий букет ласощі.
Кращі рецепти приготування заготовок з м'яти пропонуємо нижче в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
листя м'яти – 300 г;
очищена вода – 600 мл;
пісок цукровий – 600 г;
лимон – 340 р.
Приготування
Приступаючи до приготування м'ятного варення, гілочки м'яти промиваємо під проточною водою, дрібно подрібнюємо і кладемо в каструльку. Лимон моєму, ошпарюємо окропом, нарізаємо тоненькими кружальцями і відправляємо до м'яті. Заливаємо все водою, ставимо на конфорку на плиту, і після закипання варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього даємо відвару охолонути під кришкою і прибираємо на дванадцять годин на полицю холодильника. По закінченні часу проціджуємо масу через складений удвічі марлевий відріз, додаємо до отриманої рідини цукровий пісок і знову ставимо варитися на плиту, помішуючи. Після повного закипання сиропу і розчинення всіх кристалів цукру проварюємо варення протягом семи хвилин, після чого розливаємо по банках, прикривають кришками, даємо охолонути і ставимо в холодильник для зберігання.
Інгредієнти:
полуниця – 720 г;
листя м'яти – 05 пучка або по смаку;
пісок цукровий – 420 г;
лимонний сік – 25 мл
Приготування
Листочки м'яти в полуничному варення освіжать смак заготовки і зроблять її оригінальною і неповторною. Для приготування такого ласощі стиглі свіжі ягоди полуниці промиваємо в прохолодній водичці, відкидаємо на друшляк, обсушуємо на рушник, а потім звільняємо від чашолистків. Перекладаємо ягідки в емальовану ємність, пересипаючи шари цукровим піском, і залишаємо на полиці холодильника на кілька годин або краще на ніч.
По закінченні часу маємо основу варення на плиті і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Відставляємо ємність із заготівлею у бік до повного остигання, після чого знову даємо закипіти, і проварюємо п'ять хвилин. Повторюємо процедуру ще кілька разів, після чого додаємо сік лимона, промиті і нарізані дрібненько листочки м'яти, варимо варення востаннє сім хвилин або до бажаної густоти і розливаємо по завчасно підготовленим стерильним ємкостей. Укупориваем баночки прокип'яченими кришками і ставимо остигати кришками вниз, прикривши ковдрою.
Інгредієнти:
листя м'яти – 420 г;
вода очищена – 220 мл;
пісок цукровий – 900 г;
лимонна кислота – 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування м'ятного варення з даного рецептом гілочки м'яти споліскують холодною водичкою, обсушуємо ретельно і дрібненько нарізаємо. Викладаємо отриману масу в посудину для варіння варення і пересипаємо половиною норми цукру-піску. Лимонну кислоту змішуємо зі столовою ложкою кип'яченої води і виливаємо до м'яті з цукровим піском. Струшуємо вміст ємності хорошенечко і залишаємо настоюватися на п'ять-сім годин. Після цього з останків цукру і води готуємо цукровий сироп, змішавши компоненти в іншій ємності і проваріть, помішуючи, на помірному вогні до невеликого загустіння.
Виливаємо готовий сироп до заготівлі з м'ятою, ставимо її на плиту на середній вогонь, даємо закипіти, помішуючи, і варимо ще протягом семи хвилин, після чого розливаємо по стерильним баночках, загвинчуємо кришками і після охолодження ставимо на зберігання в прохолодне місце.
Кращі рецепти приготування заготовок з м'яти пропонуємо нижче в нашому матеріалі.
М'ятна варення - кращий рецепт з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування м'ятного варення, гілочки м'яти промиваємо під проточною водою, дрібно подрібнюємо і кладемо в каструльку. Лимон моєму, ошпарюємо окропом, нарізаємо тоненькими кружальцями і відправляємо до м'яті. Заливаємо все водою, ставимо на конфорку на плиту, і після закипання варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього даємо відвару охолонути під кришкою і прибираємо на дванадцять годин на полицю холодильника. По закінченні часу проціджуємо масу через складений удвічі марлевий відріз, додаємо до отриманої рідини цукровий пісок і знову ставимо варитися на плиту, помішуючи. Після повного закипання сиропу і розчинення всіх кристалів цукру проварюємо варення протягом семи хвилин, після чого розливаємо по банках, прикривають кришками, даємо охолонути і ставимо в холодильник для зберігання.
Полунично-м'ятна варення - просто і смачно
Інгредієнти:
Приготування
Листочки м'яти в полуничному варення освіжать смак заготовки і зроблять її оригінальною і неповторною. Для приготування такого ласощі стиглі свіжі ягоди полуниці промиваємо в прохолодній водичці, відкидаємо на друшляк, обсушуємо на рушник, а потім звільняємо від чашолистків. Перекладаємо ягідки в емальовану ємність, пересипаючи шари цукровим піском, і залишаємо на полиці холодильника на кілька годин або краще на ніч.
По закінченні часу маємо основу варення на плиті і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Відставляємо ємність із заготівлею у бік до повного остигання, після чого знову даємо закипіти, і проварюємо п'ять хвилин. Повторюємо процедуру ще кілька разів, після чого додаємо сік лимона, промиті і нарізані дрібненько листочки м'яти, варимо варення востаннє сім хвилин або до бажаної густоти і розливаємо по завчасно підготовленим стерильним ємкостей. Укупориваем баночки прокип'яченими кришками і ставимо остигати кришками вниз, прикривши ковдрою.
М'ятна варення в домашніх умовах з лимонною кислотою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування м'ятного варення з даного рецептом гілочки м'яти споліскують холодною водичкою, обсушуємо ретельно і дрібненько нарізаємо. Викладаємо отриману масу в посудину для варіння варення і пересипаємо половиною норми цукру-піску. Лимонну кислоту змішуємо зі столовою ложкою кип'яченої води і виливаємо до м'яті з цукровим піском. Струшуємо вміст ємності хорошенечко і залишаємо настоюватися на п'ять-сім годин. Після цього з останків цукру і води готуємо цукровий сироп, змішавши компоненти в іншій ємності і проваріть, помішуючи, на помірному вогні до невеликого загустіння.
Виливаємо готовий сироп до заготівлі з м'ятою, ставимо її на плиту на середній вогонь, даємо закипіти, помішуючи, і варимо ще протягом семи хвилин, після чого розливаємо по стерильним баночках, загвинчуємо кришками і після охолодження ставимо на зберігання в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
Желейное варення з полуниці
Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке
Скільки варити абрикосове варення?
Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в
Варення з винограду кишмиш
Безсумнівно, у більшості ласунів найулюбленіший сорт винограду - кишмиш, головною перевагою якого є відсутність кісточок. І цей факт чудово
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими